GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

MHP Mersin Teşkilatı’ndan Bahçeli’ye tam destek

06 Aralık 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

6-aralik-2016004MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Anayasa değişikliği konusunda Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

Kılıç, Ülkücü İşçiler Mersin İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ‘Ülküde Yükseliş’ gecesinde yaptığı konuşmada, 12 maddelik Anayasa Değişikliği Paketi’nin önümüzdeki günlerde meclise sunulacağını belirterek, şunları söyledi:

“MHP, paket ile ilgili genel görüşünü açıklarken; Cumhurbaşkanı tarafından anayasaya aykırı bir şekilde yaratılan fiili durumun sistemi çalışamaz hale getirdiği, devleti kilitlediği, bu kargaşanın son bulması ve yasal çerçeveye kavuşturulmasının anayasal sistemin sürdürülebilirliği açısından elzem olduğu görüşünü dile getirmiştir. Sayın Genel Başkanımız, ‘MHP daha önce açıkladığı anayasal kapsamdaki kırmızı çizgilerine, ilke ve esaslarına bağlı olmak şartıyla milleti ve ülkesi için her olumlu, her anlamlı teşebbüse zaten vardır ve çoktan hazırdır. Aklımıza geleni işlemiyoruz, her ağacı taşlamıyoruz. Yalnızca Türkiye rahatlasın, huzur bulsun ve Devlet Ebed ruhu yaşasın diyoruz’ ifadesiyle siyasal sistemi değiştirecek Anayasa değişikliği yapılırken, kurucu iradenin temsilcisi sıfatıyla masada olmak istemiştir.”

“GÜVENİMİZ VE DESTEĞİMİZ TAMDIR”

Anayasa değişikliği konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye güvendiklerini ve desteklediklerini aktaran Kılıç, “Sayın Genel Başkanımız, ‘Parti olarak söz konusu metin üzerindeki çalışmalarımızı çok dikkatli, çok detaylı ve kılı kırk yaran bir değerlendirmeyle yapıyoruz’ ifadesiyle Türk Milleti’nin üzerine yüklediği sorumluluğun farkında olduğunu bir kez daha vurgulamıştır. Bu sorumluluğun bilincinde Türk Milliyetçilerinin söz sahibi olduğu bir anayasa değişikliğinin Devlet Ebed Müddet ruhunun ilelebet yaşaması bakımından elzem olduğunu görmüş ve hamlesini ona göre yapmıştır. Bu hususta Sayın Genel Başkanımıza güvenimiz ve desteğimiz tamdır” dedi.

EKONOMİ ÇÖKÜYOR, İKTİDAR İZLİYOR

Döviz kurlarındaki yükselişi de değerlendiren Kılıç, “Doların Türk Lirası karşısındaki son iki aydaki artışı yüzde 17 mertebesindedir. Anlı şanlı finans uzmanlarının bile izah edemediği iç savaşın hüküm sürdüğü, ekonominin dibe vurduğu Suriye’nin parası karşısında Türk Lirası’nın son iki aydaki değer kaybı yüzde 16 seviyesindedir. Bu durum, ekonomisi dışa bağımlı ülkemizi derinden sarsmakta, krizi hafifletecek yeni tedbirlerin alınmasını gerek kılmaktadır. Dövizdeki bu hareketlilik, piyasadaki yeni zamlar, dar gelirli insanımızın var olan geçim sıkıntısını daha da zorlayacak, toplumsal huzur ve güvenliğimizi tehlikeye sokacaktır. İktidarın bu husustaki çaresizliğini ve acziyetini itiraf etmesi, piyasadaki aşırı dalgalanmayı hafife alışı ekonomik krizi daha da derinleştirecektir” diye konuştu.

Etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkücü İşçiler Genel Başkan Yardımcısı Fatih Atlar, Ülkücü İşçiler Mersin İl Başkanı Mehmet Veysi Çalışkan, Türkav Mersin Şube Başkanı Mustafa Tekerek ve Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Tevabil Akıncı’nın yanı sıra çok sayıda ülkücü katıldı.6-aralik-20160066-aralik-2016005

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.