GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur için oy verelim

24 Aralık 2010

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

foto011Hakkâri?ye bağlı Yüksekova ve Cizre?nin il yapılacağına ilişkin haberlerin ardından il olmayı bekleyen 36 ilçe harekete geçti. Vatandaşlar, milletvekilleri ve parti genel merkezini telefon, faks ve mail yağmuruna tuttu.
Konuyla ilgili www.haberturk.com ‘un ana sayfasındaki en çok okunanlar ve yaşam kategorileri altında yer alan ?İl olmak istiyoruz? başlıklı habere eklenen ankette, vatandaşların gönderdikleri oyların yüksekliğine göre 36 ilçe sıralanıyor.
Haberimiz yayına hazırlandığı sırada 22 bin 500 oy kullanılan ankette, yüzde 10.38 ile Alanya birinci sırada yer alırken, Anamur yüzde 2,76?lık oy oranıyla 15. sırada bulunuyordu.
Bu arada Anamur Belediyesi, cep telefonlarına gönderdiği mesajda, ankete oy kullanılarak Anamurluların ne kadar istekli olduğunun gösterilmesi çağrısı yaptı.
Oy vermek için aşağıdaki linke tıklayınız.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/584396-il-olmak-istiyoruz

Yapılan Yorumlar:6 Adet

  1. Şeref KOZ Yorumu:

    Anamurun yetiştirdiği bir hayli aydın ve önemli kişi var, Anamur’u temsil edeceğini düşündüğümüz polititikacılar var. Buna karşın Anamur’un sorunlarının, Anamur’un önemi ölçüsünde ve yukarıda sözünü ettiğim değerli kişilerin saygınlığı ölçüsünde ifade edilebildiğini söylemek zor gibi geliyor.Anamurun il olamamasının yanı sıra ceza evi gibi adli kurumlar başta olmak üzere var olan bazı kamu kurumlarını kaybediyor, gümrük bürosunun işlerliğini kaybediyor.İnsanlar bundan dolayı Silifke’ye,Mersin’e gitmek zorunda kalıyorlar. Şimdi de Kıbrıs’a su verme projesiyle Suyunu kaybetme endişesi yaşıyor.(Bu konuyu CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün meclise taşımış olması iyi birşey. Ancak yeterli mi?) Kendiniyörenin ileri gelenleri olarak görenlerin tez elden birşeyler yapması gerekiyor.

  2. Gürdal Sümer Yorumu:

    Eğer Anamur’lular ilçelerinin il olmasını istiyorlarsa sivil toplum örgütlerini harekete geçirmeli ve bu yönde planlı proğramlı eylemlerin çalışmalarına başlatmalıdır. En iyi sonucu toplu ve örgütlü çalışmalardan elde edebiliriz.

  3. abdullah aydın Yorumu:

    ANAMURUN il olmasını elbette her insan ister.Ancak anamurda yaşayanlar olarak biraz duyarlı olmamız gerek.Kazanılmış haklarımız,eldeki paha biçilmez değerlerimiz bir bir elden giderken bizler duyarsızca seyrediyoruz.Bizlerin duyarlılığı gerek ilçemizin yetiştirdiği siyasileri,gerekse yöneticileri harekete geçmeye mecbur bırakacaktır.Kıbrısa verileceği söylenen su ile ilgili vatandaşın beyninde birsürü cevaplanamyan soru var.Yapılacak bu barajla anamur gözceden anıtlı (Kaledran)ya kadar sulanacakmı vs.Kaybettiklerimiz için gösteremediğimiz duyarlılığı gelin il olmak için gösterilim el ele varelim.

  4. Ali Oktan Yorumu:

    Sayın Şeref Koz ve Gürdal Sümer Hocalarımın düşünce ve endişelerine aynen katılıyorum. Devlet kurumlarının İl bazında toplanması, Anamur ve çevre sakinleri, Anamurun Bağlı bulunduğu il merkezine gitmek zorunda kalacaklardır. Önemli bir Örnek vermek istiyorum. Tapu Kadastro alt yapının temellerindendir. Yeni Tapu Kadastro Kanununa göre, İlçe bazındaki Tapu Kadastro Müdürlükleri kaldırılarak İl merkezlerine taşınacaktır. Ozaman düşünemiyorum, Halkın il merkezine gidip gelmelerini. Onun için Anamur’un il olması için herkezin duyarlı olup birşeyler yapması gerekmektedir. Anamur ve çevre sakinlerine Saygılarımı sunuyorum.

  5. enes Yorumu:

    eger anamuru il yaparsanız gülnarın hakkını yemiş olmazmısınız çünkü anamuıra da 3 saat mersine de 3 saatt fark eden ne :)

  6. mehmet ali keskinarslan(emekli başkatip) Yorumu:

    merak etme seni kimse görmez anamur nedenmi neden olacak mersin’220 . Antalya’ya 260 km, konya’ya 300 km, Kıbrıs a 80 km de ondan yazmakla bitmeyen nedenler….yukarda yazdığım tarife uygun başka bir ilçe bulunda onu il yapalım nerden bulacaklar çünkü bir tek bu uzaklıkta ilçe anamur var. bekliyoruz göreceğiz inşallann bizler yanılırız diyelim…..

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.