GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Vali Güzeloğlu, Alaköprü Barajı’nı gezdi

25 Mart 2013

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KKTC Su Temin Projesi kapsamında yapımı süren Alaköprü Barajı’nın inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Akşam saatlerinde Dragon Çayı üzerinde baraj inşaatının sürdüğü bölgeye gelen Vali Güzeloğlu, KKTC Su Temin Projesi Şube Müdürü Ali Çakmak ve yüklenici firma yetkilisi Süleyman Aktan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Daha sonra şantiyeye geçen Vali Güzeloğlu, burada işçilerle bir süre sohbet etti. İşçilere çalışmalarında kolaylıklar dileyen Güzeloğlu, ”Ülkemizin yüz akı olan bu projedeki emeğiniz için sizlere teşekkür ediyor ve kazasız belasız çalışmanın tamamlanmasını diliyorum” dedi.
Güzeloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada ise KKTC Su Temin Projesi’nin Türkiye’nin prestij projesi olduğunu belirterek, ”Dünyada bir ilk olan entegre projenin 3 aşamasından birisi de Alaköprü Barajı. Barajın dolgu kısmının büyük oranda bitirildiğini görmek bizi memnun etti. İnşallah planlanan tarihte proje bitecek ve KKTC’ye su verilecek. Anamur’da da 8 bin hektar alan sulanacak” dedi.
KKTC Su Temin Projesi Şube Müdürü Ali Çakmak da yaptığı sunumda, gövde yüksekliği 99 metre olan baraj dolgusunun tamamlanmasına 12 metre kaldığını belirterek, önümüzdeki 2 hafta içinde dolgu işleminin bitirileceğini ve fiziki gerçekleşmenin yüzde 72 olduğunu söyledi.
Barajdan Ören Beldesi’ndeki dengeleme havuzuna kadar 22 kilometrelik iletim hattı yapıldığını ifade eden Çakmak, ”İletim hattında çalışmaların kesintiye uğramaması için acele kamulaştırmalar yapıldı. Kazı tamamlanarak 5 bin metre boru montajı ile olası arızalara karşı hatta havalandırma vanaları yapılıyor” diye konuştu.
Çakmak, baraj rezervuar alanı ve isale hattının geçtiği yerlerde kamulaştırmalar yapıldığını burada yaşayan vatandaşların yeni yerleşim yerleri için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, ”Kamulaştırmalara 2012 yılında 60 milyon, bu yıl da şu ana kadar yaklaşık 7 milyon lira ödendi. 40 milyon lira da ek ödenek alacağız. Baraj rezervuar alanında kalan Akine, Ormancık ve Sarıağaç köylerinden 326 aile yeniden yerleşime hak kazandı. Bu ailelerin yerleşeceği alanları jeolojik etüd raporları onaylandı ve imar planları askıda. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, askı süresi bitimi olan 14 Nisan 2013 sonrası inşaat ihalesi yapacak” dedi.
Anamur Muz Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Güzel, toplantıda söz alarak barajdan verilecek su için henüz projelendirme yapılmadığını belirterek, bu konuda bilgi istedi.
Güzel?e verilen cevapta, sulama alanının genişletilmesi dolayısıyla projenin yenilendiği belirtilerek, bu yıl projelendirmenin tamamlanarak ihaleye çıkılacağı kaydedildi.
Vali Güzeloğlu, sunumun ardından DSİ yetkilileri ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür ederek şantiye alanından ayrıldı.pqk0f5-t66005pqk0f5-t66015pqk0f5-t66006pqk0f5-t66017pqk0f5-t66007pqk0f5-t66022pqk0f5-t66023pqk0f5-t66024
pqk0f5-t660191

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.