GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Otluca HES tamamlandı

24 Eylül 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

photoey006Otluca HES?nin son kısmı olan Boğuntu HES?te elektrik üretimine başlanmasıyla projenin tamamlandığı bildirildi.
Otluca HES projesinin son kısmı olan Boğuntu HES projesinin devreye alındığı, böylelikle Otluca HES projesinin tamamlandığı duyuruldu.
Akfen Holding, bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği hidroelektrik santrallerinde toplam 115,02 MW kurulu Güce ve yıllık 497,71 milyon GWh enerji üretim kapasitesine ulaştı.
Akfen Hes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş’nin bağlı ortaklığı Beyobası Enerji Üretimi A.Ş’nin Anamur’da bulunan ve Otluca HES Projesi’nin son kısmı olan Boğuntu Hidroelektrik Santrali, 16 Eylül 2011 geceyarısından itibaren enerji üretimine başladı.
Boğuntu Hidroelektirk Santrali’nin faaliyete geçmesiyle ilgili olarak Akfen Holding A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından verilen EÜ/1245-3/894 lisans numaralı, toplam 44,72 MW kurulu Güce ve 207,64 GWh yıllık enerji üretimine sahip OTLUCA HES Projesi’nin son kısmını oluşturan 3,66 MW kurulu Güce ve yıllık 9,25 GWh enerji üretim kapasitesine sahip BOĞUNTU HES Projesi’nin geçici kabulü T.C.Enerji Bakanlığı tarafından yapılmıştır. BOĞUNTU HES Projesi, 16 Eylül 2011 gece yarısından itibaren ticari enerji üretimine başlamıştır.”
Akfen Holding, yatırım programına uygun şekilde hidroelekterik santrallerini ticari enerji üretimi için devreye almaya devam etmekte olup, Boğuntu Hidroelektrik Santrali’nin enerji üretimine başlamasıyla birlikte, 19 Eylül 2011 tarihi itibariyle bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği hidroelektrik santrallerinde toplam 115,02 MW kurulu güç ve yıllık 497,71 milyon GWh enerji üretim kapasitesine ulaştı.

Yapılan Yorumlar:2 Adet

  1. abdullah aydın Yorumu:

    1)otluca hidro elektirik santrali kamulaştırma çalışmaları esnasında 3dekar sulu arazi ve içindeki 200′e yakın meyve ağacına 5000tl kamulaştırma bedeli layık görülmüştü.şimdi ise kıbrısa gidecek su için akine köyüne kurulacak barajdan dolayı yapılan kamulaştırmada sulu susuz ayırmadan dekar başına 20000tl(yirmibintl)kamulaştırma bedeli ödendiğini şifaeen duyduk.otluca HES’i için yapılan kamulaştırmanın üzerinden yıllar geçmedi.Aynı vadi üzerindeki bu farklı uygulamya yetkilier ne diyecekler merak ediyorum…
    2)Çaltıbükü köyü orman işletme binalarının bulunduğu tepeden dibek köprüsüne kadar olan ormanlık alanın ve doğanın katli ayrı bir muamma.Anamura bu barajlar kurulduktan sonra anamurdaki insanlar elektirk faturalarındaki kayı kaçak kesintisini ödemeye devam ederek ikinci kezmi cezalandırılacaklar.Hiçbir kakayı kaçak bedeli doğayı geri getiremez.Madem HES’ler yapılıyor.Kumkuyuda nüklüerin ne işi var?

  2. Işık Toprak Yorumu:

    Aferin Anamurlulara… Kocaçay’dan ekmeğini çıkaran bütün çay boyu köylerine…
    5-10 sonra Kocaçay ip gibi akmaya başlayınca ne yapacaksınız merak ediyorum şimdiden. Çünkü atı alan üsküdar geçmiş olacak….

    Alanya Dim Çayı vadisine turistik alan diye dokunulmazken Kocaçay vadisinin hiç mi turistik, doğal değeri yoktu…
    Karadeniz köylüleri ayağa kalksın, barajcı şirketlerin dozerini, kamyonunu, grayderini köye sokmasınlar, siz sessiz sessiz oturun bakalım, nereye kadar?

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.