GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Seçim güvenliği toplantısı yapıldı

15 Mayıs 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

15-mayis-2018029Anamur Kaymakamlığı’nda basın mensuplarının katılımıyla seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Güngör, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Gülfizar Çandır, Güvenlik Büro Amir Vekili Aydın Üyenarık, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Astsubay Başçavuş Cem Kayabaşı, Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler ile gazeteciler katıldı.

SİYASİ PARTİLER CENTİLMENLİK ANLAŞMASI İMZALADI

Kaymakam Kurdoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Valilik genelgesi uyarınca muhtarlar ve siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla yaptıkları toplantıların ardından basınla da bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bugün üçüncü toplantımızı sizlerle yapıyoruz. İlk toplantımızı muhtarlarımızla yaptık. Kaymakamlık, İlçe Seçim Kurulu ve güvenlik güçlerimizin birlikte alacağı tedbirler ve yapılacaklar konusunda bilgi verdik. Daha sonra ilçemizdeki tüm siyasi partilerin ilçe başkanları ile toplantı yaptık. Seçimle ilgili aldığımız tedbirleri aktardık. Ayrıca, seçimde vatandaşın hür iradesi sandığa yansıyacak şekilde, çevre ve gürültü kirliliğine sebep olmadan, birbirlerine karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde neler yapmaları gerektiğini ilettik ve bu konuda bir centilmenlik anlaşması imzalattık. Bugün de siz basın mensuplarını bilgilendireceğiz ve karşılıklı dayanışma içinde neler yapabileceğimizi ele alacağız. Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımızın beraber hazırladıkları bir sunum var. Onu birlikte göreceğiz. İlçe Seçim Kurulu başkanımız mazereti nedeniyle toplantımıza katılamadı.”

SEÇMEN SAYISI 50 BİN 492

Kurdoğlu’nun konuşmasının ardından, Güvenlik Büro Amir Vekili Aydın Üyenarık, seçim takvimi ve Anamur’da seçim güvenliği ile ilgili alınan tedbirleri içeren sunumu yaptı.

Sunuma göre, 2017 yılı sonu itibariyle 64 bin 931 kişilik nüfusa sahip Anamur’da 16 Nisan 2017’de yapılan referandumda seçmen sayısı 48 bin 994 iken 24 Haziran’daki erken genel seçimde oy kullanacak seçmen sayısı kesin olmayan verilere göre 50 bin 492 olarak belirlendi. Kesin sayı 22 Mayıs’ta YSK’nın seçmen kütüklerini kesinleştirmesi ile belli olacak.

PROPAGANDA ESASLARI

Açık yerlerde güneşin batmasını takiben 2 saatin sonunda güneş doğana kadar sözlü propaganda yapılamayacak. Seçim zamanında genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve ilçe seçim kurulunca gösterilecek yerlerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılamayacak. Ayrıca fakültelerin, öğrenci yurtlarında, üniversitelerin kampuslarındaki tüm açık ve kapalı alanlarda, öğrenciler ve personel tarafından ortak alan olarak tamamen kamu hizmeti için kullanıldığı dikkate alınarak, seçim propagandası ve seçim toplantısı yapılamayacak. Bu konuda yetki 14 Haziran sabahına kadar mülki makamlarda, bu tarihten seçim gününe kadar İlçe Seçim Kurulu’nda olacak. Anamur’da yaz mevsimi olması nedeniyle açık yerlerde izinler ve güvenlik önlemleri alınarak, çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde küçük çaplı açık hava toplantılarına izin verilebileceği kaydedildi.

KAPALI YER TOPLANTILARI

Kapalı yer toplantıları, toplantıyı gerçekleştirecek 3 kişilik heyetin en yakın zabıta amirine 24 saat öncesinden yazılı müracaatıyla düzenlenebilecek. Mabetlerde, okullarda, askeri bina ve tesisler ile kamu hizmeti görülen diğer yerlerde kapalı yer toplantısı yapılamayacak.

İRTİBAT BÜROLARI

Propaganda dönemi öncesi mülki makama, propaganda döneminde ise İlçe Seçim Kurulu’na dilekçe verilerek irtibat bürosu açılabilecek. Bu bürolarda 09.00 ile 23.00 saatleri arasında halka açık faaliyetler yapılabilecek. Bu konuda yetki 13 Haziran mesai bitimine kadar mülki makamlarda, bu tarihten seçim gününe kadar İlçe Seçim Kurulu’nda olacak.

HOPARLÖRLE PROPAGANDA

Milletvekilliği seçimleri için 30 Nisan’da, Cumhurbaşkanlığı için 13 Mayıs’ta başlayan hoparlörle propaganda, 23 Haziran saat 18.00’da sona erecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde 25 Haziran’da başlayıp 7 Temmuz saat 18.00’a kadar yapılabilecek. Hoparlörle propaganda yapılırken halkın huzur ve rahatı bozulmayacak, başka bir partinin toplantısı olumsuz yönde etkilenmeyecek. Güneşin doğuşundan 2 saat önce başlayıp batışından 2 saat sonrasında sona erecek.

PROPAGANDA AMAÇLI YAYINLAR

Broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afi, ses ve görüntü içeren cd, dvd gibi her türlü yayının dağıtılması ve asılması 23 Haziran 2018 saat 18.00’a kadar serbest olacak. Ancak bu materyallerin üzerinde Türk bayrağı ve dini ibareler bulundurulması yasak olacak.

İLAN VE REKLAM

24 Mayıs sonuna kadar Mülki makamlar, 25 Mayıstan itibaren de İlçe Seçim Kurulu’ndan izin alınarak verilecek ilan ve reklamlar, YSK 331 ve 332 sayılı kararlara aykırı şekilde asıldığı takdirde yetkili makamların talebi halinde bulundukları yerden belediye tarafından kaldırılacak.

ARAÇ PLAKALARI KAPATILAMAYACAK

Vatandaşlar, 5 Haziran’dan 23 Haziran akşam saat 18.00’a kadar, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde, 25 Haziran sabahından, 7 Temmuz saat 18.00’a kadar konutlarına, iş yerlerine, taşıtlarına, siyasi parti bayrağı, afiş, poster, pankart ve benzeri tanıtım materyali yapıştırıp asabilecek. Ayrıca, parti teşkilat binaları, kapalı toplantının yapıldığı yerler, parti taşıtları, konvoylar, mitingi alanlarında da bu materyaller asılabilecek ve yapıştırılabilecek. Ancak araç plakaları görünür olacak ve siyasi partilerin araçlarındaki değişiklikler ruhsata işletilecek.

Kara, hava, deniz, raylı sistem araçlarıyla yolcuların ini bindiği kapalı alanlarda, konut veya işyeri olarak kullanılmayan binalar ile iskana açılmamış yada inşaat halindeki yapılara, adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtım malzemeleri asılamayacak ve yapıştırılamayacak.

İÇKİ SATIŞI

Oy verme günü içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi ve içilmesi yasak olacak. Bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Ayrıca oy verme günü emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlarda başka kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.15-mayis-2018030

15-mayis-201803115-mayis-2018032

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.