Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Eğitim-Sen 16. kuruluş yıldönümünü kutladı

24 Ocak 2011

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Eğitim-Sen Anamur Temsilciliği, 16. kuruluş yıl dönümünü ANTSO konferans salonunda düzenlediği bir etkinlikle kutladı.
Temsilciliğin kurucularından emekli öğretmen Şeref Koz, etkinlikte yaptığı konuşmada, hak arayışında örgütlü çalışmanın önemli olduğunu vurgulayarak, ?Ülkemizi güzel bir geleceğe taşımanın yolu örgütlülükten geçer. Kitle örgütlerinde birleşmekten geçer. Sendikasıyla, derneğiyle, partisiyle kitle örgütleri demokrasinin mevzileridir. Bu mevzileri kaybetmek demek geleceği kaybetmek demektir? dedi.
Eğitim-Sen Anamur Temsilcisi Mustafa Bakır da sendikanın toplumun sorunlarını kendi sorunlarının bir parçası olarak bildiğini belirterek, ?Eğitim-Sen, hep ezilen halkların mazlumların, emekçilerin yanında olmuştur. Emekçilerin sorunlarının çözümü için örgütlü mücadeleyi savunmuştur? diye konuştu.
Bakır, şunları kaydetti:
?Bu sendika 23 Ocak 1995 yılında o günün aydın, demokrat, devrimci, mücadele arkadaşlarımız tarafından kurulmuştur.
Eğitim Sen TÖS ün TÖBDER in devamıdır. TÖS 12 Mart darbesinde kapatılır. Onun yerine sonraki yıllarda TÖBDER kurulur. Ne acıdır ki 12 Eylül 1980 darbesi ile de TÖBDER kapatılır. Mal varlığına darbeciler tarafından el konulur. O günün Aydın demokrat Devrimci başkanları ve mücadele arkadaşları gözaltına alınırlar. Çok ağır işkenceler görürler. Sonraki yıllarda Eğit sen, sonrada Eğitim Sen olarak. Onların mücadele arkadaşları görevi devralırlar.
İşte bu sendika ne acılar bedeller ödenerek bu günlere gelmiştir.
Gün olmuş toplumsal yıkımlara katliamlara neden olan Kahraman Maraş, Corum olaylarını yapan çetelere lanet okumuş Sivas ta yakılan canları kendi canı bilmiştir.
Ezilen, Horlanan, halkların yanında olmuştur. Gün olmuş parasız eğitim hakkı isteyen gençlerimizin mücadelesine destek vermiştir. Gün olmuş Toplumun sağlığını tehdit eden nükleer santraller karşı cıkmış, cevre sorunlarına hep duyarlı davranmıştır.
Kapitalizmin kar hırsına kurban edilen maden işçilerinin yanın da saf tutmuştur. Gün olmuş tekel işçileri ile sınıfsal dayanışma adına omuz omuza mücadele etmiştir.1 mayış işçi bayramını Emeğin Onurun Mücadelenin bayramı olarak meydanlarda kutlamıştır.
Değerli arkadaşlarım işte bu sendika, toplumun sorunlarını kendi sorunlarının bir parçası olarak bilmiş hep ezilen halkların mazlumların, emekçilerin yanında olmuştur. Emekçilerin sorunlarının çözümü için örgütlü mücadeleyi savunmuştur.
Bu yüzden bazı güçlerin tepkisini çekmiştir. Sınıf düşmanlarının saldırılarına uğramıştır. O nedenle sendika binalarımıza baskınlar düzenlediler. Yöneticilerimizi gözaltına aldılar. Sürgünlere, baskılara maruz kaldık.
Hiçbirimizi yıldıramadılar. Bu mücadeleyi düştüğümüz yerde arkadaşlarımız devraldı. İşte bu sendika zor günlerden, acı bedeller ödenerek bu günlere gelmiştir. Bundan sonrada sürecektir.
Şimdi sizlere Anamur da bu mücadelenin bu günlere kadar gelmesini sağlayan bu uğurda bedel ödeyen şimdi aramızda olan ve aramızdan ayrılan mücadele arkadaşlarımızı tanıtacağım.
TÖBDER. Anamur başkanlarımız Sn. Ali KURT ve Hamdi KİPAL Birer mücadele örneği idiler. Gecen yıllarda aramızdan ayrıldılar. Anıları mücadelemize güç katıyor. Yine TÖBDER başkanlarımızdan Sn. Mehmet KURT aramızda mücadelemize destek vermektedir.
Eğit Sen Kurucu başkanı Sn. Tuncer KARABULUT mücadeleyi sürdürmektedir. Sn.İbrahim TEKİN yaşadığı memleketinde mücadelesine devam ediyor.
Eğitim Sen İlk başkanımız Sn. Şeref KOZ aramızda her eylem ve etkinliğimizde bizlerle, Sn.Mesut BAYRAM mücadelesini sürdürmekte, Sn.Şahin HANOĞLU her eylem ve etkinliğimizde yanımızda, Sy. Şefaattin OĞUL tüm gücüyle mücadelemize destek olmaktadır. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.
Onlar bu mücadeleyi en güzel şekli ile sürdürdüler. Bu günlere getirdiler. Şimdi biz bu onurlu mücadeleyi ilkelerinden sapmadan sürdüreceğiz. Biz onlardan çok şey öğrendik. Onların anısı mücadelemize güç katmaktadır. Aramızdan ayrılanların ruhu şad olsun. Aramızda bulunanlara selam olsun. Bu mücadele onurlu, ilkeli, insanca bir yasam sağlanana kadar sürecektir.?
Daha sonra Yunus Deniz, Erhan Uysal ve Tayfun Taşkın?dan oluşan müzik grubu ile Ayten Özkurt, Ali Yücel ve Onat Özkurt?tan oluşan müzik grupları dinleti sundu.24ocakll006

24ocakll00124ocakll00324ocakll004
24ocakll002

24ocakll008

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. songul ozcan azma Yorumu:

    Baskanım gene döktürüyorsun ve her zamanki gibi şıksınız.
    Basarılarınızın devamını dilerim

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...