Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Marka Kent Platformu, Başkan Türe ile görüşecek

05 Mayıs 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Marka Kent Platformu, Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında (ANTSO) toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ANTSO Başkanı Feridun Torunoğlu, halk oylaması dolayısıyla 3 ay aradan sonra Anamur’un sorunlarını konuşmak ve çözüm üretmek amacıyla tekrar toplandıkların söyledi.

Anamur’un sorunlarının hızlıca çözülmesi ve ilçenin gelişimi için Kent Konseyi’nin kurulması gerektiğini belirten Torunoğlu, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinden oluşacak geniş kapsamlı konseyin başkanlığını da Anamur Meslek Yüksek okulu Müdürü’nün yürütmesinin uygun olacağını söyledi.

Torunoğlu, Bankalar caddesinin trafiğe kapatılarak isminin Muşurup Sanat Sokağı olduğunu, ancak bu düzenlemenin esnafları olumsuz etkilediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Caddenin trafiğe kapatılmasıyla esnaflar olumsuz etkilendi. Halen iş yerleri kapanıyor. Esnaflar, ürün sevkiyatı ve kargoda sorun yaşıyor. Akşamları güvenlik zaafiyeti ortaya çıkıyor. Ayrıca Tahsin Soyla caddesinin tek yön yapılması ve kaldırımların genişletilmesi nedeniyle park sorunu yaşanıyor. Bölgedeki esnaflarımız 128 imza toplayarak bu düzenlemenin gözden geçirilmesi için bir dilekçe hazırladılar.”

Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin de alışveriş günlerinin süresinin kısaltılması gerektiğini ifade ederek, Anamur’da şu anda 160 dükkan boş. Esnaflar kredilerini ödeyemiyor. İşyerleri bir bir kapanıyor. Öncelik yerli esnaflara verilmeli” dedi.

Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel ise toplantıların her ay yapılması ve geniş katılımın sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Bizler sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak ilçemizin kalkınması, gelişmesi için bu toplantıları yapıyoruz. Yerel yönetimlerin de katılımıyla tam bir işbirliği yaparak sorunların çözümü için ortak hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Toplantıda, Belediye Başkanı Mehmet Türe’den randevu alınarak sorunların iletilmesi için Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Ziraat Odası Temsilcisi Veli Savcı ve gazeteci Zümrüt Cömertler görev aldı. Başkan Türe ile yapılacak toplantıda, esnafların trafik düzenlemelerinin gözden geçirilmesi için topladığı imzaların sunulması, alışveriş günleri ve diğer konuların aktarılmasına karar verildi.

pic222002pic222001pic222003pic222004

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.