Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Hayvan severler basın açıklaması yaptı

01 Mart 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Hayvan severler zehirlenerek öldürülen sokak köpekleri için basın açıklaması yaptı.

Anamur’da hayvan severler bir hafta önce zehirlenerek öldürülen sokak köpekleri için basın açıklaması yaptı. Olayın tekrar yaşanmaması için yetkililerden tedbir alınmasını istedi.

Sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürüldüğü dragon parkına gelen hayvan severler, burada ‘Can dostuma dokunma’ diye slogan atarak kısa bir yürüyüş yaptılar. Köpeklerin yaşadığı bölgeye gelen hayvan severler adına Ayşen Belpınar bir basın açıklaması okudu. Belpınar’ın okuduğu basın bildirisi şöyle;

“Değerli dostlar, hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada toplanmamızın nedeni ilçemizde yaşanan sokak hayvanı katliamı.

24 Şubat?ı 25 Şubat?a bağlayan gece ilçemizde, tam da bu mevkide 15 sokakta yaşayan köpek zehirli mama verilmek suretiyle katledildi.

Bu köpekler sokakta yaşıyorlardı, sahipleri yoktu ama yalnız değildiler. Hepimiz onları besledik, hastalandıklarında tedavi ettirdik, kimi zaman evlerimizde konuk ettik. Çünkü onların canlarının da değerli olduğunu, dostlarımız olduklarını ve sesi olmayan bu canların korunmaya muhtaç olduğunu düşünüyoruz.

Korunmaya muhtaç, yardıma ihtiyacı olan ve çoğu zaman sesi çıkmayan her insanın sesi olmamız gerektiğine nasıl inanıyorsak, beraber yaşadığımız bu canlıların da sesi olmamız gerektiğini düşünüyor ve buna canı gönülden inanıyoruz.

Katledilen 15 köpeğin sesi olamadık belki?. Ama el ele verirsek ilçemizde bir daha böyle bir vahşetin yaşanmasının önüne geçebileceğimizi biliyoruz.

Bu yaşanan vahşeti  ??Sadece köpekleri öldürdüler, abartmayın.?’ diyerek yorumlayanlar olabilir, oldu…

Kendilerine buradan hatırlatmak isteriz;  kendisiyle aynı türden olmayana yaşama hakkı vermeyen bireylerden oluşan toplumlar, o toplumda yaşayan hiçbir tür için güvenli ve huzurlu değildir. Zira bu gibi toplumlarda her an herkes kendini kurban konumunda bulabilir. Çevreye, doğaya önem vermeyen, saygı duymayan insan topluluklarının yaşamlarının neye benzediğine dair hepimizin bir fikri var. Gelecekleri olmayan, geleceklerini kendi elleriyle yok eden topluluklar onlar.

Geleceğimizi ve günümüzü korumak ancak bizim dışımızdakilerin de yaşama hakkına saygı duyarsak mümkün olabilir. İnsan olmanın gerekliliği de budur.

Yaşam bir bütündür?

Bu gezegen bize ait olduğu kadar üzerinde yaşayan her canlıya da aittir.

Kendisinden farklı olana, başka türlere ve yaşadığı çevreye saygısı olmayan insanlarla mı beraber yaşamak istiyoruz yoksa bizden farklı olanlarla uyum içinde yaşadığımız, her canlının bir diğerinin en temel haklarına saygı gösterdiği, yaşama hakkı tanıdığı bir toplumda mı?

Hepimizin birbirimize ve kendimize sormamız gereken sorunun bu olduğunu düşünüyoruz.

25 Şubat 2015 tarihinde ilçemizde yaşanan katliamı lanetliyoruz.

Yerel yöneticilerimizden organize bir suç olduğunu düşündüğümüz bu katliamın faillerinin bulunması ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için emniyet güçleriyle işbirliği yapmalarını talep ediyoruz.

Bu ilçede bizimle yaşayan tüm sokak hayvanları için etkin çalışan belediyeye bağlı bir veteriner müdürlüğü istiyoruz.

Bu ilçede kendinden farklı olana, farklı türlere saygılı, çevreye duyarlı gençler yetiştirmek istiyoruz ve bunun için yerel yönetimimizden sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapması, çevre ve hayvan hakları için çalışan birey ve sivil toplum örgütlerini desteklemesini istiyoruz.

Yaşam bir bütündür, çevre, hayvanlar insandan ayrı düşünülemez. Her canlının yaşam hakkına saygı duymak hepimizin insanlık görevidir.

Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu aracılığıyla bir suç duyurusunda bulunacağımızı da buradan ifade etmek isteriz

Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Anamur?da yaşayan tüm çevre ve hayvan dostları adına Anamur Çevre İnisiyatifi“.

Basın açıklamasına katılan K-9 Köpek eğitmeni Bilgin Yıldırım söz alarak ” bu hayvanlar, insanların sesiz şahitleridir. Bu hayvanlar hem insan kurtarıyor hem de insan psikolojisini düzeltiyor. Bir lokma yiyeceğe sadakat ve bağlılık gösteriyor” Bölgede yaşayan sahipsiz köpeklerle ilgilenen, hayvan sever Hüseyin Aslan, ” Bu dünya sadece insanlara ait değil, Bu dünyaya Allahın yarattı herkesin. Har canlının yaşamaya hakkı var. Kim neyi götürdü” diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.  Dragon parkına dolaşmak için gelen (isminin açıklanmasını istemeyen) bir çift gelinlik ve damatlıklarıyla gelin arabasından inerek hayvan severler yanında basına poz vererek desteklerini ifade ettiler. Toplanan hayvan severler basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı.

Basın açıklamasına Anamur Belediyesi çalışanlarından bir grupta katılarak destek verdi..

haber0012haber0023haber0033haber0043haber0053haber0063haber0073

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Çiğdem D. Yorumu:

    Bu basın açıklamasını hayvan severler yapmadı. Örgütlü olarak bir araya gelen ve ilçemizde üç yıldır beraber çalışan hayvan ve çevre dostu gönüllülerden oluşan Anamur Çevre İnisiyatifi (AÇİ) yaptı. Dolayısıyla haberinizin başında bunu ifade etmeniz gerekir. Bu haliyle haberiniz eksik. Aysen Belpınar sadece bir hayvan sever değil, AÇİ’nin basın sözcüsüdür. AÇİ ilçemizdeki çevre sorunları ile ilgili olarak tamamıyla gönüllülerden oluşmuş bir inisiyatiftir ve resmi makamların muhatap aldığı bir topluluktur. Bu haliyle bu haber hem haber yazımı ilkelerine aykırı hem de onca kişinin emeğine haksızlık.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.