Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’da Eğitim-Sen, SES ve BES üyeleri grev yaptı

22 Aralık 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Sendikaların üyeleri ile destek veren sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilci ve üyeleri öğle saatlerinde Eğitim-Sen binası önünde toplanarak eski Cumhuriyet Meydanı?na kadar çeşitli sloganlar atarak yürüdüler.
Eğitim-Sen Temsilcisi Mustafa Bakır, burada yaptığı açıklamada, üretimden gelen güçlerini kullanarak iş bırakıp greve başladıklarını belirterek, ?AKP hükümetinin emekçi kesime yaptığı haksızlıklara karşı çıkmak için iş bırakıyoruz? dedi.
 İktidarın, kanun hükmünde kararnameler ile bürokratlarının maşlarını 3 bin lira birden arttırırken asgari ücretliye aylık 19 lira zam yaptığını ifade eden Bakır, ?Asgari ücretliye günlük 63 kuruş zam yapıyor. Öğretmene, akademisyene ek ödeme yok.  Tüketim ürünlerine yaptıkları yüzde 20?ye varan zamlara ise düzenleme diyorlar. Emekçilerle alay ediyorlar? diye konuştu.
Bakır, AKP hükümetinin kamu emekçilerinin yıllardır verdiği meşru mücadeleyi, uluslararası sözleşmeleri ve anayasayı yok sayarak grevli toplu sözleşme hakkını engellediğini öne sürdü.
Bakır, insanca bir yaşam, grevli toplu sözleşme, güvenceli istihdam, insanca yaşanacak temel ücret, 4/c-4/b-50/d gibi güvencesiz çalışmaya son verilmesi ve bu çalışanlara kadro sağlanması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ile baskı ve zulümlere son verilmesini talep ettiklerini belirterek, talepler dikkate alınmazsa, her yerde direnişi örgütleyeceklerini kaydetti.
Kapitalizmin, sömürü sistemine dayanan, her türlü ayrımcılığı, şiddeti içinde barındıran bir düzen olduğunu vurgulayan Bakır, ?İşte AKP bu kapitalist sistemin ürünüdür. Kazıyın bu kapitalist sistemi, altından AKP çıkar. Onların eliyle faşizm çıkar, sömürü çıkar. İyi tanıyın bunları, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır? diye konuştu.
SES Temsilcisi Hamit Durna da Sağlıkta Dönüşüm programı kapsamında artık hizmet almak için hastanede, eczanede, Sosyal Güvenlik kurumunda daha çok prim ödendiğini belirterek, şunları söyledi:
? 2012 de sonra Yeşil Kart kalkacak, Sağlık hizmeti almak için asgari ücretin üçte birinden fazla geliri olan prim ödemek zorunda kalacak. 219 lira geliri olan aylık en az 26 lira katkı payı ödeyecek. İlaç, tıbbi malzeme, protez gibi gereçlerin katkı payı artırılacak. Sağlık, paranız kadar yararlanacağınız bir hizmet sektörü olacak. İthal doktor ve hemşireler getirilecek. İşte bu nedenlerden dolayı grevdeyiz. Emeğimizin, alın terimizin hakkı için halkımızın çocuklarımızın geleceği için grevdeyiz. ?
Konuşmaların ardından meydandaki kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı.phmk4ekl004

phmk4ekl001phmk4ekl002phmk4ekl003phmk4ekl005

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.