Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Büyükşehir’den Üreticilere Avokado fidanı

27 Ekim 2022

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

MBB “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi kapsamında Avokado fidanı dağıttı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi koordinesinde yürütülen, “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi kapsamında, “Avokado Fidanı Dağıtımı ” Anamur, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde dağıtımlarını sürdü.

Anamur ve Bozyazı’da üreticiler düzenlenen törende avokado ve alıç fidanlarını teslim aldı.

Mersin Büyükşehir Anamur Koordinasyon Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen Avokado Fidanı dağıtımına, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Anamur, Aydıncık, Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, CHP İlçe Başkanı Durmuş Deniz, Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Ünal Erdal, Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Anamur Temsilcisi Güven Kocabıyık, S.S. Anamur Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ergun Doğan, Muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Üreticiler yaptıkları konuşmalarda Büyük Şehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, tarıma verdiği destekleri nedeniyle teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesi Anamur, Aydıncık, Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Ünal Erdal, Avokado Fidan dağıtımında yaptığı konuşmada; ”Cumhuriyetimizin 99.yılı kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran, rahmetle anıyorum ”dedi.

CHP’li Karan; Anamur, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde binlerce fidan dağıtımı yapıldığını belirleterek, ”Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in, talimatları doğrultusunda

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi koordinesinde yürütülen,

“Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesi kapsamında, “Avokado Fidanı Dağıtımı ” Anamur, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde üreticilerimize fidanlar teslim edildi.

Sizlerin de bildiği üzere Avokado son yıllarda ülkemizde de önem kazandı. Üreticilerimize ve kırsal kesimde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere küçükbaş hayvan ve bir yıllık yem desteğini sürdüren, Büyükşehir Belediyemiz, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada üreticilerimize desteğini sürdürecek, insana dokunan projelerle sizlerin yanında olmaya devam edecek” diye konuştu.

Bozyazı 8 Mahalle’de on dokuz üreticiye 363 adet aşılı avokado fidanı verildiğini ifade eden Karan; ”Aydıncık İlçesinde 60 adet aşılı avokado fidanı üreticilerimize teslim edildi.

Anamur’da ise,43 Mahalle’de 56 kadın, 130 Erkek üreticiye toplam 3750 adet aşılı avokado fidanını teslim ettik.” Diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Üreticilere “Ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli” olması dileğinde bulunduğunu söyledi.

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Tarsus’tan Anamur’a kadar fidan dağıtımlarının devam ettiğini belirterek, ”Yüzde elli hibe olan ve Büyükşehir Belediyemize küçük bir katkı payı ile müracaat eden üreticilerimize fidanlarını ilçe ilçe teslim ediyoruz. Ürününüz bereketli olsun” dedi.

haberanamur00121haberanamur00213haberanamur00311haberanamur00410haberanamur0058haberanamur0066haberanamur0077

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.