Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Ziraat Odası başkanlığından basın açıklaması.

09 Ağustos 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Muzların arasında uyuşturucu yakalanması olayına Anamur Ziraat Odası başkanlığı tepki gösterdi.

Mersin Limanında Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerince yapılan analiz ve risk değerlendirmesi sonucunda Mersin Limanı’na gelen Liberya bayraklı kuru yük gemisinde muzların arasına gizlenmiş piyasa değeri 24 milyon TL olan 102 pakette toplam 122 kilo 685 gram kokain ele geçirilmesi üzerine Anamur Ziraat Odası Başkanlığı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Ziraat odası başkanı Ahmet Şeref Gümüş’ün yaptığı açıklama şöyle;

“Mersin Limanına gelen Liberya bayraklı kuru yük gemisinde, 102 pakette toplam 122 kilo 685 gram (piyasa değeri 24 milyon 537 bin TL) uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucuların muz yüklü konteynerlerin gizli bölmelerine yerleştirildiği yapılan aramalardan sonra anlaşıldı.

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanlığı olarak şahsım ve tüm üreticiler ve tüketiciler adına başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize ve operasyonda emeği geçen güvenlik güçlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Zehir vampirleri ve tarım teröristleri şunu çok iyi bilmelidir ki, devletimiz sonuna kadar mücadelesini verecek, bizler de toplum olarak devletimizin arkasında duracağız. Muz yüklü gemide gelen zehirle toplumu zehirlemek isteyen ve getirdikleri muzu piyasaya ucuz sürüp muz üreticisinin ekmeğine kan doğramak isteyen tarım teröristlerine fırsat verilmeyecektir.

Geçen yılda muz üreticilerimize ithalatçı firmalar tarafından bir takım oyunlar oynanmak istendi. Konu yetkililere raporlar halinde sunuldu ve gerekli görüşmeler bizzat yapıldı. Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref GÜMÜŞ, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut MUSLUOĞLU, Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf ÇELİK, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim ŞAHİN ile birlikte Gümrük Bakanlığımıza, Ekonomi Bakanlığımıza, Kalkınma Bakanlığımıza, Dışişleri Bakanlığımıza, Eski Başbakan Yardımcımız Sayın Numan KURTULMUŞ’ a ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğimize heyet halinde raporlarımız sunuldu. Raporlarımızda Özetle; gümrüklerde muzun kırmızı hatta alınması, muzda gözetim uygulamasına geçilmesi ve Mersin Gümrüğünün İhtisas Gümrüğü haline getirilmesi üzerinde yoğun biçimde bulunuldu. Yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında gerekli tedbirler alındı. Muz üreticilerimiz bu gelişmelerden sonra rahatladı. Bizim için bu çalışmaların meyveleri Mersin Limanına gelen ve kırmızı hattan geçişi yapılan Liberya bayraklı gemiden ele geçirilen uyuşturucular olmuştur.

İşte Milli Tarım Politikası budur. Türk çiftçisini korumak budur. Devletimiz güvenliğimizi tehdit eden teröristlerin üstesinden nasıl geliyorsa tarım teröristlerinin de üstesinden gelecektir. Hiç kimse üreticilerimizin ekmeğine kan doğramasın. Gecesini gündüzüne katıp soğuk demeden, sıcak demeden, kar demeden, kış demeden üretim yapan, 80 milyon vatandaşımızı, 5 milyon sığınmacıyı, 40 milyon yabancı turisti doyuran üreticiye kimse haksızlık edemez. Kim haksızlık etmeye kalkarsa güçlü devletimizi ve milletimizi karşısında bulur.

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanlığı olarak hükümetimize, devletimize ve bu operasyonda emeği geçen bütün birimlerimize odamız ve tüm üreticilerimiz adına tekrar teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum”.

09-08-2017-004

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.