Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Girişimciler belge aldı

14 Aralık 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

zszsbbbbsb99i8va003Anamur’da KOSGEB Mersin Müdürlüğü, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 73 kursiyere katılım belgeleri verildi.

ANTSO Başkanı  Ferudun Torunoğlu açılış konuşmasında, vatandaşların bu eğitim için yoğun talepte bulunduğunu belirterek, “Bu eğitimi başarıyla tamamladık.  İlerleyen zamanlarda turizm sektörü için aşçılık, garsonluk üzerine girişimcilik eğitimi düzenleyeceğiz” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu Anamur Merkezi Müdürü Cemil  Dinç de 2015 yılında 1200 kişiyi iş sahibi yaptıklarını belirterek, “Verdiğimiz eğitimlerle birlikte toplamda 2 bin kişiye iş ve maaş kazandırdık. 2016 yılında bu rakamı 3 bine yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Anamur?da işsizliğin önüne geçmek için girişimcilik ruhunu aşılamak için böyle bir çalışma başlattıklarını ve 73 kişiye girişimcilik belgesi verdiklerini söyledi. Dinç, Kurs süresinin 9 gün olduğunu ve 3 grup halinde yaptıklarını kaydetti.

KOSGEB  Mersin İl Müdürü Danyal Peker ise KOBİ’lerin yerel kalkınmaya büyük katkı sağladığını ancak yatırımların önceden planlanması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“İşletmelerin yüzde 70′i açıldıktan sonra ilk 3 yıl içinde yanlış yatırım, lokasyon, yanlış Pazar seçimi gibi nedenler batıyor. Biz bu eğitimleri verip kuruluştan önce iş planı yapılmasını sağlıyoruz. 2010 yılından bu yana Mersin’de 5 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdik ve 700 işletme açtık. Artık globalleşen dünyada işletmelerin rakibi komşu ilçe ve ildeki işletmeler değil, tüm dünyadaki işletmelerdir. Dolayısıyla işletmeler farklı sorulara farklı cevaplar bulmalıdır. KOSGEB farklılaşmak ve kendini geliştirmek isteyen işletmelere çeşitli destekler veriyor.”

Peker, zaman ve ekonomik kayıpları önlemek için girişimcilere hizmet vermek üzere ANTSO bünyesinde bir birim oluşturmak için çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk de vatandaşların girişimcilik eğitimi ve iş kurma konusunda yoğun talebi olduğunu ifade ederek, “KOSGEB bu ihtiyaca cevap veriyor ve belgeyi alanlara çeşitli destekler veriyor. Bu eğitim ve destekler sayesinde vatandaşlarımız iş kuruyor. Bugün belge alacak arkadaşlarımıza iş kurma yolunda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri verildi.zszsbbbbsb99i8va001zszsbbbbsb99i8va002zszsbbbbsb99i8va004

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...