Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Sağlar: “CHP başkanlığa müsaade etmeyecek”

20 Kasım 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

19-kasim-2016006CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Anamur’a geldi.

Parti binasında İlçe Başkanı Ayhan Güven ve partililerle bir araya gelen Sağlar, gündemdeki konuları değerlendirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bu darbe girişiminde insanları öldüren, yaralayan ülkenin kalbi TBMM’ye bomba atanların, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’i yıkmaya çalışanların cezalandırılması gerekiyor. Bundan hiç kuşkumuz yok. Ama onları bu hale getirenlerin de ceza alması gerekiyor. FETÖ’cüler yakalansın, yargılansın tamam. Ama bir numaralı FETÖ’cüden başlanması lazım. Bu FETÖ’yü devletin içerisine kim soktu? Valileri, şimdi attıkları yargıçları, savcıları, öğretmenleri, iş adamlarına parayı kim verdi?

Bugün Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararları kubul etmediğini ve mahkemeyi tanımadığını söylüyor. Ülkenin yönetimi fiilen değişmiştir. Çok değil bundan 40 yıl önce Deniz Gezmiş ve arkadaşları Anayasa’yı değiştirmeye teşebbüs etmek suçundan yargılandılar ve idam edildiler. Bu gençlerin ellerinde silah yoktu, fiili olarak yönetimi devirmemişlerdi. Ama şimdi ‘rejimi değiştirdim’ diyen birisi yargılanmıyor. Böyle adalet olmaz. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir konumda bırakılamaz.

Daha da ileriye gidiliyor bugün yapılan şu: beyefendilerin isteğine uygun bir Anayasa değişikliği yapılıp ‘Aman onu başkan yapalım’ deniliyor. Acaba partili mi olsun, partili olmasın mı, tam başkan mı olsun değerlendirmeleri yapılıyor. Partili başkan demek bir parti devleti kurmak demektir.

Parlamentoya sunmayıp yedek lastikleri MHP’ye gönderdikleri taslağa baktığımızda, Recep Tayyip Erdoğan partili Cumhurbaşkanı olacak, Başbakan ve bakanları kendisi atayacak. Bunları görüyorsunuz. Erdoğan, ülkenin tek hakimi olmak istiyor. Maliye, mülkiye ve ülkenin insanları benim elimde olsun diyor. Böyle bir anlayışla hiçbirimizin yaşaması mümkün değildir. Hele CHP gibi Kurtuluş Savaşı misyonunu taşıyan bir partinin buna müsaade etmesi hiç mümkün değildir. O nedenle bugün yapılmak istenen oyunu iyi görmeliyiz. Birbirimize daha çok kenetlenerek çalışmalıyız. Gerçekten insanlara dokunarak, insanların sorunlarını çözerek ve insanlara güven vererek, ‘CHP vardır, sizi kurtaracak’ anlayışını yerleştirerek, doğru şeyler söylemeliyiz.

Burada çok değerli partililerimiz var. Burada olmayanlarla birlikte hepimize çok önemli görevler düşmektedir. Cumhuriyet’in bize yüklediği bu görevleri yerine getirmeliyiz. Aksi takdirde Türkiye bir zaman sonra kan gölüne dönebilecek bir noktaya gelir. CHP’den başka Türkiye’ye güven verecek, geleceğini güven altına alabilecek başka bir parti yoktur. Bizim ana muhalefet olmamız değil, gücümüz, saygınlığımız, toplum içerisindeki etkinliğimiz önemlidir.

15 yıldır hala yüzde 49’u geçemediler. Hala yüzde 51, bu adamların ne yapmak istediklerini biliyor ve ona karşı direniyor. İşte biz CHP olarak bu yüzde 51’in yanında, önünde olmalıyız. Biz meydanlarda, sokaklarda bulunmalıyız. Sivil toplum örgütleri ile bir arada bulunmalıyız. Cumhuriyet için mücadele ettiğimizi göstermeliyiz.

Dolar yükseldikçe muz fiyatları düşer, muzda kullandığınız gübrenin fiyatı artar, akaryakıt fiyatı artar, elektrik fiyatı yükselir, ekmek fiyatları yükselir, emeklinin maaşı küçülür, açlık yoksulluk kaygısıyla karşı karşıya kalabiliriz. Türkiye oraya doğru gidiyor. Avrupa Parlamentosu’na kafa tutup ‘sen kimsin’ diyor. Ama bizim ticaretimizin yüzde 60’ı AB ülkeleriyle. Avrupa Parlamentosu dönüp Rusya ve İran’a olduğu gibi bize ekonomik ambargo uygularsa ne yapacak? Rusya bize iki ay ambargo uyguladı, domates ne oldu, çilek ne oldu? Turist gelmedi. Ben de narenciye üretiyorum, 40 kuruşa sattık. Aydıncık’ta patlıcan 50 kuruşa satılıyor, Ankara’da biz 6 liraya alıyoruz. Bu ne iştir, kim kazanıyor? Üreticiyi kim koruyacak. İşte üreticiyi CHP koruyacaktır.

Önümüzdeki ilk seçimlerde hem yerelde hem genelde CHP’yi iktidar yapmak için çalışacağız. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Parti içerisinde şucu bucu olmaktan vazgeçiyoruz. Bu parti sığınacak tek liman haline gelmiştir ve o limanı daha da büyüteceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin tek koruyucu olarak yolumuza devam edeceğiz.”

Sağlar daha sonra sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.19-kasim-2016007haberl0025haberl0015

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.