Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

51. kütüphane haftası etkinlikleri başladı.

30 Mart 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

51.  kütüphane haftası etkinlikleri ‘çok kitap okuyanlara’ hediyeler ve belge verilerek başladı.

İlçe Halk Kütüphanesinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törene, Anamur’da yaşayan eski  Kütüphaneler Genel Müdürü Gökçin Yalçın, Okul Müdürleri, Çok kitap okuyanlar (çoğunluğu öğrenci) ve vatandaşlar katıldı.

Anamur İlçe Halk kütüphanesi Müdürü Dursun Yağmur’unda ud çalarak katıldığı orkestranın verdiği mini  konsere davetliler de eşlik etti.

Daha sonra açış konuşmasını ?Neden Okumalıyız ?? diye başlayan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Dursun Yağmur; “Kitaplar, ömür boyu yanı başımda elimin altındadır. Yaşlılığımda ve yalnızlığımda avuturlar beni. Sıkıntılı bir avareliğin baskısından kurtarır, hoşlanmadığım kişilerin havasından dilediğim zaman ayırıverirler beni. Fazla ağır basmadıkları, gücümü aşmadıkları zaman acılarımı törpülerler. Rahatımı kaçıran bir saplantıyı başımdan atmak için kitaplara başvurmaktan iyisi yoktur; hemen beni kendilerine çeker içimdekiler den uzaklaştırırlar? İnsan kitaptır ve ondan yoksun anlayıştaki insanlara acırım.

Evet, Montaigne? in kitaplar üzerinde yapmış olduğu açıklamalardan sonra bilgiye ulaşmada en yaygın kurumlar olan, kadın-erkek her yaştan, her düzeyde ve her meslekten okuyuculara her konudaki düşün ve sanat ürünlerini parasız sunup, özgürce yararlanmalarını, bulundukları bölgenin sosyal-kültürel kalkınmasına katkı sağlayan Halk Kütüphanelerinin ne kadar önemli kurum oldukları bir kez daha anlaşılmaktadır.

Ulusal bilgi merkezlerimizin, Halk Kütüphanelerinin daha yoğun bir şekilde kullanımını sağlamak, sesini duyurmak, kitap ve kütüphanenin en geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla 1964 yılından bu yana Kütüphane Haftası kutlanmaktadır.

Ana teması ?Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler? olan 51. Kütüphane Haftası 30 Mart?5 Nisan tarihleri arasında kutlanacaktır. İlçemizde ise bugün burada yaptığımız törenle başlayacak olan kütüphane haftası 30 Mart?03 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılan plan çerçevesinde  kutlanacaktır. Bu etkinliklerimizden en önemlisi 1 Nisan Çarşamba günü Saat 12.30-14.00 arasında Çavuşpınarı Parkı (Eski Cumhuriyet Meydanı)?ında tüm Türkiye ile aynı anda yapacağımız Kitap Okuma Etkinliğidir. Bu etkinlik 12.30 da Folklor gösterisi ile başlayıp, 13.00 de meydanda bulunanların yarım saatlik kitap okumasının ardından Yazar Semra KANDEMİR?in İMZA-SÖYLEŞİ etkinliği ile şölen havasında devam edecektir.

Etkinliğe geçen yıllarda olduğu gibi başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere, Belediye Başkanımız, Bürokratlar, İlçemiz merkezinde bulunan okullardan gelecek gruplar ve kitapsever halkımız katılacaktır.

Değerli Konuklar;

Uzmanlar başarmanın kitap okumak olduğunu ifade etmektedirler. Öğrencilerin ders kitapları dışında bol bol kitap okumaları gerektiği özellikle vurgulanıyor. Yine bir filozof ?okuma yeteneği bize yaşamımızda, mucizeler yaratma fırsatı verir.? diyor. Kültürel ve sosyal gelişme sağlanmadan, ekonomik kalkınma sağlanamaz. Öğrenmenin yolu okumaktan, daha fazla okumaktan geçmektedir. Kitap okuma konusunda Türk toplumu olarak tembel bir toplumuz.

Okuma alışkanlığını geliştirmek için biz kütüphaneciler ve eğitimcilere önemli görevler düşmektedir. Onun için 1 Nisanda meydanlarda yapacağımız kitap okuma etkinliklerimizde dikkatleri bir kez daha kütüphanelerimize çekmek ve farkında lık yaratmak için meslektaşlarımız çeşitli sloganlar ve pankartlarla kitlelerin karşısına çıkacağız. Bu sloganlarımızdan bir tanesi ve benimde çok beğendiğim ??Kitapla Barışıyoruz?? sloganıdır. Anamur Kütüphanesi olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz.  Okumanın önündeki engelleri kaldırdık. Şöyle ki 5 yıldır hizmet binamızda yaptığımız 4 defa küçük onarımlar, Tüm tefriş donanım ve malzemelerin yenilenmesi. Koleksiyonumuzun otomasyona geçirilmesi, güncelliğini yitiren materyallerimizin ayıklanması, güncel yeni kitapların alınması ve Sıfırdan 2. Bir kütüphane Çocuk ve Gençlik Kütüphanemizin hizmete geçirilmesini sağlayarak Anamur?da Çağdaş Kütüphanecilik hizmetlerini başlattık. Şu an personel sıkıntımız olmasına karşın mevcut personelimizle halkımıza en güzel hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Bu sorunumuzu da önümüzdeki yıllarda aşacağımızı ümit ediyoruz.

Kıymetli Misafirler;

Sözlerime son vermeden önce 51. Kütüphane Haftası Kutlamaları çerçevesinde bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Cengiz CANTÜRK? e, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet TÜRE? ye, Yazar Semra KANDEMİR ve konaklama giderleri için katkı sağlayan Anamed Hastanesi Yöneticilerine, Haftanın Kutlanmasında bizimle organize çalışmalar yürüten Milli Eğitim Müdürümüz ve emeği geçen Milli Eğitim çalışanlarına, açılışta Müzik ve Şiir dinletisi ile katkı sağlayan Elif AYHAN öğretmenim ve Sıtkı AKAY arkadaşıma, Mesai arkadaşlarım ve siz değerli katılımcılara teşekkür eder, 51. Kütüphane Haftamızın tüm meslektaşlarım ve kütüphane dostlarına hayırlı olmasını dilerim” dedi.

haber00121haber00222haber00318haber00418haber00514haber00614haber00712haber00810

Yapılan Yorumlar:2 Adet

  1. Şeref Koz Yorumu:

    Kütüphanecilerimizin haftasını kutluyor, kitabı ve okumayı sevdirmeleri uğraşında kendilerine başarılar diliyorum.
    Canımıza okumak isteyenlerle baş edebilmenin biricik yolu kitap okumaktan ve aydınlanmaktan geçer.

  2. Dursun Yağmur Yorumu:

    Çok teşekkürler Tahsin bey. Yoğunluğun ardından ancak kendime gelebildim. Haberlerin detayına ancak bakabildim.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.