GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Beraat ettiler

16 Mayıs 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Gezi Parkı odaklı izinsiz gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 13 kişi beraat etti

Anamur 1. Asliye Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın üçüncü duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları ile Ankara Barosu’ndan 4 avukat katıldı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve CHP üyesi 13 kişinin toplantı ve gösteri yürüyüşü yasasına aykırı hareket ettikleri iddialarıyla yargılandığı davanın 3. duruşmasında beraat ettiler.

Sanıkların Anamur?daki avukatlarının yanı sıra Ankara Barosu?ndan avukatlar Cemalettin Gürler, Deniz Özbilgin, Nur Banu Sarıoğlu Emrebaş ve Murat Koç duruşmaya katıldı. 1.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın 3. duruşmasında sanıklar beraat etti.

Sanıkların avukatlığını üstlenen Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Gürler, duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Berkin Elvan’ın polis kurşunuyla öldürülmesi üzerine Anamur ilçesindeki gençlerin yaptığı protesto yürüyüşü nedeniyle açılan davada sayın mahkemece sanıkların suç işlemedikleri, yapılan eylemin hukuka ve uluslararası mevzuata uygun olduğuna dair kara verilmiş bulunmakta. Bu kararla daha önce defalarca alınmış olan kararların artık Anayasa karalarıyla onanmış olması sürecide göz önüne alındığında kolluk kuvvetlerinin bu tür yürüyüşlere gösterilere ve basın açıklamalarına karşı işledikleri hukuksuz eylemlerin son bulacağına inanıyor, bu karar ile Anamur’da Hakimlerin olduğunu tüm topluma duyuruyoruz” dedi.

DAVA SÜRECİ

TGB ve CHP üyeleri, 12 Mart 2014′te Anamur merkezdeki eski Cumhuriyet meydanında toplanarak Gezi olaylarında yaralandıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan?ın ölümünü protesto eden bir basın açıklaması yaptı. Ardından yürüyüşe geçen gruptan 13 kişi gözaltına alınarak emniyetteki sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra iddianame hazırlayan Savcılık, 13 kişi hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşü yasasına aykırı hareket ve hükümet aleyhine slogan attıkları iddiasıyla bir buçuk yıl ile 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Davanın 23 Eylül 2014′te görülen ilk duruşmasında kimlik ve adres tespiti yapılarak sanıklara savunmalarını hazırlamaları için süre verildi. 08 Ocak 2015 tarihinde yapılan 2. yargılamada 15 Mayıs 2015 tarihine ertelenen dava, beraat kararıyla sonuçşandı.

haber00124haber00220

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Şeref Koz Yorumu:

    Adalet yerini buldu. Gençlere sahip çıkarak gerçeklerin ortaya çıkmasında yargıya yardımcı olan avukatları yürekten kutluyorum. Adil hukuk herkes için gerekli.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.