Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Huzurevi Vakfı tanıtıldı.

23 Aralık 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

‘Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı’ bilgilendirme ve dayanışma yemeği ile tanıtıldı.

Ünlüselek otelde düzenlenen yemeğe İlçe kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Vakfın mütevelli heyeti, Huzurevi Derneği üyeleri ve Anamurlu iş adamları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan yemek, slayt sunumu ve konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

Eskiden yaşlılar bilginin merkeziydi

Yemekte açış konuşmasını, Huzurevi Derneği Başkanı Türkan Kasapoğlu yaptı. Kasapoğlu, yaşlıların toplumdaki konumunun değiştiğini belirterek “eskiden yaşlılar bilginin merkeziydi. Belki eğitimli değillerdi ama Ariflikleri vardı. Bu nedenle bilginin merkezindeydiler. Her şey onlara danışılırdı. Ancak teknolojinin iletişimin artmasıyla yaşlılar maalesef bu statülerini kaybettiler. Çünkü torunlar ya da evlatlar anaya babaya danışmak sormak yerine akıllı telefonunu açıp internete danışıyor. Yaşlılarımız yine yalnızlığa mahkûm oluyorlar. Maalesef kent hayatı insanları gittikçe yalnızlaştırıyor. Evlatları ile ilişkilerinde kuşak çatışmaları yaşıyor. Bütün bu kargaşaya bir de fiziksel güçsüzlükler, bedensel rahatsızlıklar eklenince yaşlının morali de bedenide çöküyor. İşte tam bu noktada devletin sosyal hayata müdahalesiyle huzurevleri ortaya çıkmıştır. Yaşlının kendi rolüne uygun, kendi yaşıtlarıyla bir arada huzurlu kaygısızca bir ortamda yaşaması için Devlet huzur evlerini kurmuş. Zaman içerisinde özel sektör de bu alana el atmış ve huzur evi sayısı gittikçe artmıştır. Bütün bunların yanı sıra insanların eğitim seviyeleri arttığı zaman kendi sorumluluklarını kendileri taşımak istiyor. Özellikle bizim kuşakta bu böyle. Bu kişiler kimseye yük olmak istemiyor. Ve kurumsal yardım talep ediyor. Evde bakım hizmetlerinin getirdiği sıkıntılar sebebiyle sosyal destek ihtiyacı ortaya çıkıyor. Yani huzurevi ihtiyacı ortaya çıkıyor. Biz Huzurevi Derneği olarak aslında huzurevi sözcüğünden de hoşlanmıyoruz. Biz huzur evi yerine Yaşlı yaşam merkezi demek istiyoruz. Yaşlıların 2. baharlarını kaygısızca mutluluk içerisinde huzur içerisinde yaşamalarını istiyoruz. Yaşlılarımızı aşla yaşıtlarından ve hayattan koparmayacağız. Onların köylerimizdeki mahallerimizdeki yaşlılarımızla da buluşturacağız. Onların mutluluk içinde yaşamasını sağlamak istiyoruz. Biz yaşlılarımıza 2. Baharı yaşatma hayali kuruyoruz. Hayal kurmadan gerçeğe ulaşmak, büyük işler başarmak mümkün değildir. Cumhuriyetimizi kuranlar da hayal etmediler mi? Anamur’umuzda modern bir huzur evine ihtiyaç var. Bu ihtiyaç konusunda hiç birimizin tereddüdü yok. Biz Anamurlu hemşerilerimize güveniyoruz. Bu yemeğimizin amacı sizinle gönül birliği sağlamak. Biz insanlarımızın 2. baharlarını huzura mutluluğa dönüştürmeyi hedefliyoruz. İddialıyız. İnançlıyız. Ve Anamur’umuza Anamurlumuza güveniyoruz. Bu yapıya destek verecek, istişare edecek el uzatacak herkesten fikir almaya, güç almaya hazırız”.

Mimar Ali Oğuz; Huzurevi inşaatının mevcut durumu ve yapılacak olan binanın teknik özellikleriyle ilgili bili verdi.

Mustafa Doğan; Türkiye genelinde ve bölgede huzurevleri ve yaşlılık konularıyla ilgili istatistiki bilgiler verdikten sonra “ Anamur’un, Anamurlu insanların misafirperverliği için teşekkür ediyorum. İyi bir hedef üzerinde yürüyorlar”. Dedi. Bu konuda her zaman destek olmaya devam edeceğini belirtti.

Maddi manevi veya siyasi güç verin

Huzurevi Vakfı Başkanı Tuğrul Ayhan, Huzurevi derneği ve Vakfının kuruluşunu uzun uzun anlattıktan sonra salonda bulunan davetlilerden Anamur’a bir huzurevi kazandırmak için vakfa maddi manevi veya siyasi güç verilmesini talep etti.

Onlara sevgimizi saygımızı vermeliyiz

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, “yaşlılarımıza Devlet ekmek su ilaç veriyor. Çok iyi bakıyor. Ama onları bir şeye daha ihtiyacı var. Onların sevgiye ve şefkate ihtiyacı var. Biz onları toplumdan uzaklaştırmamalıyız. Onlarla iç içe yaşamalıyız. Huzurevleri dağların ötesi olmamalı. Eğer kucaklayacaksak huzurevi yapmalıyız. Anamur bu yolda bir adım atıyor. Başarılı olacaklarına, arkadaşlarımızın bu konuya sahip çıkacaklarına, hayırseverlerin destek olacaklarına inanıyorum. Ama biz onlara paramızdan çok bir şeyimizi daha vermeliyiz. Gönüllerimizi vermeliyiz. Onlara sevgimizi saygımızı vermeliyiz ki toplumda kardeşlik hukuku, birlik beraberlik hukuku hakim olsun. Bizim vakfımız, derneğimiz, yerel yönetimlerimiz, siyasi iktidarlarımız bu amaçla yola çıktılar. Ve bunun Anamur’da başarılacağına inanıyorum. Eğer bu şevk bu gaye olursa Allah rızası için hareket edilirse, Bütün kapıların sonuna kadar açılacağına inanıyorum” dedi.

Huzurevi siyaset üstü bir projedir

Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Bu projenin sadece Anamur’a değil bölgemize ülkemize hitap edecek bu büyük projenin altından sadece Belediye olarak altından kalkmamız mümkün değil. Her toplantıda şunu belirtiyoruz, belirtmek zorunda kalıyoruz. Bu huzurevi siyaset üstü bir projedir. Her ne kadar Belediyemizi siyasi olarak adlandırsalar da ben 8 yıldır belediyeyi siyasi bir kurum olarak görmüyorum. Bunu da uygulamalarımda yansıtmaya çalışıyorum. Bunun altını çizmek istiyorum. Tabi ki Belediye olmadan da bu işin altından kalkmak mümkün değil. Biz hepinizin Belediyesi olarak sadece bir siyasi partinin değil, tüm Anamur’un belediyesi olarak üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getirmeyi sizlerin huzurunda söz veriyoruz. Tahmini 14 milyon liralık bir projenin altından ne vakfın ne belediyenin ne de şu andaki topluluğun altından kalkması mümkün değil. Ama bu gün ilk toplantımızı yaptık. Karşınıza görsellerle ve idari prosedürleri aşmış olarak çıktık. Bundan sonraki aşama Mersin’de, İstanbul’da ve Ankara’da bu tür toplantıları yaparak oradaki Anamurluları ve Anamur severleri bu işin içine katmak istiyoruz. Ki öyle başarılı olabiliriz. Ben bunda başarılı olacağına inanıyorum. Sizlerin ilgisi heyecanı ve konuya sahip çıktığınızı görebiliyorum” dedi.

Gayemiz gönül birliği oluşturmak.

Kamil Körhasanoğulları, “Bu yemeğin gayesi bir gönül birliği oluşturmaktı buraya gelmekle bunu bize gösterdiniz. Teşekkür ederiz. Ve bu gönül birliğiyle bu iş şu anda yapılıyor sayılır. Maddi manevi yanımızda olmanızdan hiç şüphemiz yok. Sizlerden ricamız bu gönül birliğine yeni gönüldeşler katmanızdır. Yapacağımız bu uzun soluklu işte bizi yalnız bırakmadığını için teşekkür ederim.” dedi.

Yemek, yerel sanatçı Ali Koyu ve ekibinin müzik dinletisiyle devam etti.

19aralik-201700819aralik-201700919aralik-2017002219aralik-2017001319aralik-2017003119aralik-2017005119aralik-201700619aralik-201701019aralik-201700719aralik-201701819aralik-2017004119aralik-201701119aralik-201701219aralik-201701319aralik-201701419aralik-201701519aralik-201701619aralik-2017017

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.