Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

3. Tarım ve Gıda Fuarı için imzalar atıldı

12 Mayıs 2016

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

201tk4nq5qi65008Anamur 3. Tarım ve Gıda Fuarı, 26-30 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin makamında 3. Tarım ve Gıda Fuarı ile ilgili ilk toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Başkan Mehmet Türe, CNR Holding Genel Müdürü Arkan Uluçay, Satış Uzmanı Sebahattin Sakin, Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhun Yıldız, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hakan Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel ve ilgili belediye personeli katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur ve çevre ilçelerin artık fuarı benimsediğini belirterek, “Vatandaşlarımızın ilgisinden memnunuz. Fuar hazırlıkları sürecinde Anamur’un menfaatlerini düşünerek hassas davranıyoruz. Önceki fuarların bitiminde toplantılar yapıp eksiklerimizi belirledik. Bu eksikleri gidererek bu yıl sorunsuz bir şekilde fuarı gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. En önemli sorunumuz park sorunu. O soruna da bir çözüm üreteceğiz” dedi.

Ziyaretçilerin sadece fuarı gezmekten ziyade araştırma yapmasına imkan sunan, katkı sağlayan kitle haline gelmesi için de çalışmalar yapacaklarını ifade eden Türe, “Fuarın, Anamur ve çevre ilçelerin katılımıyla her geçen yıl büyüyerek Antalya ve Mersin’deki tarım fuarları ile yarışacak hale geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

CNR Holding Genel Müdürü Arkan Uluçay da Anamur’un tanıtımına katkı sağladıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Fuarı uluslar arası standartlarda gerçekleştiriyoruz. İleriki tarihlerde yapacağımız toplantılarda ilçede bize destek veren kurum, kuruluş ve çiftçi örgütlerinin taleplerini de dinleyerek organizasyona son şeklini vereceğiz” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ise MUZBİR’in İyi Tarım Uygulamaları’nı sürdürdüğünü hatırlatarak, “Biz de Ziraat Odası olarak çilek, incir ve benzeri meyvelerde İyi Tarım Uygulamaları’na geçiyoruz. Bunu yaygınlaştırdığımızda ürünlerimizin pazarlamasında yaşadığımız sıkıntıları aşacağız. Fuarda da ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtarak pazar olanaklarını araştıracağız” dedi.

Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhun Yıldız da Anamur’da üretilen çileğin kalitesi konusunda iddialı olduklarını ancak pazarlama sorunu yaşadıklarını ifade ederek, “Fuar organizatörlerinden çileğimizi iç pazara sunabilme imkanı elde edebilmek için, ülkemizin önde gelen süpermarket zincirlerinin yöneticilerini fuara davet etmelerini istiyoruz. Bu temsilcileri ağırlayarak ilçemizdeki çilek üretimini onlara anlatmayı, ürünümüzü tanıtmayı ve yeni pazarlar bulmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda, çevre ilçelerde fuar ilgi ilgili bilgilendirme çalışmaları yapmak ve ulaşımı sağlamak üzere bir komisyon kurulmasına karar verildi.

Toplantının sonunda Belediye Başkanı Mehmet Türe ve CNR Holding Genel Müdürü Arkan Uluçay, fuar protokolünü imzaladı.201tk4nq5qi65010201tk4nq5qi65007

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.