GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

19 Mayıs kutlandı

21 Mayıs 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Tören öncesi otogardan Cumhuriyet meydanına gençlik yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet meydanında çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Alpay Yalçın yaptı. Yalçın, konuşmasında şunları söyledi:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milleti’nin tarih sahnesinde bir defe daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs, sadece Türk Milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle, milletler ailesinin içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs genlik, gençlik gelecek demektir.

‘Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugünlerimizin ve yarınlarımızın en büyük güvencesidir. Sizler, yeni Türkiye’nin evlatları; yorulsanız dahi beni takip edecekseniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar’ diyor Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Sevgili gençler; siz Türk’e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, siz ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.

Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan, ‘milli egemenlik’ ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize, özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler, bu ülkenin geleceğisiniz, teminatısınız. Ve unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya taşınan bayrağımız, rengini siz Türk evlatlarının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

Sözde değil, özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.”

Gençlik adına konuşmayı Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Nevin Yılmaz yaptı. Lider Temel Lisesi öğrencisi Beyza Nur Turgut, ‘O geliyor’ adlı şiiri okudu. Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi öğrencisi İzzet Mert Sahillioğlu ise Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Gençliğin Ata’ya cevabı Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Uçar tarafından okundu ve törene katılan gençler de yüksek sesle tekrar etti. Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Rıza Sarı da ’19 Mayıs’ adlı şiiri okudu.

TURNUVALARDA DERECEYE GİREN TAKIMLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Voleybol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren takımlara protokol tarafından madalya ve kupaları verildi. Voleybol turnuvasında Anadolu Lisesi, Nüfus Müdürlüğü ve Anamur Ortaokulu ödül alırken, Genç Kızlar’da Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Anadolu Lisesi, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Andolu Lisesi ödül aldı. Genç Erkekler kategorisinde Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Andolu Lisesi dereceye girerken, Genç Erkekler Masa Tenisi’nde aynı sıralama oluştu. Takımlara madalya ve kupalarını Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Garnizon Komutanı Şaban Delioğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Alpay Yalçın tarafından verildi. Müsabakalarda hakemli yapan Mehmet Kutlu’ya da plaket takdim edildi.

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

Törende okulların gerçekleştirdiği gösteriler de ilgiyle izlendi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitim öğretmeni Gülşen Öz ve öğrencilerinin sunduğu dans gösterisi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün tekvando gösterisi, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Ege Yöresi ve Anamur Yöresi halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi. 21-mayis-20188033

21-mayis-2018803521-mayis-2018803621-mayis-2018803921-mayis-2018804021-mayis-2018804121-mayis-2018804821-mayis-2018805021-mayis-2018805921-mayis-2018806021-mayis-2018806121-mayis-20188063

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.