Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Azıtepe’ye yürüyüş yapıldı

10 Nisan 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Bozdoğan Mamure İlköğretim Okulu ve Bozdoğan Köyü Muhtarlığı ?yürümek sağlıktır? sloganıyla Azıtepe?ye yürüyüş düzenledi. Köy halkı ve öğretmenler 900 metrede misket oynadı.
Eski Bozdoğan İlköğretim Okulu?ndan başlayan yürüyüşe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ethem Ziya Alıçlı, Kütüphane Müdürü Dursun Yağmur, Okul Müdürü Eren Esabil Başbağ, Köy Muhtarı Abdulkaffar Şen, Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Eğilmez, Anamur İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Zeki Rıdvan Yalçınrıdvanağaoğlu, Bozdoğan Mamure İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrenciler ve köy halkı katıldı.
6 kilometrelik zorlu parkur iki buçuk saatte yürünürken, katılımcılar yol boyunca bol bol fotoğraf çekti. Yürümekte zorlananlar ise köy muhtarlığının aracı ile Azıtepe?nin zirvesine götürüldü.
Zirveye ulaşan katılımcılara gözleme, ayran, keşkek, çay ve çilek ikram edildi. Katılımcılar muhteşem Bozyazı ve Anamur manzarasının keyfini çıkarırken bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı vatandaşlar da dürbün ile Anamur?a yukarıdan seyretti.
İkramların ardından kurulan müzik sistemi ile eğlence yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı folklor gösterilerinin ardından öğretmenler ve köylüler oyun havaları eşliğinde 900 metre yükseklikte eğlencenin keyfini çıkardı.
İkramlar eğlence ve fotoğraf çekimlerinin ardından dönüşe geçen katılımcılar 2 saat süren yolculuğun ardından eski okula ulaştı.
Manzara karşısında büyülenen katılımcılar, organizasyonu gerçekleştiren köy okulu ve muhtarlığa teşekkür ederek, yürüyüşün geleneksel hale getirilmesini istediler.rky8rnly003

rky8rnly006rky8rnly002rky8rnly018rky8rnly001rky8rnly004rky8rnly005rky8rnly007rky8rnly008rky8rnly009rky8rnly017rky8rnly011rky8rnly012rky8rnly010rky8rnly014rky8rnly016rky8rnly015rky8rnly013rky8rnly019

Yapılan Yorumlar:7 Adet

  1. volkan aslan Yorumu:

    vaay çok eğlenceli geçmiş anlaşılan. Orada olmayı isterdim. İstanbul’dan sevgiler.

  2. Tekinsoy Yorumu:

    Muhteşem bir görünüm manzara böyle bir yürüyüşü kaçırdığım için üzgünüm bir daha ki organizasyonu iple çekiyorum.

  3. DURAN DUMAN Yorumu:

    Çok güzel bir yer geçen yıl biz oraya çıkmışdık haberim olmadı bende katılmak isterdim gelenek haline getirilirse ALLAH izin verirse ben ve eşimle birlikde seneye katılmak isterim. Dileğin gelenek haline getirilmesi.TEŞEKKÜRLER..

  4. nida zişan Yorumu:

    çok güzel geçti ama yorucu oldu… yemekler çok güzel geçti önümüzdeki yıl daha güzel geçmesi dileyile…!!! NİDA ZİŞAN ERDEM :)

  5. murat Yorumu:

    “7 den 70″ deyimi sanki bu organize için söylenmiş..
    çocuğu, genci, yaşlısı,tarlada çilek toplayan kadın,öğrencisi, öğretmeni karınca gibi zirveye tırmanmak için yoruldum demeden yürüdüler ve zirveye varıldığında muhtarın hoş geldiniz sesi müzik sesine karışıyordu.sıcak börek ve sıkma kokusu semaverlerde demlenen çay, kasalarda ye beni diyen aramolı çilekler yorgunluğu alıp götürdü.

    Mamure İlköğretim Okulu; köy okulu olmasına rağmen merkez ilköğretim ve liseleri kıskandıracak böylesine büyük muhteşem bir organizeye imza atmaları bulunduğu köyle bötünleşmeleri kıskanmaya ve takdire degerdi.
    herhalde merkez ilköğretim okulu ve liselerde bu yürüyüşün görüntülerini izleme fırsatı bulurlar. İnşallah her yıl yüzlerce lira para toplayarak Kardeniz, Antalya,İstanbul, Ankara’ya…. gitmekle övünülen gelindiğinde de ballandıra ballandıra anlatılan gezilerden vaz gecilir. Önce Anamur’u tanırız, tanıtırız.
    Anamur’a bu günü yaşattığınız için teşekürler Mamure İlköğretim Okulu müdürü, teşekürler köy muhtarı, teşekürler emeği gecen herkese….
    teşekürler teşükürler …..

  6. damla Yorumu:

    bu organizasyonu düşünen ve uyguluyan herkese saygılar ve sevgiler…bu yürüyüşü kaçırmanın verdiği üzüntüyle bir sonrakinde sizlerle beraber olmayı diliyorum özellikle pikaptaki bayanların yerinde olmayı çok isterdim :) ayrıca Mustafa Rahmi hocamıza emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürler…

  7. mehmet azıtepe Yorumu:

    ben konya ili seydişehir ilçesinden mehmet azıtepe soy ismim azıtepe ama ecdadım konya seydişehirli başka soy ismi azıtepe olan varmı

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...