Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Huzur evi için yeni bir adım

24 Ekim 2014

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Her seçimde Belediye Başkan adaylarının proje vaatlerinde yer bulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen ‘Huzur Evi” projesiyle ilgili yeni bir adım atıldı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar, Başkan Yardımcısı Belgin Turan Satıcı ve Anamur Huzur evi yaptırma ve yaşatma derneği yetkilileriyle bir basın toplantısı düzenlediler.

Belediye meclis salonun da yapılan basın toplantısına konuşan, Anamur Belediyesi Plan ve Projeler Müdürlüğü Yaşamevi ile ilgili katılımcılara sunum yaparken Huzurevi projesi sinevizyon eşliğinde Anamur Belediyesi Mimarlarından Bilgenur Mersin projenin detaylarını anlattı.

Konuyla ilgili olarakAnamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Anamur’un kardeş Kenti Almanya’nın Bingen şehrinde yapılan Huzurevi ziyaretlerini anlattı. Dünya Yalılık derneği başkanı Umut Çınar, dernek olarak yaptıkları projeleri anlattıktan sora daha önceden Anamur huzur evi yaptırma derneği tarafından tespit edilen ve benimsenen yeri gezdiğini ve çok beğendiğini belirtti. Çınar, “Bu işi sırtlayacak maddi kaynaklar bulunur, ancak bu işi göğüsleyecek, sürdürecek yürekleri bulmak en zor olanıdır. Ben Anamur’un bu yüreğe sahip olduğunu gördüm. Belediye Başkanımıza ve sizlerin bu ilginize dernek olarak teşekkür ediyoruz. Yapılacak projeye elimizden gelen desteği vereceğiz ? dedi. Dernek Başkan Yardımcısı NLP Uzmanı Şair Belgin Turan Satıcı da Anamur’da yapılacak Yaşamevi ile Anamur`un yurtdışında adından sıkça söz ettirecek bir kent olacağını vurguladı. Anamur`un deniz, doğa ve tarih olgularını birleştiren muhteşem bir kent olduğunu kaydeden Satıcı; ?İklimiyle, antik kentiyle, yaylalarıyla ve deniziyle Anamur ilgi odağı olacaktır” dedi. Toplantıda söz alan  Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tuğrul Ayhan, “15 yıldır bu işle uğraşıyorum. Hep seçilenler engel oldu, siyaset araya girdi” diye yakındı. Huzur evi yapımı için dernek olarak her türlü yardımı ve desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ilave etti.

Basın açıklaması sonunda huzur evi çalışmalarına verdiği önem için Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye plaket takdim etti.

haberjkjloio008haberjkjloio005haberjkjloio0031haberjkjloio007haberjkjloio0041haberjkjloio006

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.