Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Uluslararası Kültür ve Muz Festivali sona erdi.

25 Temmuz 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur 10. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali sona erdi.

Terör Olayları nedeniyle sahne etkinlikleri iptal edilen Anamur 10. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali yapılan sportif etkinliklerle sona erdi.

Sörf Yarışması

Ünlüselek Tesisleri sahilinde gerçekleşen sörf yarışlarında yaklaşık 20 sörfçü denizde kıyasıya bir mücadele verdi. Yarışmacılar arasında Anamurlu sanatçı Erdal Güney’de yer alırken erkekler kategorisinde 1. Rahmi Can Özmen 2. Aydın Çelik, Bayanlar kategorisinde 1. Buse Demir 2. Sonay Avşar dereceye girerek altın ödülünü almaya hak kazandı. Yarışma kategori birincilerine Hakem Mehmet Aktaş tarafından Ünlüselek tesislerinde 2 kişilik akşam yemeği hediyesi verilirken altın ödüllerini, festival madalyası ve festival çantalarını yarışmayı izleyen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe verdi.

Yüzme Yarışması

İskele Meydanında gerçekleşen yüzme yarışmasında bayanlar ve erkekler kategorisinde yaklaşık 50 sporcu kıyasıya bir mücadele sergiledi. Her yaştan yüzücülerin katıldığı yüzme yarışlarında yaklaşık 200 metrelik parkur heyecanlı çekişmelere sahne oldu. Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara altın ödülleri Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından taktim edildi. Son 3 yıldaki gelenek bozulmayarak Mert Doğan yine birinci oldu. Geçtiğimiz yıl yapılan yarışlarda dereceler alan Yazlıkçı Aktaş Ailesi yine dereceler kazandı. Aktaş ailesi kanoda da dereceler aldı.

Kano Yarışları

Dragon çayı Şehit Süleyman Bal Köprüsü (Asma Köprü) gerçekleştirilen kano yarışları sonunda dereceye giren sporcular 1. Burak Akyol 2. Fatih Demir’e ödüllerini Festival tertip komitesi başkanı Ali Rıza Kiprit, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Gürel, Mahmut Kara verdi.

Aile Dostlarımız Yarışıyor

Dragon parkı doğu girişinde gerçekleştirilen, hayvan sevgisini aşılamak için gerçekleştirilen Aile Dostlarımız Yarışıyor etkinliğinde çeşitli cinslerden 30’a yakın köpek, 15’e yakın kedi, 1 tavus kuşu ve 1 saanen keçisi veteriner hekimlerden oluşan jüri tarafından puanlama usulü ile değerlendirildi. Birbirinden güzel evcil hayvanlar yeteneklerini sergiledi. 7 ayrı altın ödülü verildi.

Yarışlarda yapılan açıklamada bunun bir yarış değil hayvan sevgisini aşılamaya yönelik bir etkinlik olduğu belirtildi.

Yarışlarda 2 Minik kedi yavrusu da sahiplendirildi. Aile Dostlarımız Yarışıyor etkinliğine katılan tüm hayvan sahiplerine festival madalyası ve festival çantası armağan edildi.

Hayvan Ambulansı Tanıtıldı

Aile Dostlarımız Yarışıyor etkinliğinde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin talebi ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından Anamur’da kalıcı olmak üzere gönderilen Hayvan Ambulansı etkinlik alanında tanıtıldı. Hayvan severler Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye teşekkürlerini sunarken. Başkan Türe hayvan sahiplerinin hayvan ambulansından Alo 153’ü arayarak ücretsiz faydalanabileceğini açıkladı.

Resim Yarışması

Rauf Denktaş Parkı Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilen resim yapma yarışmasına yaşları 6 ile 12 arasında değişen yaklaşık 60 minik katıldı. Jüri değerlendirmesi sonunda 1. Mustafa Şahin 9 yaş 2. Hayrü Nisa Oktar 8 yaş 3. Ayşe Ceren Arslan 8 yaş oldu. 3 miniğinde yaptığı resimler sergilenmeye değer resimler arasında bulundu. Altın ödüllerinin yanı sıra yarışma birincisine Mine Sanat Merkezi Sahibi Mine Kaplan tarafından bir yıl ücretsiz resim kursu hediyesi verildi.

Masa Tenisi Turnuvası

İskele Meydanında Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. Turnuva’nın açılış maçını Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptı. 14 sporcunun yarıştığı masa tenisi turnuvasında Mehmet Aktaş ve Murat Öğür dereceye girerek altın ödülü aldı.

Anamur İçin Pedal Çevirelim

Otogarın altında 19 Mayıs Caddesinde başlayan Anamur İçin Pedal Çevirelim bisiklet sürme etkinliğine yediden yetmişe 50’ye yakın bisikletçi ile 6 jip katıldı. Türk bayraklarıyla gerçekleşen bisiklet sürme etkinliğine vatandaşlar cadde ve sokaklardan alkışlarla destek verdi. Yaklaşık 6 km’lik istikametin sonunda iskele alışveriş günlerinin yapıldığı bölüme ulaşan sporculara Anamur Muzu ve içecek ikramı yapıldı. Sporculara ve Etkinliğe destek veren arazi araçları sahiplerine festival madalyası ve festival çantası Festival Tertip Komitesi Başkanı Ali Rıza Kiprit, Alanya Belediye Başkan Danışması Esap Yaşar Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Gürel, Mahmut Kara tarafından verildi.

Engelliler Dart Yarışması

Rauf Denktaş Parkı Anfi Tiyatroda gerçekleştirilen Engellilere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen Engelliler Dart Yarışları kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. ANED ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı’nın destek verdiği  Dart yarışlarında 15 sporcu yarıştı. Yarışlar sonunda puanlama usulüne göre altın ödülleri taktim edildi.

Plaj Voleybolu Turnuvası

Anamur 10.Uluslararası Kültür ve Muz Festivalinin başlangıç ve bitiş etkinliği olan plaj voleybolu müsabakalarının final maçı Ünlüselek otel plajında gerçekleştirildi. Müsabakalarda birinci Artistler takımına tam altın ve müsabakalarda ikinci olan Turkish Army takımına yarım altın ödüllerini Festival Tertip Komitesi Başkanı Ali Rıza Kiprit, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel taktim etti.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur 10.Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’ne destek veren ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

haberl00111haberl0029haberl0037haberl0047haberl0056haberl0064haberl0074haberl0082

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.