TARIM-EKONOMİ Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur esnafına kredi müjdesi

07 Şubat 2012

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

prfmerykl013Anamur Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, takip oranını yüzde 50?lere düşürdüklerini belirterek, mayıs ayından itibaren kredi miktarının 50 bin liraya yükseleceğini bildirdi.
Özdemir, yaptığı açıklamada, 10 ay önce göreve geldiklerinde kooperatifin takip oranının yüzde 120 olduğunu belirterek, ?Vaktimizin tamamını burada geçirerek yoğun bir çalışma temposuna girdik. 70 kişinin borcu yapılandırıldı ve düzenli olarak ödenmeye başlandı. Birçok dosyada da borçlar ödenerek kapatıldı. Bu olumlu gelişmelerin sonucunda takip oranımız yüzde 50?lere indi? dedi.
Takip oranının düşmesiyle kredi kullandırmaya başladıklarını ifade eden Özdemir, ?Ortak sayımız artarak 739 oldu. 2011 yılı sonuna kadar 3 milyon lira kredi verdik. Bu kredilerin ödemelerinde de sorun yaşanmıyor? diye konuştu.
Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi?nin Anamur esnafı için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Özdemir, şunları kaydetti:
?Biz kooperatifin önemini bildiğimiz için yönetime geldiğimizde sorunlu dosyaları raflardan indirerek çalışmalara başladık. Halen sorunlu dosyalarımız var. Ancak bunu en aza indirdik. Ödemeler tekrar istikrara kavuşunca kredilerimiz de açıldı. Takip oranımız düştükçe verebileceğimiz kredi miktarı da artacak. Biz bütün sorunları çözerek kooperatifimizi 100 bin lira kredi verebilecek duruma getirmek istiyoruz. Üyelerimizin kredilerini ödemesi hem kooperatife olan güveni arttıracak hem de daha çok esnafımız kredi kullanabilecek.?
Yönetim Kurulu Üyeleri ile sık sık toplanarak durum değerlendirmesi yaptıklarını dile getiren Özdemir, ?Yönetim olarak sürekli toplantılar yaparak durumumuzu gözden geçiriyoruz. Ortaklarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Ödemelerin zamanında yapılması ve istikrara kavuşması için uğraş veriyoruz. Esnafımızın borcunu ödeyerek rahat bir nefes almasını sağlamaya gayret ediyoruz. Bunu başardığımızda kurumun da notu yükselecektir? diye konuştu.
2012?ye umutlu baktıklarını belirten Başkan Ahmet Özdemir, ?Kısa sürede başardığımız olumlu gelişmeler nedeniyle bu yıl içinde 8 milyon lira kredi kullandırabilecek durumdayız. Ancak biz esnaflarımızın işlerinin iyi gitmesini ve krediye ihtiyaç duymamalarını diliyoruz. Bereketli bir yıl olmasını arzu ediyoruz? şeklinde konuştu.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.