Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Eğitim Sen’den 4+4+4′e sert tepki

16 Mart 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Eğitim-Sen Anamur Temsilcisi Mustafa Bakır, 4+4+4 eğitim sistemi yasa tasarına sert tepki göstererek, tasarı TBMM Genel Kurulu?na gelirse meydanlara döküleceklerini söyledi.
Bakır, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
?Başbakanın dindar nesil yetiştirmek istiyoruz söyleminden hemen sonra gündeme gelen zorunlu eğitim, kendi içinde kademelendirilerek 12 yıla çıkarılmak istenmektedir. Bununla ile ilgili teklif,11.03.2012. Pazar günü AKP gurubunun komisyon çalışmalarını engellemeye yönelik yapmış olduğu baskı ve şiddete varan fiili mücadelesi sonucu yarım saat içinde komisyonda bir oldubitti ile kabul edilmiştir.
Bu teklife karşı yürüttüğümüz mücadeleyi tüm muhalif kesimlerin desteği ile sürdüreceğiz. Bu gün tüm illerde sevk alarak hizmet üretmiyoruz. Kitlesel basın açıklamaları yapılacak. Yasa TBMM Genel Kuruluna geldiğinde Türkiye genelinde grev yapılacak. Ankara da kitlesel merkezi eylem yapılacaktır.
Değerli arkadaşlar eğitim ciddi bir iştir. Eğitim sistemi muhataplarına sorulmadan, biz yaptık oldu mantığı ile topluma dayatılamaz. Eğitim ülkenin geleceği ile ilgilidir. İktidarın yasa yapma tekniğinin kendi ideolojisine uygun yasa yapmak olduğunu göstermektedir. Toplumu devleti kendi düşünceleri doğrultusunda dönüştürme amacı ile eğitimi araç olarak kullanmak istiyorlar. Bunu da eğitimi ticarileştirerek, özelleştirerek, toplumu muhafazakârlaştırarak yapıyorlar.
Bunun temellerini iktidara geldikleri günden buyana oluşturmaya çalışıyorlar. Parasız eğitim isteyen öğrencilere uyguladıkları şiddet, bilimsel nitelikli eğitimin yerine piyasacı eğitimi dayatıyorlar. Bu uygulamaları ile eğitim kurumlarını ticarethaneye dönüştürecekler.
Bu yasa mecliste kabul edilirse, çocuk emeği sömürüsü yaygınlaşacaktır. Zorunlu eğitimin esnekleştirilmesi ile okullarda piyasaya ucuz işgücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Acık olarak ifade etmeseler de imam hatip okullarına yönlendirme yapılmak istenmektedir. İktidarın bilimsel eğitim yerine dini eğitim önceliğidir.
Arapça, fıkıh ve Kur an derslerinin ikinci 4 yılda seçmeli hale getirilmesi sağlanarak, bütün okullarda fiilen imam hatip modeline geçilmek istenmektedir. Bu düzenleme geri çekilmelidir. Bu konuda doğru bir düzenleme yapılacaksa bilimsel veriler ışığında eğitim sisteminin ve toplumun gerçek ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmelidir. Çocuklarımızın Başbakanın dindar nesil yetiştireceğiz sevdasına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz.
Değerli arkadaşlar biz iyi biliyoruz ki iktidarın eğitimli kültürlü bir toplum yetiştirmek gibi bir derdi yok. Onlar biat eden yönetebilecekleri bir toplum hedefliyorlar. Onu da iyilikle olmazsa sopa ile yapmayı düşünüyorlar.
Eğitim emekçileri ve veliler olarak öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceği üzerinden ucuz hesaplar yapanlar, amaçlarına ulaşamayacaklardır. Düzenleme geri çekilmediği ve mevcut haliyle meclis gündemine geldiği takdirde, hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak tüm Türkiye?yi eylem alanına çevireceğiz.
EĞİTİM ?SEN, Eğitim emekçilerini, çocuklarının geleceğinden endişe eden herkesi birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Öğrencilerimizin iktidar partisinin siyasal hedeflerine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Eğitim hakkından herkesin eşit ve parasız olarak yararlanması için eğitim emekçileri ve veliler olarak öğrencilerimizin, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız. Dindar ve Kindar bir nesil yetiştirmek isteyenlerin çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceği ile ilgili oynamasına izin vermeyelim.?rk42lkk001

rk42lkk002

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.