Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Ahmet Çetin, güven tazeledi

04 Şubat 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

4-subat-20183Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan genel kurulunda mevcut başkan Ahmet Çetin yeniden başkanlığa seçildi.

Kaplan düğün salonunda düzenlenen olağan genel kurulda mevcut başkan Ahmet Çetin ve Ziraat Mühendisi Murat Doğan, başkanlık için yarıştı.

Divan Başkanlığı’nı Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer’in yürüttüğü genel kurulda, faaliyet raporu ve diğer raporların ibrasından sonra konuşmalara geçildi.

Oda Başkanı Ahmet Çetin, konuşmasında üyelerin sorunlarını çözmek ve taleplerini yerine getirmek için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdikleri hizmetleri şöyle anlattı:

“Bazı esnaf teşekküllerimizin mesleki, sosyal, ekonomik ihtiyaçlarını gidermek ve gelişimini sağlamak için üst mercilerle gerekli görüşmeler yapılmıştır. Düğün, cenaze ve benzeri merasimlerde kullanılmak üzere masa ve sandalye alınmıştır. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak için dernekler ile sürekli irtibat halinde olunmuş, bütçemizin yettiği kadar yardımlarda bulunulmuştur. İhtiyaç sahiplerine akülü arabalar alınmıştır. Üyelerimizin üniversite kazanan çocuklarına maddi yardımda bulunulmuştur. Esnaflarımızın fuar ve seminerlere katılımını sağladık. SGK yeni yerine taşınırken giderlerini karşıladık. SGK tarafından boşaltılan yere de İŞKUR hizmet binasının açılmasını sağladık. İŞKUR meslek edindirme çalışmaları ve KOSGEB kurslarının düzenlenmesine katkı sağladık ve bu çalışmaları kurumlarla işbirliği içerisinde sürdürüyoruz. Kamu kurumlarımızla da diyaloğumuzu etkin şekilde sürdürerek esnaflarımızla ilgili çalışmalara katılıyoruz. 2013 yılında aldığımız cenaze aracı hizmetini sürdürmektedir. Sanayi sitesine bir tuvalet yaptırdık. Yangın ve benzeri sebeplerle işyeri yada evi zarar gören esnaflarımıza gerekli yardımları yaptık. Anamur’da üniversitenin faaliyete geçmesi sürecinde çalışmalara katıldık ve şahsım çeşitli görevlerde bulundum. Birliğimiz tarafından yürütülen ADAPTESK eğitim çalışmasını Anamur’da da yaptık. Belediye ve Kaymakamlıkla yaptığımız görüşmelerle esnaflarımızı olumsuz etkileyen kermeslerin şehir dışına çıkarılmasını sağladık. Zincir marketlerin de şehir dışına çıkarılması konusunda da üst birlilerimize talepleri ilettik.

Sizlerin odamıza yakınlığı bizlerin de çalışma arzusunu arttırmaktadır.”

Diğer başkan adayı Murat Doğan da “Emeğini sermayesiyle birleştirmiş, alın teriyle çalışan ve kazanan esnaflarımızla el ele gönül gönüle çıktığımız bu yolculukta, hepimizi daha ileriye taşıyacağıma inancımız tamdır. Seçim çalışmalarımız sırasında esnaflarımızı dinledim ve sorunları dinleyip çözüm önerilerini aldım. Genç, dinamik, bilgili ve donanımlı ekibimle birlikte sizlerin sesi olmak için buradayız. Sorunlarınızı çözmek, taleplerinizi yerine getirmek için adayım” dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 1721 üyeden 1205’inin oy kullandığı seçimde. Ahmet Çetin’in listesi 752 oy, Murat Doğan’ın listesi de 444 oy aldı. 9 oy da geçersiz sayıldı.

Sonucun açıklanmasının ardından güven tazeleyen Ahmet Çetin’i ilk olarak rakibi Murat Doğan ile Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir oldu. Çetin, seçime katılan tüm üyelere teşekkür ederek, “Önümüzdeki günlerde yeni çalışmalarımızı duyuracağız” dedi.

Ahmet Çetin’in listesi şöyle:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ:

Özkan Poçulu, Nuhrettin Demir, Figen Yayla, Hüseyin Karahan, Mehmet Gürgen, Hamdi Kımırtı, Özkan Mert, Erdoğan Temizkan.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ:

Hasan Ali Irmak, Ahmet Yağ, Celal Beram, Mehmet Çiçek, Sunay Altun, Necip Yıldırım, Salih Yavuz, Emel Toksoy.

DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ:

Kadir Yurdacan, Erdal Kanmaz, Ali Küçükalıç.

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ:

Tuğba Doğan, Ali Arıcı, İbrahim Ateş.4-subat-201824-subat-201844-subat-201814-subat-20185

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.