GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Mersin Büyükşehir’den Anamur’da toplu açılış

02 Nisan 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

2-nisan-20180022-nisan-20180032-nisan-20180042-nisan-2018006Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur’da toplu açılış törenine katıldı.

Tören öncesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Anamur’daki projelerini inceleyen Kocamaz’a MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinasyon Şube Müdürü Muzaffer Akbacı, MHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Ramazan Yalçın ve MHP Anamur İlçe Başkanı Ahmet Karan eşlik etti.

Sanayi sitesi karşısındaki yeni otogar inşaatını inceleyen Kocamaz, ardından Anamur Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Batun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Şehit Eren Bülbül Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nu da ziyaret eden Kocamaz, esnafları ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti.

Dosteli Market önünde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Kocamaz, Mersin’e 4 yıl içerisinde verdiği hizmetleri tek tek anlatarak, “Mersin sadece bizler için değil, tarihin derinliklerinden günümüze kadar cazibe merkezi olmuş ve tarih boyunca da insanların üzerine titrediği çok önemli bir yerleşim birimi. Tarihi İpek Yolu’nun Mersin sınırlarından geçmesi de bu bölgenin önemini daha da arttırıyor. Bugün de gerek konumu, gerek stratejik özellikleri, yetiştirdiği ürünler, sahip olduğu kültürel değerler Mersin’i öne çıkarıyor.  Bizlerde Büyükşehir’in hizmet alanının 22 katına çıktığı bölgede hizmet üretmeye çalışıyoruz. Hiç bir ayrım yapmadan bu topraklar üzerinde yaşayanları Cenab-ı Allahın emaneti olarak görüyor, hepsine eşit uzaklıkta duruyoruz” dedi.

İlçelerde ikamet eden vatandaşların tüm ihtiyaçlarını gidermek için var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği sosyal hizmetler Türkiye’de parmakla gösteriliyor. Birçok belediye gelip bizim projelerimizi inceleyip, kendi bölgelerinde uygulamak için çalışıyor. İyi günde herkes bir arada olur, önemli olan zor ve sıkıntılı günlerde de bir arada olabilmek. Cenaze işleri, tarımsal hizmetler ve engelliler ile ilgili verdiğimiz sosyal destekler bütün Büyükşehir Belediyeleri tarafından bizzat yerinde incelenen konular. Sizler zaten yapılanları görüyorsunuz. Şunu da açık yüreklilikle söyleyeyim ki ben sizin içinizden çıkmış bir insanım. Sizinle aynı havayı soluyor, aynı şeyleri düşünüyor, aynı sofradaki tabaklara kaşık sallıyoruz” şeklinde konuştu.

Belediyeciliğin gönül işi isteyen veballi bir meslek olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Bizim bütün çabamız vatandaşlarımızı mutlu edebilmek. Şayet bu 4 yıllık sürede sizleri mutlu edebildiysek bizde kendimizi mutlu sayarız. Mersinliler bizim gibi Yörük çocuğu göreve geldiği için çok şanslı. İlçe Belediyeleri bu hizmetleri 20 yılda yapamazdı. Biz bu göreve, bugüne kadar hizmet almamış bölgelerden işe başlayacağımızı söyleyerek talip olduk. Bugüne kadar özel idare mantığı ile hizmet almakta zorlanan beldeler,  tüm konularda çağ atladılar. İnşallah hedefimiz, görevde olduğumuz sürece vatandaşımızı mutlu etmek, mahcup etmeden görevimizi arımızla, namusumuzla tamamlamak. Biz kesintisiz bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Mersinliye hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah bizi bu iş için yaratmış” dedi.

“Türkiye’deki tek Belediye Başkanı”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği hizmetlerden söz ederek, “4. yılın sonunda yine alnı ak, yüzü pak bir şekilde Mersinli hemşerilerimizin karşısındayız. Bir belediye düşünün ki yüzlerce, binlerce kilometre yol yapıyor, yeşil alan yapıyor. Köydeki kadının da, dağdaki Yörük’ün de, sahilde plaja giren hemşerilerin de hizmetine koşuyor. Sadece 4 yıl içerisinde bu kadar hizmet veriyor. Mersin artık hizmetlerle anılıyor. 1994 yılından bu yana Milliyetçi Belediyeciliği tercih ettiğiniz için, 4 yıldır da Büyükşehir’i Kocamaz Başkanımıza teslim ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Burhanettin Kocamaz 5 seçimdir aynı siyasi partiden seçim kazanan Türkiye’deki tek Belediye Başkanı, bir ikincisi yok” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Malaklar Mahallesi’ne canlı bağlantı yoluyla bağlanıldı ve Cezaevi İçmesuyu Tesisi’nin açılışı yapıldı. 2018 yılında hizmete alınan Dosteli Market açılışı, Halkalı Yaylası İçmesuyu Şebeke Hattı Yapım İşi açılışı, Boğuntu Mahallesi İsale ve Şebeke Hattı açılışı, İlçe Merkezi İçmesuyu Terfi Hattı Deplase ve Terfi Binası Bakım Onarım açılış töreni gerçekleştirildi. Temel atma ve açılış törenleri Başkan Kocamaz ve protokol üyelerinin kurdele kesimi ile gerçekleşti.2-nisan-20180012-nisan-2018008

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.