Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Erdemlili muz üreticilerinden Anamur’a gezi

18 Aralık 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Erdimlili muz üreticileri Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel ve Ziraat Odası Başkanı Hasan Demiral’ı ziyaret ettiler.
Erdemli Ziraat Odası Genel Sekreteri Aydın Çiftçi, ziyaretlerde yaptığı açıklamada, Erdemli’nin Limonlu beldesinin limon üretimi ile ün yaptığını ancak, son yıllarda üreticilerin muz üretimine yöneldiğini söyledi.
Çiftçi, Limonlu’da 4 yıl önce Ahmet Şıhman adlı üreticinin 20 dekar alanda başlattığı muz üretiminin günümüzde 500 dekar alana yükseldiğini ifade ederek, “180 üyemiz faal olarak muz üretimi yapıyor. Limonlu’nun iklimi ve toprak yapısının muz üretimine uygun olduğunu keşfeden üreticilerimiz hızla muz üretimine yöneliyor” dedi.
Üretimin her geçen yıl artması üzerine üreticileri bilgilendirmek ve üretim uygulamalarını yerinde görmek amacıyla geziler düzenlediklerini ifade eden Çiftçi, “Anamur’daki 2 günlük gezimizde buradaki muz üreticileriyle fikir alışverişinde bulunup yenilikleri görmek imkanı bulacağız. Eksiklerimiz varsa görüp üretimde kaliteyi arttıracağız” diye konuştu.
Kaymakam Cengiz Cantürk de Orta Akdeniz’in en önemli ürünü olan muzun daha geniş alanda üretiminin yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Bölgemizde ülkemizin muz ihtiyacının tamamını karşılayacak üretim yapılmasını arzu ediyoruz. Biz de konuda elimizden gelen desteği veriyoruz” dedi.
Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel ise Alanya’dan İskenderun’a kadar çeşitli yerlerde muz üretimi yapıldığını ifade ederek, “Üretilen muzun hepsi Anamur Muzu olarak biliniyor. Biz de bu bilinçle yerli muzun tüketimini arttırmak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz” dedi. Muz üretilen bütün ilçe ve beldelerde muz üreticileri birliklerinin kurulması gerektiğini vurgulayan Güzel, “Erdemlili muz üreticilerimizin de en kısa zamanda üretici birliği kurmasını bekliyoruz. 7 ayrı muz üretici birliği kurabilirsek, üst birlik kurma imkanına kavuşuruz. Dolayısıyla üst birlikte daha fazla muz üreticisi temsil edileceğinden devletten ve hükümetten destek almamız kolaylaşacaktır” diye konuştu.
Ziyaretlerde Erdemli heyeti, ilçeyi ve odayı tanıtan kitap ve broşürler hediye ederken, ev sahipleri de çeşitli hediyeler verip muz ikramı yaptı.
MUZ SERALARINI GEZDİLER
Çiftçi ve beraberindeki muz üreticileri, daha sonra muz seralarını gezdiler.
Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel?in ev sahipliğinde Fatih mahallesindeki bir muz serasına inceleme gezisi yapan Erdemlili üreticilere, burada Ziraat Mühendisleri Kamil Körhasanoğulları ve Özcan Çelik tarafından dikim aşaması, bakım ve hasat konularında bilgi verildi.
Daha sonra muz paketleme tesisini gezin üreticiler, burada da sarartma ve paketleme konularında incelemelerde bulundular.
Grup, daha sonra Ören Antik Kenti?ni de gezdi.34typ6ml000234typ6ml000334typ6ml000434typ6ml000534typ6ml0006
34typ6ml0007

34typ6ml000834typ6ml0010

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.