Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

ANTSO üyelerine KGF bilgilendirmesi

20 Şubat 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

20-subat-2018041Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ANTSO) Kredi Garanti Fonu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada,Türk ticari hayatının nerede olduğunu anlatmak ve Kredi Garanti Fonu’nu tanıtıp yaptığı işlerle ilgili bilgilendirmek üzere gerçekleştirdiklerini söyledi.
Torunoğlu, toplantıda ele alınan konuları rapor haline getirerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanalıyla bakanlığa göndereceklerini kaydetti.
Üyelerin taleplerinin üst birliğe gönderildiğini orada yapılan değerlendirmeler sonucunda da ilgili bakanlıklara aktarıldığını belirten Torunoğlu, “Şimdiye kadar 100’ün üzerinde toplantı yapıldı ve bu toplantılarda ele alınan konular ilgililere bildirildi” dedi.
Torunoğlu, konuşmasının devamında son bir yılda ticaret hayatının ilgilendiren yasal düzenlemeler hakkında bilgi verdi.
Kredi Garanti Fonu (KGF) Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş ise KGF’nin, teminat yetersizliği olan KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Bir Kredi Garanti Fonu Kurulmasına Yardım” başlıklı 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1993 yılında faaliyete geçtiğini belirterek, “KGF’den, KOBİ’ler ve KOBİ vasfına sahip; kadın girişimciler ve genç girişimciler esnaf ve sanatkar, tarımsal işletmeler, çiftçiler, serbest meslek mensupları ve hazine desteklerinden şarta bağlı olarak; KOBİ ölçeğinden büyük işletmeler yararlanabiliyor” dedi.
KGF’nin KOBİ’lere sunduğu imkanların genişletildiğini belirten Altuntaş, yeniliklere ilişkin şu bilgileri verdi:
“Yeni Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte, daha önce 15 milyar TL olan KGF tarafından verilebilecek Hazine destekli kefaletlerin toplam bakiye tutarı, 20 milyar TL’ye yükseltilmiştir. Tahsis işlemlerinin, kredi onay komiteleri yerine rating sistemi ve portföy garanti sistemi - PGS (en az yüzde 70) ile yürütülmesine karar verilmiştir. Bankaların, verilen tazmin karşılama üst limitleri dahilinde işlem yapması ile ilgili yapı kurulmuştur. Uygulanacak oran yüzde 7 olarak tespit edilmiştir. KOBİ’lerin kefalet üst limiti 1,5/2,5 milyon TL’den 3 milyon dolara çıkarılmıştır. Yararlanıcı tanımına ‘KOBİ tanımı dışında kalan diğer işletmeler’ eklenerek kefalet üst limiti 50 milyon USD olarak belirlenmiştir. Sadece SGK ve Vergi Dairesine muaccel hale gelmiş borcu olmayan firmalara kefalet sağlanmakta iken yeni düzenleme ile muaccel hale gelmiş borcun, kefalet sağlanacak kredinin yüzde20’sini aşmaması ve kullanılacak kredi ile ödenmesi durumunda kefalet verilebilmesinin önü açılmıştır.”
Toplantıya katılan Anamur Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Nevzat Acar ve Mersin Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Anamur Temsilcisi İsmail Erdoğan da ilgili konularda bilgilendirme yapıp soruları yanıtladılar.20-subat-201804020-subat-2018042

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.