GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Atatürk tweetleri atan başkan görevden alındı

18 Şubat 2017

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

18-subat-2017004AK Parti Anamur Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki, sosyal medya hesabında Atatürk ile ilgili paylaşımları nedeniyle görevinden alındı. Baki’nin paylaşımlarına sosyal medyada tepki gösterilirken, CHP’den de açıklama yapıldı.

KUYUCUOĞLU, SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, AK Parti Anamur Gençlik Kolları Başkanı’nın sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk’e hakaret içerikli mesajlar yayınladığını belirterek, “Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum” dedi.

Kuyucuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Anamur Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki’nin sosyal medya hesabında “Atatürk olmasaydı die bişey yok, keşke olmasaydı diye bir gerçek var artık. #RecepTayyipErdoğan yakında o gerçeğin mührü vurulacaktır!  Birinin babasının ve kendisinin doğum yeri Selanik ise Selanikli’dir.Kimse Türk, Atatürk demesin orijinal Yunan yani net. Zaten benzemiyor Türk’e:)” şeklinde ifadeler kullandığını ve bu mesajları okuyan vatandaşların kendisine ulaşarak tepkilerini dile getirdiğini kaydetti.

Kuyucuoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın askeri ve siyasi lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı, dünyanın kabul ettiği saygın bir liderdir. Ülkemizin, özgürlük ve demokrasiye kavuşmasını sağlayan, egemenliği Dolmabahçe sarayından alıp Türkiye Büyük Millet Meclisine veren, başarılı devlet adamımızın, bu şekilde aşağılanmasını kabul etmek mümkün değildir. Gençliğin bu noktaya gelmesine neden olanların oturup düşünmesi gerekir. Bu ve benzeri zihniyetlerin, Türkiye’yi nereye götürmek istediklerinin bir işaretidir. Yurttaşlarımızın da ülkemize ve Cumhuriyete sahip çıkarak, 16 Nisan referandum seçiminde gereğini yapacağına, bu tür davranışlara geçit vermeyeceğine inanıyorum” dedi.

GÖREVDEN ALINDI

AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, Akdeniz Postası’na yaptığı açıklamada, AK Parti Anamur Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki’nin sosyal medya paylaşımlarının partileri ile bağdaşmadığını belirterek, “Kişisel sosyal medya hesabından partimizle ilgisi olmayan, gaflet içerisinde paylaşımlarda bulunmuş. Bu paylaşımları nedeniyle İl Başkanlığımız, İl Gençlik Kolları Başkanlığımız ve Genel Merkezimizle yaptığımız görüşmelerin ardından kendisinin istifasını aldık” diye konuştu.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.