GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Bozyazı Belediyesi’nde şehitler belgeseli

02 Nisan 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2-nisan-20180162-nisan-20180172-nisan-20180182-nisan-2018019Bozyazı Belediyesi tarafından çekimleri Kayı Film’e yaptırılan Bozyazı Şehitler Belgeseli’nin galası Anemurion Hotel Sinema Salonu’nda yapıldı.

Galaya, Kaymakam Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kara, Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Atılkan, Bozyazı Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekinci, Sahil Güvenlik Komutanı Yzb. Erhan Çevik, Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Güngör Kelboğa, AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Kerim Ateş, siyasi parti temsilcileri ile Bozyazılı şehitler Turan Kılıç, Cemal Türedi, Resul Kara, Yaşar Navgasın, Ali Er, Mehmet Torin, Serkan Ünsal ve Murat Namdar’ın yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

KAYMAKAM TAŞDAN: “ÇOK KIYMETLİ BİR ARŞİV”

Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan programda yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Mehmet Ballı ve Başkan Yardımcısı Birsen Atılkan’ı tebrik ederek, “Şehitlerimizin, şehit yakınlarımızın bir belgesele konu edilmesi, sonraki nesile aktarılması, arşivlerde bulunması açısından, yaşanan duygunun her zaman canlı tutulması açısından son derece kıymetli bir iş yaptılar, onları gönülden kutluyorum. Burada şehit yakınları ve gazilerimizle birlikteyiz. Hepiniz bize şehitlerimizin emaneti baş tacımızsınız. Devletimiz şehit yakınlarımıza, gazilerimize mümkün olduğunca sahip çıkmaya, onları mağdur etmemeye, ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyor. Bizler de onları her zaman baş tacı etmeliyiz” dedi.

“40 YILDIR TERÖRSÜZ GÜNÜMÜZ YOK”

2 aydır Türk askerinin sınır dışında kahramanca bir mücadele verdiğini ifade eden Taşdan, “Biz yaklaşık 40 yıldır herhangi bir günü terörsüz geçiren bir ülke değiliz. Bu mücadele, bu operasyonlar, önümüzdeki bir 40 yılın daha terörle geçmemesi için yapılıyor. Orada oluşacak bir yapının gelecek neslimizi de tehdit etmemesi için yapılıyor. Bunu herkesin çok iyi anlaması lazım ve güvenlik güçlerimize destek vermesi lazım. Türkiye bölgenin en güçlü ülkesi ve bu güçlü duruşumuzu sürdürmemiz lazım. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin ülkemizin bu güçlü duruşunun sembolleri olacağına inanıyorum. Bedir’den Afrin’e kadar tüm şehitlerimize, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılmış tüm gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan tüm gazilerimize sağlık diliyorum” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI BALLI: “ŞEHİTLER EN BÜYÜK VARLIKLARI, CANLARINI VERDİLER”

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı da Tevfik Fikret’in ‘Bu memleket kolay kurtarılmadı. Kimimiz öldük, kimimiz şiir söyledik’ ‘Vatan için ölmek de var ama görevimiz yaşamak, yaşayarak hizmet etmek’ sözlerini hatırlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Ancak şurası muhakkak ki bu memleketi en çok seven, en çok bu vatanın bölünmemesi için, bu milletin bir olması için en çok fedakarlıkta bulunan kişidir. Onlar da başta şehitlerimizdir, sonra gazilerimizdir. Elbette yaşayarak hizmet edenlerin hizmetlerini de küçümsemiyorum. İdareci olarak, işçi olarak 40 yıl çalışıp memlekete çok güzide hizmetlerde bulunanlar var. Ama en büyük varlığımız canımız. İşte şehitlerimiz onu vermişlerdir, bu vatanın ve milletin birliği için.

“ONLARIN AMACININ ÖNÜNDEKİ ENGELDİNİZ”

“Apo denen bebek katili yargılanırken, hoş o sonradan ‘sayın’ oldu ama bizim için hep ‘hain’ bebek katili olarak kaldı, Yıldız hemşire mahkemede ağlayarak ifade verirken eşinin şehit oluşunu anlatıp kafesin içindeki bebek katiline şunu sordu; ‘Biz size ne yaptık?”

İşte sizin bir şey yapmanız önemli değil. Siz onların amacının önündeki engeldiniz. Onlar bu vatanı bölmek, parçalamak için yola çıktılar. Onların o amacına engel oluşturanlar askerlerdi, polislerdi. Düşünebiliyor musunuz? İnsandan başka hiçbir canlı kendisine kötülük yapılmadan başkasına kötülük yapmaz. Yılanın kuyruğuna basarsanız ancak öyle ısırır. Ama sadece insanlar, hiç tanımadığı, kendisine hiç zararı olmayan başka bir insanı öldürebiliyor.”

“KENDİMİZİ ŞEHİT AİLELERİNİN YERİNE KOYUP DÜŞÜNMELİYİZ”

“Şehitler unutulduğu zaman ölürler. Ne zaman unutuldu, ne zaman kadri bilinmedi o zaman ölürler. Onun için her birimiz kendimizi o şehitlerin ailelerinin yerine koyup düşünmeliyiz. Canla yapılan bir fedakarlık unutulmamalıdır. Bunu aklımızdan çıkarmamamız lazım. Bugün birlik beraberlik içinde yaşıyorsak, bugün vatan bölünmemişse terör örgütünün amacına ulaşmasına engel olan şehitlerimiz sayesindedir. Bugün Afrin’de şehitler veriyorsak, onlar da yarınlarda vatanın bölünmemesi için, orada terör devleti kurulmaması için şehit oluyorlar.

Şehitlerimizin hangi şartlarda şehit olduklarını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan bu milleti birlik beraberlik içinde toplayabiliriz. Köklerimizi unutursak, yarınlarımızı göremeyiz. Mazi ve ati arasında köprü olan bugünün nesli olarak dünü unutmadan yarınlara koşmak zorundayız. Hep ileriye bakmak zorundayız ama dünü de unutmayacağız. Hainleri, bizi yok etmek isteyenleri unutmayacağız.”

“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ GÜLSÜN DİYE ŞEHİTLERİMİZİN ÇOCUKLARI AĞLIYOR”

“Bu coğrafyada yaşayan millet hangi millet olursa olsun, inanın bu sancıları çekmek zorundaydı. Biz Türk milleti olarak daha fazla sancı çekmekle karşı karşıyayız. Niye, çünkü şanlı bir mazimiz var. Avrupa unutamıyor Viyana kapılarını. Kosova’yı, İstanbul’un fethini unutamıyor. Biz Türk milleti olarak onların gözünde tarihten sicilliyiz. Bu coğrafyada, bu dünyanın cennet vatanında yaşamanın bir bedeli var. Bu bedel şehitlerimizdir. Geride kalan, gözü yaşlı analar, eşler, yetim yavrularla ödeniyor. Bizim çocuklarımız gülsün diye şehitlerimizin çocukları ağlıyor. Bizim eşimiz, anamız gülsün diye şehitlerin eşi, anası ağlıyor. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız.”

YILDIZ NAMDAR: “TÜRK MİLLETİ ŞEHİTLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Şehit Bando Astsubay Murat Namdar’ın eşi Yıldız Namdar da hem hüznü hem de mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Hüzünlüyüz, canımızdan can gitti, kanımızdan kan gitti. Annelerin öpüp koklamaya kıyamadığı evlatları haince, kalleşçe, acımasızca onlardan kopartıldı. Eşlerin evlerinin direkleri, evlatlarının babaları gitti. Evler üzerlerine yıkıldı. Çocuklar ‘baba’ kelimesini kullanamadan, babasının sıcaklığını tadamadan, kokusunu duyamadan boynu bükük kaldı. Ve bizler, özlediğimiz sevdiklerimizin kokusunu soğuk mezar taşlarına sarılarak gidermeye çalıştık. Yoklukları dağ oldu, içimizi acıttı. Ama bugün mutluyuz. Mutluyuz ki bizlerin ödediği bedeller Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin var olabilmesi içindi. Bizim ödediğimiz bedeller, Türk bayrağının onurla dalgalanması içindi. Bizim ödediğimiz bedeller, ezanın susmaması içindi. Çok şükür, bugün şahit oluyoruz ki Türk Milleti bir bütün olmuş. Türk milleti şehitlerinin uğruna canlarını feda ettiği değerlere sahip çıkıyor. Omuz omuza kardeşçe bu ülke için mücadele ediyor. Şehitlerine sahip çıkıyor. Teşekkürler Bozyazı, teşekkürler belediye başkanım, teşekkürler Birsen hanım.”

GÖSTERİMDE DUYGULU ANLAR

Galada, konuşmaların ardından Kayı Film tarafından hazırlanan 75 dakikalık, Bozyazılı şehitleri anlatan belgesel filmin gösterimine geçildi. Şehit yakınları, gösterim sırasında gözyaşlarına hakim olamazken, onları Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Atılkan teskin etti.

Programın sonunda Kaymakam Hayatı Taşdan ve Belediye Başkanı Mehmet Ballı, şehit yakınlarına belgesel cdsi ile onur belgesi takdim etti. Ayrıca Kayı Film’den yapımcı Fatma Arıkan’a teşekkür belgesi takdim edildi.2-nisan-20180142-nisan-20180152-nisan-20180202-nisan-2018021

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.