GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Bozyazı’da 3 projenin temeli atıldı

24 Mart 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

24-mart-2017016Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Bozyazı’da hayata geçireceği üç proje için toplu temel atma töreni düzenlendi.

Bozyazı şehir merkezinde düzenlenen törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bozyazı Kaymakamı Hayati Taşdan, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Bozyazı İlçe Başkanı Turhan Tuna, MHP Anamur İlçe Başkanı İsmet Babahan, MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü, ilçelerin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk’ün mesajlarının okunmasının ardından Bozyazı Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu.

BALLI: ‘ARTIK TOPRAK ÜSTÜNDE ÇALIŞACAĞIZ’

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, törende yaptığı konuşmada, ilçenin temel meselelerinin çözümüne öncelik verdiklerini ve altyapının bir şehrin geleceği için çok önemli olduğu düşüncesiyle 2010 yılından bu yana toprak altında çalıştıklarını söyledi.

Bu süreçte eleştirilere de maruz kaldıklarını ifade eden Ballı, “Kanalizasyon şebekesinin yapımında halkımızdan sabır istedik. Bazı tepkiler alsak da sağolsunlar sabır gösterdiler ve bu çalışmayı Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’ın da yardımıyla tamamlayarak kanalizasyon şebekesini arıtma tesisine bağladık, şu anda çalışıyor. Bundan sonra artık toprak üstünde çalışmaya başlayacağız” dedi.

Temeli atılacak üç projeden Bozyazı Kapalı Otopark ve Pazaryeri’nin şehir içinden başka bir yere yapılması yönünde görüşler olduğunu ifade eden Ballı, “İlçemizin gelişimi ve ticari hayatın hareketliliği açısından en uygun yer eski pazar yerinin olduğu yerdir. Eğer bu pazaryerini başka yere kaldırırsak şehir merkezindeki hareketlilik biter ve kent ekonomisi bundan zarar görür” diye konuştu.

BOZYAZI’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELER

Ballı, Bozyazı’da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri, yapımı süren ve ihale aşamasındaki çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“79 kilometre birinci kat asfalt, 47 kilometre ikinci kat asfalt, 30 kilometre sıcak asfalt, 12 bin 536 metrekare okul önlerine sıcak asfalt, 140 bin 880 noktada larva ve uçkun ile mücadele çalışması, tarımsal hizmetler için 12 bin 200 metre çelik boru dağıtımı yapıldı.

Bozyazı Pazaryeri ve Kapalı Otopark, Tekmen İçme Suyu İsale Hattı ve Depo Yapımı, Dereköy, Çokoluk, Kışla, Beyreli Yaylaları Terfi Şebeke Hattı ve Depo Yapımı çalışmalarının temelini atıyoruz. Hayvan Barınağı tamamlandı elektrikle ilgili çalışmalar tamamlandığında hizmete açılacak. MESKİ hizmet binasının yapımı sürüyor.

Sahil projesinin proje ihalesi 17 Mart’ta yapıldı. Lenger Çaltı içme suyu inşaatı 30 martta ihale edilecek. Merkez mahallesinde bir adet tenis kortu yapımı 4 Nisan’da ihale edilecek. Katı atık bertaraf tesisi proje aşamasında. Çocuk oyun grupları ihale aşamasında. Paşabeleni Mesire Alanı ve Restorasyon Projesi, Orman Genel Müdürlüğü’nde onay aşamasında. Hal projesi tahsis onayı bekliyor. Mezarlıkların tel örgü ile çevrilmesi işi ihale aşamasında. Gençlik merkezi ve sosyal aktiviteleri içeren çok amaçlı hizmet binası için düğün salonu ve araç parkının bulunduğu alan Belediye Meclisimiz tarafından 15 yıllığına Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmiştir.”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından belediyelere verilen ödeneklerin önemli ölçüde azaldığını vurgulayan Ballı, “Bu zor dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz, ilçelere hizmetlerini sürdürmüştür. Büyükşehir’in kıymetini bilmeliyiz. Başkanımız Burhanettin Kocamaz, ilimize ve ilçemize getirdiği hizmetlerle tüm Mersin’in gönlüne girmeyi başardı. Kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KOCAMAZ: ‘SORUMLULUK ALANIMIZ İSTANBUL’UN 3 KATI’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da hizmetleri yaparken belediye başkanları ve muhtarlarla uyum içinde çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi.

“30 Mart seçimleri öncesinde bizi tanımayanların seçimden sonra daha iyi tanıyacağını söylemiştik. Biz yapabileceğimiz işler için söz veririz. Söz verdiklerimizi de mutlaka yaparız. 1994 yılında Tarsus’ta ‘zoru hemen, imkansızı zamanla başaracağız’ diyerek yola çıktık. İyi niyetle yola çıkana yaradan yardım eder. 23 yıllık dönemde birçok ‘olmaz’ denen hizmeti vatandaşların ayağına getirdik. Büyükşehir Yasası ile hizmet alanı 60 katına çıktı ve 15 bin 830 kilometrekareye ulaştı. Bu, İstanbul’un 3 katı büyüklükte bir alan demek. Yeni yapılanma bir yıl sürdü. Sonraki 2 yıl yol ve su sorunu kalmayacak diye çalıştık ve yüzde 90 hedefe ulaştık. Bu zorlu yolculukta benimle birlikte çalışan fedakar arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bundan sonra da Mersin’in sorunlarını çözmek için hep birlikte çalışacağız.”

“15 TEMMUZ’DAN SONRA BÜTÇEDEN GELEN PAY DÜŞTÜ”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından büyükşehir belediyelerine genel bütçeden verilen payın düştüğüne dikkat çeken Kocamaz, “Bize bütçeden aktarılan ödenek 300 milyon lira azaldı. Buna rağmen hizmet üretmeye çalışıyoruz. İlçelerden toplanan payları yine o ilçelere harcıyoruz, yetmediği yerde büyükşehir bütçesinden ekleme yapıyoruz. Vatandaşımız sabırsız, işlerin bir an önce bitmesini istiyor. Ancak bunu düşünürken Mersin’in bütün ilçelerini ve ihtiyaçlarını da göz önünde bulunurmalıyız” dedi.

“EN HAYIRLI HİZMET, ALTYAPI HİZMETİDİR”

Belediyelerin yaptığı en hayırlı hizmetin altyapı hizmetleri olduğunu ifade eden Kocamaz, “Gelecek nesillere daha temiz, daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir kent bırakmak için altyapı hizmetleri çok önemlidir. Vatandaşlarımız zaman zaman bu çalışmalara tepki gösteriyor. Ancak bugün yaşanan sıkıntıyı gelecek neslin yaşamayacağını bilmeliyiz. Mersin’de meydana gelen sel felaketinde altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerler hiçbir sıkıntı yaşamadı. Bu örnek bize altyapının önemini birkez daha gösterdi” diye konuştu.

Kocamaz, konuşmasının sonunda Dereköy ve Tekmen’e canlı bağlantı ile bağlanarak temel atma işlemi için hazır bulunan görevliler ve vatandaşlarla sohbet etti.

Bozyazı Müftüsü Adem Bebek’in yaptığı duanın ardından Bozyazı Kaymakamı Hayati Taşdan, kısa bir konuşma yaparak projelerin ilçeye ve ülkeleye hayırlı olmasını diledi. Daha sonra protokol üyeleri, butona basarak projelerin inşaatını başlattı.

Törene katılan vatandaşlara çeşitli hediyeler ve Mersin turizm haritası verildi. 24-mart-201700624-mart-201700724-mart-201700824-mart-201700924-mart-201701024-mart-201701324-mart-201701124-mart-201701424-mart-201701524-mart-201701724-mart-2017012

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.