Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Vergi rekortmenleri plaketlerini aldı.

25 Mart 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur ve Bozyazı’da vergi rekortmeni olan ANTSO üyeleri plaketlerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Anamur Ticaret ve Sanayi Odasının daveti üzerine geldiği Anamur’da, Anamur ve Bozyazı vergi rekortmenlerine plaket verdi.

Anamur Ticaret ve Sanayi odası üyesi vergi rekortmenlerine plaketleri,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla Bozyazı Anemurium otelde başlayan törene, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut,  Bozyazı Kaymakamı  Mustafa Erkayıran, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı ve Anamur ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı

Törende, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Totunoğlu yaptığı açış konuşmasında, Kayıt dışı ekonominin dürüst esnafı sıkıntıya soktuğunu belirterek, kayıt dışının engellenmesi gerektiğin belirtti. Ve taleplerini sıraladı. Torunoğlu,” Bölgemiz ekonomisinin lokomotifi olan yerli muz’a Devletimizin ithal muza uyguladığı vergi ve fonlarla vermekte olduğu desteğin devam etmesi gerektiğini,  Alaköprü barajından kapalı devre sulama suyu projesinin hayata geçirilmesini, D400 kara yolunun bir an önce bitirilmesi, Anamur ve Bozyazı’nın turizm bölgesi ilan edilmesi, Anamur ve Bozyazı’nın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımının yapılması, , Anamur limanının bir an önce bitirilmesini, gümrük kapısının açılmasını istedi. Torunoğlu,  ”Deniz yoluyla Dünyaya açılmak istiyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Anamur’un tanıtımına  vermiş olduğu çalışmalar için Anamur Ticaret ve Sanayi odasına teşekkür ederek konuşmasına başladı.” Zengin olmak istiyorsak, girişimci sayısını çoğaltmalıyız. Bütün dünyada bu böyledir.  Son yüz yıldır Türkiye girişimci sayısını arttırmaya çalışıyor ancak şu anda Türkiye’deki girişimci sayısı 1 Milyon 5 yüz bin” olduğunu söyledi.  Bu 1 Milyon 5 yüz bin girişimcilerin %93′ü nün erkek olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Kadın nüfusu da üretime kazandırmamız gerektiğini vurguladı. “Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak kadın girişimcilere destek oluyoruz. 18 il de dünyanın en büyük kadın girişimciler örgütünü kurduk.  Yaklaşık 7 bin 5 yüz kadın girişimcimizi tek bir çatı altında buluşturmuş durumdayız. Türkiye’de her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak gerekiyor. Bunun kamu eliyle olması mümkün değil. Onun için Türkiye’nin girişimciye ihtiyacı var. Bizim istediğimiz kamu idarecilerinin bizimle birlikte olmalarıdır.

Anamur -Bozyazı’nın çok şanslı ve ufkunun açık olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Allah size her şeyi vermiş, şikayet edecek hiç bir şeyiniz yok. Yer yüzünün cennetindesiniz. Yaşadığınız yerin kıymetini bilin. Toroslar sizde, Akdeniz sizde, Su sizde verimli topraklar sizde. Her tarafınızdan zenginlik fışkırıyor, sahil sizde. Mağaralarınız var. Yol bittiğinde 45 dakikada ulaşabileceğiniz hava alanınız var ” dedi. Evliya çelebinin. “Anamur’da bastını toprağa vursan yeşerir” sözünü hatırlattı.

Mersindeki tarım ihracatının % 50 sinden fazlasının riskli pazarlara mal sattığını belirten Hisarcıklıoğlu uyarıda bulundu.” Sattığınız malın parasını almakta sıkıntı yaşaya bilirsiniz”. Açık hesap mal verilmemesini,  İhracatta ve iç satışlarda mutlaka sigorta yaptırılmasını önerdi.  Bölgenin teşvik noktasında 3. bölge olmasının bir avantaj olduğunu belirti. Limanımız olmalı, Gümrüğümüz açılmalı, bütün bunların olabilmesi için şimdi seçim zamanı geldi hangi siyasi parti gelirse gelsin hep bir ağızdan aynı şeyleri isteyin. Markalaşmamız lazım Muz markalaşma yolunda gidiyor.  Türkiye’de bulunan 828 ilçeden ilk %25 içinde olan Anamur  bütün bunları yaparsak  ilk % 5 in içinde olur” dedi. Daha sonra Anamur ve Bozyazı Gelir vergisi ve Kurumlar vergisi 1.,2., ve 3.  plaketleri verildi.

ANAMUR  VERGİ REKORTMENLERİ

Anamur Gelir vergisi;1. Süleyman Fazlıoğlu, 2. Ali Dolu, 3. Nurtaç Sinanoğlu

Anamur Kurumlar vergisi; 1. Ayhan Güzel, 2.Süleyman Doğan, 3.Filiz Güzel

BOZYAZI VERGİ REKORTMENLERİ

Bozyazı Gelir Vergisi; 1. Osman Yılmaztürk, 2. Orhan Yılmaztürk,3. Seyran Bozdayı.

Bozyazı Kurumlar Vergisi; 1. Ayhan Şen, 2. İbrahim Yıldız, 3. Ahmet Bolluk.

Tören sonunda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bozyazı Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezinin hazırladığı, muz lifinden yapılmış tablo hediye edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu da, Mersin Vergi Dairesi başkanı Adem Güngör’e Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran’a ve Anamur ve Bozyazı belediye Başkanlarına TOBB’un hazırlattığı ‘DEDE KORKUT KİTABI’nı hadiye etti.

haber00710haber00117haber00415haber00314haber00217haber00511haber00611haber0087haber0094haber0103haber0112haber0122haber0132haber0142haber0151haber0161haber0171haber0181haber019

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.