www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen “Ben Yemek Seçmem Projesi” ile öğrencilere sağlıklı beslenme öğretiliyor.
Anamur Akdeniz İlkokulu 1.sınıf ve anasınıfında okuyan 380 öğrenciye yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgiler verildi. Ayrıca proje kapsamında öğrencilere tişört ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Sağlıklı beslenme için elma ikram edildi.
Okul Müdürü Kazım Kılınç,”Yeterli ve dengeli beslenme herkes için özellikle çocuklar için gereklidir. Çünkü bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürdürülmektedir. “Ben Yemek Seçmem? Projesiyle öğrencilerimiz yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivitenin önemi konusunda bilinçlendiler. Projeyi hazırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğüne ve eğitimi gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Gıda Mühendisi Mehmet Güner ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Züleyha Kaplan?a teşekkür ederiz” dedi.

