Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

ÇED tartışması

17 Eylül 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

ac210d519b174a89a3790d05bc7eac66Mersin Valiliği, Gülnar?ın Büyükeceli Beldesi?nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun bulunduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada,  ÇED raporunun ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü?nün internet sitesindeki duyurular kısmında yayınlandığı belirtildi. ÇED inceleme ve değerlendirme sürecinin başladığı belirtilen açıklamada, rapun halkın görüşüne açıldığı, raporu incelemek isteyenlerin bakanlık merkezinde veya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü?nde raporu inceleyerek zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında görüş bildirebilecekleri kaydedildi.

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Akkuyu’da kurulması düşünülen nükleer santralle ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini öne sürdü.

ÇED raporu konusunda bakanlığın yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu savunan Nuri Özdemir, “Akkuyu’da yapılması düşünülen nükleer santralin, geleceğimizi ne kadar tehdit edeceğini, ne gibi zararlar doğuracağını hükümet yetkililerine haykırmamıza rağmen, ne yazık ki hükümet bu çağrılarımız karşısında duyarsız kalmıştır” dedi.

ÇED raporları hazırlanırken 12 bakanlığın olur yazıları olmadan, o bölgede yaşayan insanlarla toplantı yapılmadan nihai raporun oluşturulamayacağını öne süren Özdemir, ?O bölgede toplantı yapılmak istendi, ancak toplantı amacına ulaşamadı. Bölge halkı orada ÇED toplantısı yapılmasını engelledi. Bunun üzerine ileri bir tarihte toplantı yapılacağına dair tutanak tutuldu ve toplantının belirlenecek tarihte yapılması ile ilgili karar alındı? diye konuştu.

Kendilerinin yeni bir toplantı yapılmasını beklerken, Bakanlığın toplantıyı yapılmış gibi gösterdiğini iddia eden Özdemir, şunları söyledi:

“ÇED Toplantısı ile ilgili nihai kararını açıklayan Bakanlık, maalesef kamuoyuna yalan söylemiştir. Çünkü ÇED toplantısı yapılmadı, vatandaşların, başta Kent Konseyi olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ve ilgili kurumların görüşleri alınmadı. Tüm bunlara rağmen Hükümet’in ısrarla ve inatla Akkuyu’ya nükleer santral yamak istemesinin nedenini anlayabilmiş değiliz. Dünyada nükleer santrallerin yaşattığı facialar ortada iken, Hükümet’in bu yanlıştan biran önce dönmesini beklemekteyiz.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.