GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Huzurevi için Vakıf kurulacak

02 Ekim 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

hplyelvan008Anamur Yaşlıları Koruma ve Huzurevi Yaptırma Yaşatma Derneği, vakıfa dönüşmek üzere ilk adımı attı.

Belediyede düzenlenen toplantıda konuşan Dernek Başkanı Tuğrul Ayhan 19 sene önce kurulan derneğin günümüzde 24 üyesiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, vefat eden başta Arif Gölge olmak üzere Huzurevi yapımı için mücadele eden üyeleri rahmetle andı.

Huzurevi yapılması planlanan araziyi uzun uğraşlar sonucunda derneğe tahsis yapılmadığı için Anamur belediyesine tahsis ettirdiklerini ifade eden Ayhan, “Bu arazinin 8 bin 400 metrekaresi Huzurevi alanı olarak imar planına işlendi. Tahsis süresi 2 yıl. Bu sürenin bitiminde tahsis iptal olacağından önümüzdeki bir buçuk yılda temel atmamız gerekiyor. Bunun için başta büyükşehir belediyesi ve Anamur belediyesinden bu konuda yardım isteyeceğiz ve temel atmaya çalışacağız” dedi.

Huzurevi’nin yapımı için yılmadan ve özveriyle çalışılması gerektiğini ifade eden Ayhan, “Kararlılıkla işe başlandığında başarılamayacak iş yoktur. Biz üniversite binasının yapımına derneğe borç alarak başladık. 55 bin liralık demir ve rahmetli Arif Gölge’den aldığımız 25 bin lira borçla cebimizde hafriyat yaptıracak para olmadan başladık. Ama bugün o binanın açıldığını görünce azim ve kararlılıkla başlanan her işin tamamlanacağını gördük ve mutlu olduk. Ancak o binanın yapılması için çok çaba sarfeden rahmetli Arif Gölge’nin adı anılmadı, üzüldük” diye konuştu.

Ayhan, yaptıkları araştırmalarda derneğin vakıfa dönüştürülmesi halinde Huzurevi yaptırma sürecinin hızlanacağı ve prosedür bakımından avantaj sağlanacağının anlaşıldığını belirterek, “Bu konuda da oluşturacağımız bir komisyonla vakıflaşma sürecini başlatmak istiyoruz. Bu toplantıda bunun ilk adımını atmayı amaçlıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Türe de şahsen ve belediye olarak Huzurevi’nin yapılma sürecinde üzerlerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduklarını ifade ederek, “Hep birlikte uğraş vererek bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Biz belediye olarak huzurevleri konusunda Alanya ve Manavgat’ta araştırmalar yaptık ve teknik detaylar ile yasal prosedürleri araştırdık. Ekibimiz çalışmalarını aktif olarak sürdürecek” dedi. Toplantıda, vakıf kurulması için 55 bin lira nakit veya bu değerde gayrimenkulün vakıf senedinde gösterilmesi gerektiği belirtilerek, kurulacak komisyonun hem kuruluş sürecini başlatması hem de teknik olarak huzurevinin projesinin hazırlanması ile ilgili çalışmaları yapması kararlaştırıldı.

Toplantının sonunda belediye ve basından da temsilcilerin bulunduğu 9 kişilik komisyon oluşturuldu. Komisyonda Yahya Küçük, Şeref Koz, Yeşim Kaya, Cevdet Uçar, Ali Oğuz, Aslıhan Dolu, Leyla Toprak, Tahsin Ünlü ve Ahmet Peskütancı yer aldı.hplyelvan005hplyelvan006hplyelvan007

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.