GÜNDEM-YAŞAM, SPOR Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Spor kompleksi açıldı

22 Eylül 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Belediyesi’nin Kalınören mahallesinde yaptığı Lütfi Özdemir Spor Kompleksi törenle açıldı.

Açılış dolayısıyla düzenlenen köy şenliğinde gün boyunca köy stantlarında tarım ürünleri ve geleneksel eşyalar sergilenirken, köyler arası dostluk maçları yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, açılışta yaptığı konuşmada, birlik mesajı verirken, Büyükşehir yasası dolayısıyla ilçe belediyelerinin gelir kaybına uğradığını, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sayesinde bu dezavantajın Anamur’a yansımadığını söyledi.

Programın başlamasından önce, Karaağa, Ovabaşı, Sarıdana, Güngören, Karadere ve Lale Köyleri kendilerine ayrılan kamelyaların yanına çadırlar kurdular ve vatandaşlara çay, sıkma, börek, batırık ikramları yaptılar ve köylerine özgü eşyaları çadırlarında sergilediler.

Karadere, Alataş, Kızılaliler ve Kalınören köylerinin katılımları ile dostluk maçı turnuvası yapıldı.  Finale Karadere ve Kızılaliler takımları kaldı. Final maçını kazanan Karadere Takımı turnuvanın şampiyonu oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Belediye Din Görevlisi Yalçın Şahin tarafından kur’an okundu. Anamur Belediye Konservatuarı Minikler Halk Oyunları Ekibi gösterisi gerçekleşti ve Emine Şimşek tarafından Anamurlu Şehitlerle ilgili şiir okundu. Mehter Takımı Konserinden sonra kurdele kesimi gerçekleşti.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin ülke geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak OHAL durumunun gerekliliğine değindi.

Terörün tek hedefinin Türkiye’yi bölmek olduğunu belirten Başkan Türe, milletin hainlerin amacına ulaşmasına engel olacağını kaydetti. Türe, terörün amacına ulaşamaması için hayatın normal akışına dönmesi gerektiğini söyledi.

Yeni büyükşehir yasası ile ilçe belediyelerin gelirlerin büyük miktarda azaldığını belirten Başkan Mehmet Türe bu dezavantajın Burhanettin kocamaz sayesinde Mersin’e yansımadığını söyledi. Anamur için tasarlanan projelerin beşte birlik kısmının hayata geçirilebildiğini ifade eden Türe, kaynakların hazır olduğunu görev süresi içerisinde projelerin hayata geçirileceğinin altını çizdi. Belediye başkanı Mehmet Türe, Kalınören Lütfi Özdemir Spor Kompleksi içindeki tesise verilen isme yönelik eleştirilere de cevap vererek Fuat Tuğluoğlu’nun Anamur’da görev süresince yaptığı faaliyetleri anlattı. Başkan Türe 24 Eylül’de yapılacak  Kaşdişlen Cemevi ve Kültür Merkezi açılış programını da tüm halkı davet etti.

Kalınören Mahalleli Sanatçılar Hakan Küçükderya ve Şafak Küçükderya konseri, Bozo Dayı konseri ve Anamur Belediye Konservatuarı tarafından Türk Halk Müziği Konseri ile alandakiler çoşkulu anlar yaşadı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, projeye desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz adına Mersin Büyükşehir Anamur Koordinasyon Müdürü Muzaffer Akbacı’ya plaket taktim etti.

Türe, programa katılım sağlayan Kalınören, Sarıdana, Güngören, Karağa, Lale, Ovabaşı, Karadere, Alataş, Emirşah, Kızılaliler, Korucuk, Çamlıpınar, Çataloluk, Güleç, Karaçukur mahalle muhtarlarına teşekkür belgesi verdi.

Daha sonra kurdele kesilerek kompleksin açılışı yapıldı.

23-eylul-2016500623-eylul-2016500723-eylul-2016500823-eylul-2016500923-eylul-20165010

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.