Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Çakacak, Tıp Bayramını kutladı

13 Mart 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak yazılı bir mesaj yayınlayarak Tıp Bayramını kutladı.

Valimiz Özdemir Çakacak’ ın mesajı şöyle;

“Yurdumuzun işgal altında olduğu günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin başlattığı direnişin sembolü olarak, 14 Mart günü Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

İşgal güçlerine tepki olarak kutlanan Tıp Bayramı bugün elde edilen bu önemli başarının kutlandığı, sağlığın hayatımızdaki önemini, sağlık hizmetlerinin ve sağlık çalışanlarının sorunlarının tartışıldığı, çözüm önerilerinin konuşulduğu bir bayrama dönüşmüştür.

Sağlıklı bir toplum yaratmanın sağlıklı bireyler yetiştirmekle mümkün olacağının bilinci ile devletimiz her alanda çağdaş uygarlığın güçlü ortağı olma hedefiyle kurulan Cumhuriyet’le birlikte birçok ülke tarafından gıpta ile izlenen devrim niteliğindeki değişimlere imza atmış, ?önce insan?anlayışı ve vatandaşlarımıza modern sağlık hizmetinin sunulmasında çok önemli mesafe kat edilmiştir.

Şüphesiz hepimiz için gurur kaynağı olan bu başarıda, gece gündüz demeden çalışarak üstlendiği görevi özveriyle yerine getiren hekimlerimizin ve sağlık personelimizin rolü büyüktür. Bilim insanlarımız bugün, yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli çalışmaları ve başarılarıyla hepimizi gururlandırmaktadır.

Unutulmamalıdır ki; herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çağdaşlığın öncelikli koşuludur. İnsanımızın acısını dindirmek, onların daha sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür sürmesini sağlamak amacıyla, her türlü olumsuz koşullarda hizmet vermeye çalışan sağlık personelimizin gösterdiği çabayı halkımız takdirle karşılamaktadır.

Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen yurttaşlarımız ve hekimlerimiz başta olmak üzere, sağlık personelimizin çözüm bekleyen sorunları olduğu da gözardı edilmemelidir. Ulu Önder Atatürk?ün ?Beni Türk hekimlerine emanet edin? sözüyle yücelttiği sağlık çalışanlarına yönelik hiçbir geçerli nedenin olamayacağı şiddet olayları, toplumumuzun örf, adet ve gelenekleriyle bağdaşmamakta, bizleri derinden üzmektedir.

Gençlerimizin kendi sağlığına özen göstermeleri, beslenme alışkanlıkları ve hastalıklardan korunma yolları gibi konularda bilinçlendirilmesi için anne babalardan başlayarak toplumun tüm fertlerine önemli görevler düşmektedir. Sağlıklı yaşam noktasındaki bu bilinçlenme, evrensel sağlık hizmetleri sunulmasına da katkı sağlayacaktır.

Bu duygularla, hekimlerimiz ile diğer sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, tüm yurttaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum”.

Özdemir ÇAKACAK

Mersin Valisi

haber0019

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.