Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Sağlar Anamur’da

09 Mayıs 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

CHP Mersin Milletvekili adayı D. Fikri Sağlar seçim çalışmaları için geldiği Anamur’da ziyaretlerini sürdürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili adayı D. Fikri Sağlar seçim çalışmaları için geldiği Anamur’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Sağlar, önce parti binası giderek partililerle bir süre sohbet ettikten sonra, Ziraat Odasın, Şoförler Odası, Muz üreticileri Birliği (Muz-Bir), Anamur Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) ‘yu ziyaret etti.

Ziraat Odası

Sağlar “çiftçinin sorunlarını çözmek boynumun borcu olarak görüyorum”

Oda başkanı Ahmet Şeref Gümüş’ün Türkiye Ziraat Odaları Birliği  genel kurulu için Ankara’da olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Veli Savcı, oda hakkında bilgi verdi. Ziyaret anında telefonla odayı arayan Gümüş ile Sağar telefon görüşmesi yaptı. Sağlar öncelikle Ziraat odasının yeni yerinin hayırlı olmasını diledi. ziraat odalarının üvey evlat muamelesi gördüğünü belirterek “inşallah 7 Hazirandan sonra bu talihimiz değişir de ürettiğimizin karşılığını alan çiftçi konumuna geliriz” dedi. Kendisinin de çiftçi olduğunu hatırlatarak ” çiftçinin sorunlarını çözmek boynumun borcu olarak görüyorum” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçiye destek olunacağını belirterek, “gençlerin çiftçilik yapması halinde 30 yaşına kadar sigorta primini devlet ödeyecek. Geliri asgari ücretin altına inmesi halinde aile sigortası devreye girecek. Bir yıl önceden ilan edilmiş fiyatlarla bazı ürünlerin satış garantisi yapılacak. İlan edilen fiyatın altında satışlardan doğacak farkı devlet ödeyecek. Kooperatifleşme desteklenecek. İlaç, Gübre ve diğer tohum gibi girdiler de ÖTV kaldırılacak KDV minimuma indirilecek. Zirai kredilerin faiz borçlarının % 80′nini silecek. Diğer kredileri de 5 yıl içinde ödenecek şekilde yeniden yapılandırılacak. En önemlisi de mazot 1,5 tl den satılacak” diye konuştu.

Muz üreticileri Birliği (Muz-Bir)

Muz-Bir ziyaretinde, birlik Başkanı Mehmet Güzel, birlik hakkında bilgi verdi. Güzel, CHP genel başkanının açıkladığı projeleri beğendiklerini belirterek,”bu gün her parti CHP’nin yakın projeler açıklar oldu. Birlik olarak bürokrasi engellerine takıldıklarını belirten Güzel, ziraat bankasında eleman yetersizliğinden 3 aydır 197 dosyanın beklediğini belirtti. Sağlar, kendini Anamurlu olarak gördüğünü ve siyasette var oluşunda Anamur’un katkılarını anlattı.  Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada Anamur’a her konuda destek olmaya devam edeceğini söyledi. “8 Hazirandan itibaren CHP’nin iktidar olması ve görev almam halinde tüm Mersinliler adına olduğu gibi Anamur’a pozitif ayrımcılık yaparak yetkilerimi kullanacağımı söylemek isterim” dedi. 16 yıldır siyasette olmamasına rağmen her fırsatta Anamur’a geldiğini ve Anamurluların sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştığını belirtti. Sağlar, “öğrendiğim biriktirdiğim birikimimi sizler için kullanmak istiyorum. Şimdiki idealim, yeni gençlerin önünün açılabilmesi için doğru şeyler yapıp onlara örnek olmak. Bundan 30 sene önce bir genç olarak benden önce yapılamayanları yapmak için çıkmıştık, şimdi bildiklerimin daha iyisini yapacak olan insanların var olabilmesi için yola çıkıyorum” dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO)

Torunoğlu, hoş geldiniz konuşmasından sonra, eski yıllarda Cumhur Başkanlığı yat yarışlarının Anamur ve Bozyazıyı ziyaret ettiklerini ancak son yıllarda Anamur’a uğramaz olduklarını belirterek, ” Yatçıların uğradığı Bozyazı limanı balıkçı barınağı ve kaçakçı gemilerinin park yeri oldu. Kıbrıs’a yat kaldırmak istiyoruz ancak Anamur iskelesi kullanılamaz durumda” dedi. Torunoğlu iskelenin yapılmasını ve gümrük kapısının açılması için destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

Sağlar, kendisinden sora 5 tene Kültür Bakanı geldi 3 bakanın aynı hükumette 3′ü de Tarsuslu olduğunu sonrada mevcut iktidarın iki bakanı olduğunu belirterek, ” oransal anlamda benim dönemimdeki yapılan yatırımı hiç biri yapmadı. Anlayışımız şuydu Mersin genelinde tarım 1. planda ticaret lojistiğe dayalı. Orada kalmış. Hemen yanı başımızda Antalya tarımla birlikte iç içe turizmden müthiş para kazanıyor. Anamur’a yat limanı yaparak turizmden pay almak için Akdeniz de dolaşan 80 bin yatın 8 binini buraya çekmek gerekiyor. Bütün bunları yapmak için Anamur’a yerel siyasetçilerin sahip çıkması gerekiyor.

Sağlar, iktidar olmaları halinde bölgeye kurulmak istenen Nükleer santrali iptal edeceklerini, yapılmak istenen santralin üreteceği enerjinin interkollektif sistemdeki kayba eş değer olduğunu belirterek “kayıp engellense nükleer santralin üreteceği enerjiye eş değer enerji tasarrufu yapılmış olacak” dedi.

Fikri Sağların ziyaretler esnasında konuşulanları dikkatle dinledi ve notlar aldı. Sağlar,ın Anamur ve çevresinde ziyaretlere devam edeceği öğrenildi.

haber00110haber0029haber0038haber0049haber0056haber0066haber0075haber0085haber0095

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.