Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Huzurevi Vakfına tam destek

28 Kasım 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

‘Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı’na siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından tam destek.

Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı ile Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptıkları toplantıdan İnşaatına başlama aşamasındaki Huzurevine tam destek çıktı.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonun da yapılan toplantıya Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü H. Niyazi Sarıoğlu Vakıf Başkanı Tuğrul Ayhan, Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Türkan Kasapoğlu, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Torunoğlu, Anamur Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Çetin,  Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ayhan Güven, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Ahmet Karan, Anamur Yardım Sevenler Derneği Başkanı Hafize Evin ve vakıf yöneticileri katıldı.

Gönül birliği oluşturuyoruz

Vakıf adına açış konuşmasını Vakıf yönetim kurulu üyesi Kamil Körhasanoğulları yaptı.  “Vakfımızın her ne kadar bir mütevelli heyeti olsa da biz bir karar almadan önce geniş çaplı toplantılar yaparak üyelerimizin görüşlerini alıp sonra da yaptığımız toplantıda ona göre kararlar alıyoruz. Bir gönül birliği oluşturuyoruz. Hedefimiz sizleri de aramıza katmak suretiyle sizlerle de bir gönül birliği oluşturmak ve bu gönül birliğiyle bu işi başarmak.” Dedi. Körhasanoğulları, yapmak istediklerinin partiler üstü Anamur için bir ihtiyaç olduğunun hissetmesi ve bu ihtiyacın karşılığında bir gönül birliği oluşturmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Hedefimiz Anamura bir Huzurevi kazandırmak

Daha sonra söz alan Vakıf Başkanı Tuğrul Ayhan, Huzurevi derneğinin kuruluşu ve vakfa dönüştürülmesi sürecini anlattıktan sonra “Hedefimiz Anamur’a bir Huzurevi kazandırmak”. Dedi.

Başarını yarısı olan işe başladık.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, “İşe başlamak başarının yarısıdır denir. Başarını yarısı olan işe başladık. Prosedür sorunlarını aştık. Dernekle başlayan süreç vakfın onaylanmasıyla, ‘Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı’na dönüştü. Bu saatten sonra artı işin fiziksel bölümüne el atmamız gerekiyor. Huzur evinin iyi niyet, samimiyet siyaset üstü konularını tekrar etmemizin bu saatten sonra bir anlamı yok. Bu konular artık geride kaldı. Artık işin neresinden başlayacağızı konuşmamız gerekiyor”. Dedi.

Belediye bu işin altından kalkamaz ama bu işten de sıyrılamaz, kaçamaz.

Şu anda bitmek üzere olan Proje bedelinin 13-15 milyon civarında olacağını tahmin ettiklerini belirten Türe, “böyle bir rakamın altından ne Belediye ne de Vakfı kalkamaz. Ancak iş birliği yaparsak, birlik beraberliğimizi sağlarsak, samimi bir şekilde el atarsak, taşın altın elimizi hep beraber koyarsak bu dönem başlarız”. Dedi. Türe proje ile ilgili teknik ayrıntıları da anlattıktan sonra, “bu işin ekonomik boyutuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da içinde olacağı bir tertip komitesi oluşturarak Huzur evi için yemekler düzenlemek gerekiyor. Belediye bu işin altından kalkamaz ama bu işten de sıyrılamaz, kaçamaz. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Bu birlikteliğin devamını diliyorum”. Dedi.

Daha sonra tek tek söz verilen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Anamur’a bir huzurevi kazandırmak için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söylediler.

28-kasim-201700228-kasim-2017001

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.