Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Türe: “2019′da aday olmak istiyorum”

07 Temmuz 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

7-temmuz-2017001OKTAY DEMİR

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Türe, kahvaltıda yaptığı açıklamada, terörle mücadeleden 15 temmuz şehitlerini anma programına, projelerden adaylığına kadar değerlendirmelerde bulundu.

Seven Kahvaltı Evi ve Kafe’de düzenlenen kahvaltıda açıklamalarda bulunan Türe, konuşmasına yeni açılan işyerinin sahiplerine başarı dileğinde bulunarak başladı ve “Bu mekanın sizlerden birisi olan Muharrem Garip ve ailesine hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Çok güzel bir mekan ve ortam oluşturmuşlar. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ORDUYA DÖNÜŞTÜ

Türkiye’nin bir savaşın içinde olduğunu belirten Türe, şunları söyledi:

“Doğuda, Güneydoğu’da devam eden savaş artık terör örgütleriyle mücadeleden çıkmış, süper güçlerin, bu topraklarda gözü olan, tarihi, siyasi emelleri olan dış devletlerin alenen terör örgütlerini destekleyerek, ülke içindeki terörle mücadeleyi coğrafyamıza yayma çabasına dönüşmüştür.

Komşularımızın tamamında sıkıntılar var. Sınırımızdaki tüm islam ülkelerinde artık iç savaş ve istikrarsızlık var. Bu istikrarsızlığın ülkemize yansımaması mümkün değil. O bölgede 35-40 yıldır terör örgütüyle mücadele ediliyor. Bizler o bölgede görev yaparken terörle mücadele yapıyorduk. Cudi’de Gabar’da 3-5 çapulcunun peşindeydik. Süreç öyle bir ilerledi ki terör örgütü artık bir ordu haline geldi. Sadece yurtiçi kanadı değil, başta ABD olmak üzere diğer ülkelerin desteklediği PYD, YPG ve devamında bunların ta kendisi olan PKK ile mücadele ediyoruz. Zaman zaman bu mücadelede büyük başarılar sağlandı. Bazen de terör zirveye çıktı. Artık karşımızda teknolojiyle donatılmış, süper güçlerin alenen destek verdiği  bir örgüt var. Şimdilik uçak ve helikopterleri eksik sadece. Ama yakında bunlar da olacaktır. Çünkü Kuzey Irakk’ta birkaç ay sonra referandum yapacak olan o bölgenin yerel güçleri, Avrupa’nın da desteğiyle sözde Kürdistan devletini kurma hayallerini gerçekleştirmek üzereler.”

TERÖRLE MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUM

Türe, terörle topyekun mücadelenin önemine vurgu yaparak şöyle devam etti:

“Terörle mücadelede geçmişte hatalar yapılsa da şu anda gelinen noktada devletimizin terörle mücadelesini, hükümetimizin terörle mücadelesini destekliyorum ve takdir ediyorum. Terörle mücadele derken sadece bir terör örgütü değil, DEAŞ, IŞİD, PKK ve FETÖ. Bu örgütlerle silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilatının tüm güçleriyle, siyasi destekle mücadelesini yüzde yüz destekliyorum.  Bu mücadele tek başına bir partinin, hükümetin, silahlı kuvvetlerin, emniyet teşkilatının başa çıkabileceği bir mücadele değil. Ülkenin ekonomik, siyasi ve askeri olarak, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla topyekun mücadele edeceği bir aşamaya gelmiştir. Çünkü karşımızda haçlı zihniyeti vardır. Aynı Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı gibi milli iradeyle bu terör bitirilecektir. Onun için söylemlerimiz tamamen siyaset üstüdür ve samimiyete dayanmaktadır. Karşımızda Avrupa devletleri de var. Bu süreçte askerimize, polisimize destek vermeli ve yerelden genele hep birlikte mücadele etmeliyiz.”

15 TEMMUZ YARGILAMALARI

Türe, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklananların yargılanması süreci ile ilgili de şunları kaydetti:

“Geçen yıl bu vakitler her şey yolunda gitmekteyken 15 temmuz akşamı hain darbe girişimi ülkemizi allak bulak etti. Sadece siyasi istikrarı değil, ekonomik istikrarı, askeri istikrarı, birlik beraberliği, kardeşliği alt üst etti. Ülkenin bu duruma düşmesinde etkisi olan  baştan aşağıya herkesin gerekirse idam cezasıyla, gerekse mahkemelerin vereceği en yüksek cezayla cezalandırılması her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının beklentisidir.

Ancak bu mücadeleyi yaparken, suçsuz olan, mağdur olan, evinden, çocuklarından uzakta bırakılan suçsuz vatandaşlarımızın da bir an önce mahkemeye çıkartılarak veya komisyonlarda suçsuzluğu ortaya çıkarılarak mağduriyetin giderilmesi beklentimizdir.”

DARBE GİRİŞİMİNDEN EN FAZLA ETKİLENENLERDEN BİRİ DE BENİM

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kendisinin de bir soruşturmaya dahil edildiği süreci anlatan Türe, şunları aktardı:

“15 temmuzdan en fazla etkilenen kişilerden biri de şahsımdır. 20 temmuzda şahsıma yapılan bir iftirayla, karalamayla bu karanlık süreçten biz de payımızı aldık. Ama bana inanan MHP ve ülkücü camianın neferleri, siyasi görüşü ne olursa olsun Anamurlu vatandaşlarımızın arkamda dimdik durmasıyla, haklı olduğuma inanmasıyla bir yıl sonra hakkımda açılan dosya, takipsizlik ve kovuşturmaya yer olmadığına dair kararla neticelenmiştir. Bizi seven insanların beklentilerinin mahkeme tarafından teyit edilmesi, sayıları az da olsa aleyhimizde bir sonuç çıkmasını bekleyen bazı kişilerin heveslerinin kursaklarında kalması bizi sevindirdi. Malum sürecin yaşanması bizi derinden yaralamıştır. Biz kendimizden emin olmamıza rağmen bu haberlerin ulusal basına düşmesiyle bizi tanımayan, çevre ilçe, il, Türkiye geneli ve yurt dışından insanların kafalarında oluşan soru işareti bizi derinden yaralamıştır. Ama nihayetinde mütevazı bir şekilde paylaştığım takipsizlik kararı da o insanları rahatlatmıştır ve şahsıma teveccühlerinin karşılığı olmuştur.”

ANAMUR’DA EN BÜYÜK ANMA TÖRENİNİ YAPALIM

Darbe girişimi sırasında şehit olanların anılması için Anamur’da geniş katılımlı bir tören düzenlenmesi için Kaymakamlığa yazı yazdığını belirten Türe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz sürecinde dik duruş sergileyip sokakta milli iradeye sahip çıkan vatandaşlarımızı, demokrasi şehitlerimizi anmadan geçemeyiz. Üniforma giymiş hainlere katılmayan onurlu TSK mensuplarını da anmadan geçemeyiz. Onlar olmasaydı belki bu hain darbe girişimi başarılı olabilirdi ve burada böyle oturamazdık. Hayatını terörle mücadele ederek geçirmiş, kahramanlarımızı, cengaverlerimizi üç beş üniformalı hainle aynı kefeye koymak en büyük haksızlıktır. Bu çerçeveyi koymamız gerekiyor.

15 temmuzun yıldönümünde Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açıklamalarına göre meydanlara inileceğini ve demokrasi nöbetleri tutulacağını basından duyuyoruz. 15 temmuz milli iradeye sahip çıkma ruhu geçmiş bir yıldan ders alınarak milli birlik ve beraberliğe dönüştürülmeli. Mülki amir başkanlığında tüm siyasi partilerin katılımı, STK’ların ve vatandaşların katılımıyla demokrasi şehitleri anma ve milli iradeye sahip çıkma programları yapılmalı. Ben de Anamur’da kaymakamlık başkanlığında tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına bir yazı yazdım ve kurulacak ortak tertip komitesi ile Cumhuriyet Meydanı’nda Türkiye’deki ilçeler arasında en büyük anma programının yapılmasını teklif ediyorum. Talep edildiği takdirde belediyemizin tüm imkanları ve personeli bu programda görevlendirilecektir. Ayrıca ben de davet beklemeksizin 15 Temmuz milli iradeye sahip çıkma ve şehitleri anma mitinglerine katılacağım. Gönlümden geçen bu konuda Anamur’da siyasi birlikteliğin sağlanmasıdır.”

ANAMUR’UN DARBENİN ETKİLERİNİ EN AZ ZARARLA ATLATMASI İÇİN ÇABALIYORUZ

15 temmuzdan sonra özellikle ekonomide büyük sıkıntılar yaşandığını, Anamur’un fazla etkilenmemesi için uğraş verdiklerini anlatan Türe, şunları söyledi:

“Ben de belediye başkanı olarak Anamur’daki esnaflarımızın bu süreci en az zararla atlatması için çaba gösteriyorum. Bunun için Büyükşehir Yasası’nın getirdiği ilçelerin gelirlerinin Büyükşehir’e aktarılması gibi zorluklara rağmen çalışmalarımızı kıt imkanlarla da olsa sürdürüyoruz. 2019 yılının sonuna kadar köylerimizde içme suyu ve yol sorunu kalmayacak. Büyükşehir belediyemizin şehir içindeki asfalt çalışmalarının yanı sıra Hal, Otogar ve sahil projelerine başlanıyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz de sürüyor. Ramazan etkinliklerimizi yaptık. Geleneksel festivalimizi ve uluslararası fuarımızı da yine bu yıl gerçekleştireceğiz. Alışveriş günleri sayesinde ilçemizde önemli bir ekonomik hareketlilik yaşanıyor. Birçok turizm bölgesinden daha hareketli günler yaşıyoruz. Alışveriş günlerine çevre ilçelerden de yoğun ilgi var. Özellikle ilçe esnafımız bu etkinlik sayesinde rahat bir nefes alacak.  Tüm bu faaliyetler ve projelerin yanı sıra halkın belediyesi olma düşüncesi ile sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini destekliyoruz ve siyasi ayrım gözetmeden herkese hizmet götürüyoruz. Önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ile birlikte gerçekleştindiğimiz 5-6 projenin açılışını yapacağız, bazılarının da temelini atacağız.”

PROJELERİMİ ENGELLEMEK İSTEYENLER BUNDAN VAZGEÇSİNLER YOKSA İSİMLERİNİ AÇIKLARIM

Olumlu şeylerin perde arkasında bazı sıkıntılar da yaşadıklarını, projelerin hayata geçmesini, Anamur’un gelişmesini engellemeye çalışan, engelleyen sivil toplum kuruluşu, kişi ve kişiler olduğunu söyleyen Türe, şöyle devam etti:

“Siyasetin içinde bu tür şeyler olabiliyor. Ne yazık ki siyasi beklenti içine giren, nefsinin esiri olan kişiler yada STK’ların bu tür hareketleri her yerde aşikar. Ancak ben şahsıma ve belediyeye yapılan karalamalara ve yıpratmalara hoşgörüyle bakan ama onurumuzla gururumuzla oynanan bir karalamayı da avukatlarımıza havale eden bir sistem benimsedim. Bunları önlemek mümkün değil. Anamur’un geleceğine, çocuklarımızın geleceğine, projelere engel olmaya çalışan kişi ve kişileri bugüne kadar hiç deşifre etmedim. Ama parantez açarak söylüyorum; insanları telefonla arayarak ‘Tarım ve gıda fuarına katılmayın’ diyen STK’lar, ‘Turizm ve muz festivaline destek vermeyin’ diyen kişiler hafızamızda mevcut. Onları hiçbir zaman deşifre etmedik. Mücadele ederek Anamur’a engel olmalarının önüne geçiyoruz. Ama eğer engel olamayacak bir hale gelirsek, iyi niyetli insanları caydırıp korkuturlarsa festivalde 25 bin kişinin karşısında engel olan kişi, kişiler ve STK’ların ismini açıklarım. Benim ilçemizin geleceği için yapmak istediğim sosyal, kültürel ve fiziki projelere engel olmak isteyenler, kafasından bunu geçirenler, vazgeçsinler. Emeğimiz var, alın terimiz var. Mehmet Türe’nin değil, MHP’nin değil, Anamur Belediyesi ile halka hizmet etmeye çalışan bir ekibiz. Bu zihniyette olanlar varsa bu düşüncelerinden vazgeçsinler, yoksa ben onları isim, adres ve numara vererek vatandaşla paylaşacağım.”

2019′DA ADAY OLMAK İSTİYORUM

2019′da verdiği sözlerin yüzde 90′ını gerçekleştirmiş bir belediye başkanı olarak halkın karşısına çıkmak istediğini belirten Türe, adaylık ile ilgili olarak şunları söyledi:

“2028′e kadar Anamur’a hizmet etmeyi arzu ediyorum. Yani 2 dönem daha. Bazılarının ‘uçuk’ dediği, benim ise ‘planlanan’ dediğim, Azıtepe’ye teleferik, Ören-Bozdoğan arasına hafif raylı sistemi yapmak sahil projesini tamamlamak istiyorum.

Son zamanlarda siyasi birtakım gelişmeler, siyasi birtakım oluşumlar mutlaka bizleri de etkiliyor. Kamuoyunda bizi sevenler ve bu görevde kalmamız gerektiğine inanan fakat siyasi bir hamle olarak bizim aday gösterilemeyeceğimiz, aday gösterildiğimiz zaman da salt çoğunlukla yine 2 dönem, 3 dönem belediye başkanı seçilebileceğimizi dile getiren dostlarımız arkadaşlarımız, siyasi görüşleri çok farklı insanları görebilirsiniz. Ne mutlu ki bana, Anamur’da siyasi görüşü ne olursa olsun yüzde 95 insanların sevgisini, güvenini kazanmış bir kişi ve ekip olarak karşınızdayım. Şunun altını çiziyorum; halkı arkasına almayan hiçbir siyasetçi başarılı olamaz. Doğru her zaman kazanır, yanlış şeyler, senaryolar kısa vadede başarılı gözükse de uzun vadede duvara toslar. Onun için dimdik ayaktayım. Engellemeler, karalamalar, kösteklemelere rağmen halkın içine omurgalı bir belediye başkanı olarak başım dik çıkıyorum. Halkımızın iyi gününde, kötü gününde yanındayken bana verdikleri tepkileri ölçtüğüm zaman, ben ödülümü alıyorum. Farklı siyasi görüşteki insanların samimiyetle beni sevdiklerine, güvendiklerine, aday olmam gerektiğini ve belediye başkanı olarak devam etmek gerektiğini söylediklerine şahitlik ediyorum. İşte bu noktada siyaset üstü bir hamleyle inşallah 2019′da yine belediye başkanı adayı olup yine belediye başkanlığı görevini yürütmek isteyen bir zihniyete sahibim. Beni seven arkadaşlarımın sık sık beni Ankara’ya yada başka mevkilerdeki görevlere yakıştırdıkları da oluyor. Ama altını çizerek söylüyorum; bizim sevdamız Anamur. Bizim olmazsa olmazımız Anamur. Bizim dünyamız Anamur. Dolayısıyla hiçbir siyasi beklentiye girmeden haddimizi ve hesabımızı aşmadan Anamur’a hizmet etmenin yollarını arayacağım, sonuna kadar. Her ne şekilde olursa olsun Anamur’a hizmet etme görevini yürütmek istiyorum. Ama bunu yaparken de hiç kimseyi kırmadan, dökmeden halkı karşıma almadan, partime ve teşkilatıma laf söyletmeden göreve devam etmek istiyorum.”

ORMAN TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR

Türe, konuşmasının sonunda Kükür mahallesindeki orman yangını için geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, söndürme çalışmasına katılan bakanlık, genel müdürlük, bölge müdürlüğü ve Büyükşehir ile Anamur Belediyesi yetkilileri ve personeline teşekkür etti.

SURİYELİLERİN İHTİYAÇLARI KAMPLARDA KARŞILANMALI

Türe, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Anamur’da Suriyeli sayısının her geçen gün artmasının getireceği olumsuzluklar ile ilgili soruyu yanıtlayan Türe, “Biz daha önce bu konuda net tavrımızı ortaya koyduk. Suriyeliler’in kentimizin sosyal dokusuna zarar verebileceğini, ucuz işgücü oluşturmaları nedeniyle ilçe ekonomisini olumsuz etkileyeceğini belirterek, bu kişilerin onlar için oluşturulan kamplara yerleştirilmesi ve orada ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledik. Bu düşüncemiz değişmedi. Bazı kurumlardan bu konuda bilgi istedik ama alamadık. Konunun belediye ile ilgili kısmını hassasiyetle takip ediyoruz ve müdahale etmemiz gereken bir durum olursa ediyoruz” dedi.

SEVEN KAHVALTI EVİ

İskele’deki Barbaros Hayrettin Paşa caddesi üzerinde bulunan Seven Kahvaltı Evi, geniş mekanı, bahçesi, deniz ve Dragon çayı manzarasıyla müşterilerine nezih bir ortam sunuyor. Peynir, zeytin, yumurta, yayla balı ve köy tereyağının yanı sıra yeşil sebzelerle süslenen kahvaltıda el yapımı reçel çeşitleri dikkat çekiyor. Ayrıca farklı saç böreği çeşitleri, sıcak yufka ve bişi gibi yöresel lezzetler de konukların beğenisine sunuluyor. Kaliteli hizmet anlayışı ile konuklarını karşılayan mekanda her türlü içeceği bulmak da mümkün. İçecekler arasında Türk kahvesi, sunumuyla ön plana çıkıyor.7-temmuz-20170027-temmuz-2017003

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.