Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kocamaz, basınla bir araya geldi.

30 Mayıs 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Anamur’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıya MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Anamur İlçe Başkanı Ahmet Karan,  Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Ali Gökmen Büyükşehir Koordinasyon ve daire müdürleri katıldı.

Başkan Kocamaz Yerel hizmetler konusunda, Milletvekili Adayları da ülke siyaseti konusunda sohbet niteliğinde konuşmalar yaptılar.


Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem ilde hem de ilçelerde aralıksız hizmetler verdiklerini ifade eden Başkan Kocamaz, Göreve geldiğimizde bir söz verdik dedik ki; bölgemizde Susuz ve Yolsuz hiçbir yer kalmayacak…! Bu güne kadar her iki konuda da büyük bir yol kat ettik. Bütün şehir içlerine asfalt olmak üzere yol ihtiyacı olan her yere yol yaptık. Su ihtiyacı olan yerlere de zaman ve zemin doğrultusunda ihtiyaçları giderdik ve gidermeye de devam ediyoruz. Şeklinde konuştu.


Anamur’a yaptıkları hizmetlerden de bahseden Kocamaz; Anamur’da bulunan tarihi ve turizmde önemli yeri olan ve 550 bin liraya mal olan Köşekbükü Mağarasını restore ettiklerini buna Anamur Belediyesinin sadece 50 bin lira katkı sağladığını geri kalan 500 bin liranın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını, Tenis Kortları, spor alanları yaptıklarını, Anamur Oto Gar inşaatının devam ettiğini ve bittiğinde Anamur’a ileriye dönük yeterli olacak bir otogar olacağını, ve otogarın yol seviyesinden aşağıda binan kısma MESKİ idaresi, Büyükşehir itfaiyesi ve koordinasyon merkezinin de taşınacağı vatandaşın her ihtiyacını aynı çatı altında toplamış olacaklarını belirtti.


Yeni Otogar Giriş Çıkış Yolu

Yeni yapılan otogar için giriş çıkış yolunun D-400’ü engellemeden nasıl sağlanacağını? sorsuna Başkan Kocamaz; Otogarın doğu tarafında vatandaşa ait olan ve yol olarak istimlak edilmesi gereken bir yer olduğunu ve 15 metrenin altında olan yolların yerel belediyelere ait olduğundan Anamur Belediyesi’nin yetki ve görev alanında bulunduğunu Anamur belediyesi ile vatandaşın bu konuda kendilerine ulaşan son bilgiye göre mahkemelik oldukları, ancak bu yolun bir şekilde çözüleceğini ifade etti.


Anamur’un İçme Suyu Sorunu

Birinci hedefleri olan yol ve su konusunda ise; Anamur’un uzun yıllardır Sugözü’nden getirilmeye çalışıldığı ancak başarılı olunamadığı, vatandaşın şu an Anamur’da Damacana su içmek zorunda kaldığını, bu konuda çalışmalarının olup olmadığını sorduğumuz da ise; Başkan Kocamaz, bu konuda çalışmalarının olduğunu ve iller Bankasında ihale aşamasında olduğunu bir an önce tamamlanacağını ifade ederek, Meski Genel Müdürünü arayarak son aşama hakkında detaylı bilgi alarak basın mensuplarıyla paylaştı.


Mersine çeşitli görevlerle hizmet etmesi için  Helikopter aldıklarını da ifade eden Kocamaz, Deniz otobüsü almak için, deniz süpürgesi almak için de araştırmalar yapmakta olduklarını belirtti

30-mayis201800130-mayis201800230-mayis201800330-mayis20180041


Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.