GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Bulut, güven tazeledi…

03 Ocak 2015

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

mhp2015015MHP Anamur 11. Olağan Kongresi’nde Erdal Bulut, güven tazeledi.

Kaplan düğün salonundaki kongrede Divan Başkanlığı’nı İl Başkan Vekili Bilal Duman üstlendi. Kongreye MHP eski Mersin milletvekilleri Hidayet Kılınç, Behiç Çelik, Yalçın Kaya, il yöneticileri belediye başkanları, kadın kolları ve ülkü ocakları ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Faaliyet raporu ve mali raporun okunarak aklanmasının ardından konuşmalara geçildi.

MHP eski milletvekili Yalçın Kaya, 1999′da koalisyon hükümeti döneminde MHP’nin koalisyon ortaklarıyla yaşadığı görüş ayrılıkları nedeniyle halkın beklentilerine cevap veremediğini belirterek, “Önümüzdeki seçimde MHP’yi tek başına iktidar yaparak halkımızın beklentilerini karşılayacağız. Bunun için hep birlikte bu kongreden sonra çalışmalıyız” dedi.

Eski milletvekili Behiç Çelik de 1974′te divan kurulunda katip olarak görev aldığı Anamur İlçe Kongresi’nden sonra ikinci kez bir kongreye katıldığını belirterek, “Yıllar sonra aynı heyecanı yaşıyorum. Bu kongrenin partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KILINÇ: “HEPSİNİ YÜCE DİVAN’DA YARGILAMAZSAK ŞEREFSİZİZ”

Eski Mersin Milletvekili Hidayet Kılınç ise konuşmasında hükümete sert eleştirilerde bulundu. Hükümetin rakamlarla halkı kandırmaya çalıştığını öne süren Kılınç, “2002′de muzun fiyatı bugünkü fiyat ile aynıydı. Girdiler arttı ancak satış fiyatı artmadı. Ekonomimizin durumunu buörneğe bakarak anlayabiliriz. 2002′de ülkemizin iç ve dış borç toplamı 220 milyar dolar iken bugün bu rakam 740 milyar dolara yükseldi. Resmi işsizlik yüzde 10, resmi olmayan yüzde 20. 15 milyon insanımız borçlu. Aileler de etkilendiği için bu rakam dolaylı yoldan 60 milyon kişi eder” dedi.

Hükümetin çözüm süreci ile ülkeyi bölme noktasına getirdiğini öne süren Kılınç, şunları söyledi:

“Bugün Cizre’de Hakkari’de,Silopi’de devlet yok. Kazılan hendeklerden devletin haberi olmaz mı? Bunlardan Cumhurbaşkanının da haberi var, başbakanın da, içişleri bakınının da haberi var. Ama şunu iyi bilmenizi istiyorum. Bu millet MHP’yi iktitar yaparsa onların hepsini Yüce Divan’da yargılamazsak şerefsiziz.”

TÜRE, “ANAMUR DEĞİŞECEK”

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’de konuşmasında 2009′da Anamur’a siyaset için ilk geldiğinde kendisini Pullu’da 10 kişinin karşıladığını belirterek, “Daha sonra yaptığımız çalışmalarla vatandaşlara kendimizi tanıttık, projelerimizi anlattık ve 196 oy farkıyla seçimi kazandık. Kıt imkanlar ve imkansızlıklarla  söz verdiğimiz projeleri hayata geçirdik” dedi.

2014′e gelindiğinde de büyük sorunlarla karşılaştıklarını ifade edenTüre, şunları söyledi:

“Siyaset artık halka hizmetten çıkmış, kişisel menfaatler, kişisel beklentiler ve istikbal beklentileriyle coşan insanların biriktiği yer olmuş ne yazık ki. O hedefe ulaşmak için ‘her yol mübah’ diyen insanlar ne yazık ki siyasetin içinde var. Ama biz dedik ki ‘Siyaset araçtır, amaç memlekete hizmettir. Ülkücü hizipçi olamaz, ülkücü fitne fesat çıkaramaz, ülkücü dedikodu yapamaz.Ülkücünün tek amacı vardır. Bayrak, vatan ve millet sevdası.’ Böyle diyerek yola çıktık. Bize inandılar güvendiler. Nihayetinde 3 bin 600 oy farkıyla bu vatandaş ahde vefayı gösterdi. Dürüstle dürüst olmayanı, çalışanla çalışmayanı o sandıkta hepimize ispat etti vatandaş. Siyaset ve yöre ayrımı yapmadık. Her yere her soruna koşturduk ve vatandaşa kendimizi ispat ettik.”

Türe, bu dönemde yapacakları ile ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Lütfen bunu bir kenara yazın. 2009-2014′te ister beğenin ister beğenmeyin, Anamur’da birşeyler değişti. 2014-2019′da Anamur’da çok şey değişecek. 2019-2023′te Anamur değişecek, damga vuracağız inşallah. Şu anda çok rahat bir belediye başkanıyım. Arkamda İlçe Başkanı Erdal Bulut ve yönetimi, kadın kolları başkanı ve yönetimi, Ülkü Ocakları, Ülkücü İşçiler Derneği, vekkillerim, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve Anamur halkı olduğunu düşünüyorum. Şu anda Mersin’de Anamur Belediyesi bir numara. İnşallah bunu böyle devam ettireceğiz, çıtayı yükselteceğiz.”

ERDAL BULUT, YENİ YOL HARİTASINI AÇIKLADI

MHP İlçe Başkanı Erdal Bulut da eski-yeni tartışmaları ve sokak dedikoduları önlendiği zaman elde edilemeyecek başarı kalmayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

“3 Ocak 2015 Anamur’da MHP için bir dönüm noktasıdır. Bugün itibariyle ’sen-ben’ kavgası sona erecek, Milliyetçi Hareket bütün mensuplarıyla kucaklaşacak. ‘şucu-bucu’ ayrımı bitecek, hiç kimsenin hesabına değil, lider ülke Türkiye idealine ve MHP’nin topyekün iktidarına hizmet edilecektir. Bu davanın mensupları artık ‘birisinin adamı’ olma etiketi yerine ‘MHP’nin neferi’ sıfatını taşıyacaklardır. Biliniz ki bu sıfatları reddeden hiçbir arkadaşımız, bu ulvi camiada, şehitler üzerine yeşeren bu çatı altında barınamayacak ve barındırılmayacaktır.

Bizler son vatanımız olan Anadolu topraklarının bütünlüğünün tartışıldığı bu günlerde kısır çekişmelerle uğraşmamalıyız. Sadece bölünen bir vatand değil, aynı zamanda soyulan bir millet söz konusudur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenir olmuş, bu hakkı arayanlar da komik iddialarla yaftalanmıştır. Sarayları kaçak, sınavları şaibeli, bakanları hırsız, korumaları dayakçı bu iktidar artık yerle yeksan olmalıdır. Yüce Türk Milleti artık dahili ve harici bu bedbahlardan bir an önce kurtulmalıdır. Bizlere düşen Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin arkasında bir yumruk gibi durarak önümüzdeki ilk genel seçimlerde bu ihanet şebekelerini, terör örgütü sevicilerini, yetim hakkı yiyicilerini al aşağı etmektir. Bu günden itibaren çalışmalara başlayarak Anamur’daki oy oranımızı yüzde 39′dan yüzde 60′lara çıkaracağız. ”

315 OY İLE GÜVEN TAZELEDİ

Bulut, konuşmasının ardından yönetim kurulunu oluşturan arkadaşları, MHP’li belediye meclisi üyeleri ve Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi sahneye davet ederek birlikte poz verdi.

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçimde 401 delegeden 321′i oy kullandı. Geçerli 315 oy alan Erdal Bulut, tekrar ilçe başkanlığına seçildi. Bulut’un listesi şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER: Aziz Özinal, Mahmut Doğan Ceylan, Adnan Kül, Mehmet Kurtulgan, Meral Yalçınkaya, Fevzi Erdem, Hikmet Barut, Ali Aydın, Musa Dönmez, Mustafa Kaya, Hatice Şimşek, Ömer Günhan Yıldırım, Ali Demir, İbrahim Gümüş, Osman Kırıcı, Mehmet Kara, Cengiz Topuz, Muhammet Ali Özmen.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Esat Süslü, Nuri Toklu, Ahmet Bozdemir, İsa Fidan, Mahmut Alataş, İzzet Alçın, Ali Kaşka, Selahattin Atalay, Osman Nuri Kadiroğlu, Ahmet Kahveci, Mustafa Türe, Mehmet Erdem, Adil Şimşek, İsmihan Akkoca, Taliha Sarıca, Süleyman Aydın, Mehmet Akbinar, Hayrettin Oktan.

İL DELEGESİ ASİL ÜYELER: Erdal Bulut, Mehmet Türe, Hasan Ali Sarıca, Sezai Şimşek, Ahmet Türkay, Mahmut Doğan Ceylan, Aziz Özinal, Ayhan Yıldız, Adnan Kül, Uğur Göngür, Ali Demir, Mehmet Kara, Meral Yalçınkaya, Bahadır Yıldız, Hatice Turgay, Uğur Yılmaz, Ethem Çelik, İlyas Tufan, Mahmut Alataş, Behiç Çelik, Osman Bulut, Hayrettin Oktan, Duran Oktar, Mustafa Taşkın, Kazım Yıldız, Zafer Arıkan, Fehmi Hoyraz, İbrahim İm, Eyüp Erdal,Canfes Bulut.

İL DELEGESİ YEDEKLER: Rahmi Ulu, Ayşe Güngör, Ömer Şahin, Ayşe Varlı, Ünal Uçar, Adil Angay, Aysel Bulut, Süleyman Gücük, Hatem Turgay, Ali Türedi.mhp2015001mhp2015002mhp2015003mhp2015004mhp2015005mhp2015006mhp2015007mhp2015008mhp2015009mhp2015010mhp2015011mhp2015013mhp2015014mhp2015016mhp2015017

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.