Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Torba yasa protesto edildi.

11 Şubat 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Mecliste görüşülmekte olan torba yasa Eğitim-Sen Anamur temsilciliğinin öncülüğünde protesto edildi.
Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği protesto yürüyüşü, Eğitim-Sen önünden başlayıp Tahsin Soylu caddesi, Bankalar caddesini takip ederek gelinen Cumhuriyet meydanı Atatürk anıtı önünde Eğitim-Sen Anamur şube temsilcisi Mustafa Bakır?ın açıklamasıyla sona erdi. Bakır açıklamasında, 3 Şubatta KESK. DİSK. TMMOB. TTB?nin Ankara?da yaptığı mitinge yapılan müdahalenin sertliğine değinerek?  Torba yasa zorba yasaya dönüştü. Emekçilere yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Kapitalist sisteme karşı gücümüzü birleştirmeliyiz? dedi. Bakır sözlerine şöyle devam etti. ?Hazırladıkları bu yasa ile cumhuriyet tarihinin en kapsamlı saldırıları ve hak kayıpları yaşanacak. Yasanın içinde emekçiler için ucuz emek, esnek çalışma koşulları var. Patronlar için ise vergi indirimi, yani emekçilere açlık sefalet, patronlara saltanat sürmek var. İşte bunlar emekçi düşmanlarıdır. Yine söylüyoruz Bu yasa emekçiler için tuzaklarla dolu, sicil yerine disiplin kavramı getiriliyor. Cezalandırma mantığı öne çıkarılıyor. Bunun anlamı, iktidar açısından uslu durmayan, onların istediği davranmayan, hakkını hukukunu arayan emekçileri cezalandırma mantığıdır. Bundan sonra ne olacak biliyor musunuz? 4.c.statüsü yaygınlaşıyor. Ödünc memurluk üzerinden sürgünler yasal hale gelecek. Gerekli görürlerse çalışanlar, 6.aya kadar varan süre için başka kurumlara, başka kentlere gönderilecek. Bu uygulamanın adı kölelik düzenidir. Torba yasanın amacı, güvencesiz ve esnek çalışmayı yaygınlaştırmaktır. Atamaları daha da siyasalaştırmaktır. Suskun, itiraz etmeyen, itaatkâr işçi memur yaratmaktır. Emekçiler arasında rekabet yaratıp, dayanışmayı yok etmektir. Bunlar sadece belli bir bölümüdür.
İktidarın ileri demokrasi dediği bu olsa gerek. Nasıl bir demokrasi ise?
Tekel işçilerine karda kışta işkence yapıp sefil bırakacaksınız. Öğrencilere polis copu şiddet uygulayarak susturacaksınız. Emekçilerin iş güvencelerini hazırladığınız torba yasa ile ellerinden alacaksınız. İşsizlikle açlıkla terbiye edeceksiniz. Buna ileri demokrasi diyeceksiniz; Ya ileri demokrasinin anlamını bilmiyorsunuz yâda işinize gelen her şeyi bu tanımla açıklıyorsunuz. İçinde yasadığınız coğrafyaya iyi bakın, Hiç beklemediğiniz orta doğuda, arap ülkelerinin üzerinde bir hayalet dolaşıyor. Bu bölgeye yönelirse görün o zaman emekçi güçlerini. Bu gün bu sistem karşısında zorluklar içinde mücadele ediyor olabiliriz. Baskılarınıza zorbalıklarınıza yinede boyun eğmeyeceğiz. Sömürü ve talan düzeninize asla teslim olmayacağız. Baskılarınız böyle sürdükçe, karanlığı zorbalığı dayattığınız sürece, iyi bilin, aydınlık yakın olacak. Bu sistemin hep böyle sadaka ile sürdüreceğini mi sanıyorsunuz. Bu ülkenin emekçileri bu gün olmasa da yarın mutlaka örgütlü mücadeleyi yaratacaktır.
Siz korkudan güç alıyorsunuz. Korku imparatorluğunuzdan, korkmuyoruz. Kaybedecek bir şeyimiz kalmadı, Yaşasın onurlu örgütlü emek mücadelemiz? diyerek sözlerini tamamladı.

egitim001egitim002egitim003egitim004egitim005egitim006egitim007

Yapılan Yorumlar:4 Adet

  1. gokcin yalcin Yorumu:

    Bu tur etkinliklerin ya da konularin katilanlardan cok daha fazla kisiyi ilgilendirdigi kesin. Ama nedense bir ilgisizliktir gidiyor. İnsanlar bir suskunluk icinde. Onun icin “Susma sustukca sira sana gelecek” sozunu unutmamak, unutanlara hatirlatmak gerekiyor. Onayak olanlara, emegi gecenlere, coskuyla katilanlara tesekkurler.

  2. Osman Ertuğrul Yorumu:

    dikkatle bakın eğitim- sen pankartını kimler taşıyor emekli olan yoldaşlarımız işte anlayın bizim gücümüz nereden geliyor ölene kadar son nefesini verene kadar süren bir sevda bu küçük çıkarlar için üğraşmıyoruz biz amacımız çocuklarımıza torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak..bu sömürü talan düzenine son vermek …üzüm yemek o kadar da önemli değil biz bağcıyı dövmek istiyoruz..

  3. abdullah aydın Yorumu:

    Eğitim-sen ulusal konulara olan duyarlılığını bu torba yasa konusunda da gösterdi.Eylemin sahibini,destek verenleri,katılanları ve katılamayıpta destekleyenleri kutluyorum.

  4. Hamit DURNA Yorumu:

    Direniş ve mücadele sayesinde “Esnek çalışma Maddesi” torba yasadan çıkarıldı. Bu kısmi bir başarıdır. Diğerleri geçti önümdeki günler bizi zor günler bekliyor. Bane neci Memurları sözleşmeli olduklarında yüzlerinin alacağı ifadeyi merak ediyorum. bakalım yeni amirlerine nasıl yaltaklanacaklar. Devlet memurluğu kalktı yerine amirin memuru geldi.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.