Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur?da fuar heyecanı

01 Ekim 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

kmmhnoo66elvan016Muz üretiminin Başkenti Anamur, bu yıl 2. kez Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’na ev sahipliği yapacak.

İlçenin ve bölgenin üretim potansiyelinin gerek yerelde gerekse ulusal ve uluslararası piyasada tanınırlığını artıracak fuar, 100 markanın katılımı ve 35 bin ziyaretçi hedefiyle 8-11 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek.

Anamur, yalnızca muz ve çilekten yılda 340 milyon lira tarımsal girdi sağlanmasının yanı sıra birçok tropikal meyve, karadut ve nar üretimiyle de dikkat çekiyor. İlçenin potansiyelini dünyaya tanıtmayı amaçlayan CNR Holding, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur Kaymakamlığı, Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği ve Anamur Ziraat Odası’ nın destekleriyle 2. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’nı düzenleyecek.

Anamur çiftçisini yeni tedarikçilerle buluşturacak fuar, aynı zamanda çiftçinin, sera kurulumlarından, üretime, ambalajlama ve pazarlama departmanlarına kadar he r alanda yeni tarım teknolojilerini de yakından görmesini sağlayacak. Ayrıca 2. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı sayesinde ilçe üretim potansiyelinin gücünü gerek yerelde gerekse ulusal ve uluslararası piyasada gösterme şansını yakalayacak.

Fuar, Aralarında Toros Tarım, Elit Tarım, Kılıç Tarım, Orgüb, Grow Fide, Vitro Plant Antalya, Yeşilyurtlar Makine, Santek Sera, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Çıvgın Boya, New Holland, Betiz Tarım, John Deere, Ziraat Bankası gibi sektörün önemli temsilci firmalarının da yer aldığı toplam 100 markanın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Pozitif Fuarcılık, bölgelerindeki ilçe tarım müdürlükleri, ziraat odaları ve kooperatiflerin de desteğini alarak, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Gülnar, Silifke, Gazipaşa, Ermenek gibi civar ilçelerin çiftçilerini otobüslerle fuar alanına getirecek.

Geçtiğimiz yıl 41 firmanın katılımı ile bin 1.500 metrekare alanda gerçekleştirilen ve 25 bin kişinin ziyaret ettiği 2.Anamur Tarım ve Gıda Fuarı, bu yıl 100 civarı firmanın katılımı ile 4 bin 500 metrekarelik alanda organize edilecek.Hollanda, Amerika, İtalya, İspanya, İsviçre’deki firmaların Türkiye temsilciliklerinin de katılım göstereceği fuara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ticaret Odası, üyeleri ile birlikte fuara katılımcı olacaklar.

Traktör, iş makinesi, modern otomasyonlu seralar, sera tipi ısıtma sistemleri, bahçe ve sera tipi makine ve ekipmanların sergilendiği fuar,35 bin ziyaretçi hedefiyle yapılacak.

Fuara, muz ve çilek fidesi yetiştiricileri, bitki besleme ve zirai ilaç firmaları, ulama sistemleri, et ve süt ürünleri ile ilgili kişilerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.Seralarda verimi arttırmak için en yeni teknolojileri de üreticilerle bir araya getirecek fuar, 8-11 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.