GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Karan; “Kılınç’ın kavgacı tavrı şık değil”

23 Mayıs 2022

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Erdal Karan: Hidayet Kılnç’ın açıklamaları gerçeği yansıtmıyor, kavgacı tavrı da şık değil.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Anamur, Bozyazı ve Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan, ”Hidayet Kılınç’ın yaptığı açıklamaları talihsiz buluyoruz. Bu şekilde açıklamada bulunması, halkı galeyana getirmeye çalışması ve kavgacı yaklaşımı bizleri derinden üzmüştür.”
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın, Park açılışında yaptığı konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin Anamur’a hizmet vermediğini, özellikle yol yapım ve içme suyu konusunda kayıtsız kaldıklarını söylemesi üzerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı ve Aydıncık Koordinatörü Erdal Karan, basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Anamur Koordinasyon Şube Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya katılan, CHP Anamur İlçe Başkanı Durmuş Deniz, Mersin Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilikte çığır açtığını, siyası görüşüne bakmadan ihtiyaç sahibi herkese değer verdiğini belirterek, “Örneklendirecek olursak, küçükbaş hayvan dağıtımı, meyve fidanı dağıtımı, evde bakım hizmetleri, mahalle mutfağı gibi hizmetleri sayabiliriz. Bu gibi sosyal belediyecilik hizmetleri halkımızın da beğenisini kazanıyor. Bu da seçimde önümüzü iyice açacak. Dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Aydıncık ve Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yolların zamanında yetiştirilmediği, bilerek geciktirildiği ve Başkan Seçer tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı yönündeki iddialara cevap verdi.
Erdal Karan, 11 kilometrelik yol asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini, yüzde 75’inin yapıldığını, kalan kısmın ise 22 Haziran 2022 tarihine kadar tamamlanacağını söyledi.

Kılınç’ın kavgacı tavrı şık değil
Karan, ”Gerek Anamur’da, gerekse Büyükşehir Meclis toplantılarında mütemadiyen Vahap Başkana karşı olumsuz açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiriyorum, bu açıklamaların ortamı germekten öteye gitmediğini kendisi de çok iyi biliyor.
Başkanımız Vahap Seçer özellikle Anamur için seferber olmuş durumda ve bu konuda tüm imkanları sonuna kadar zorluyor. Öyle ki bizim sorumluluğumuzda olmamasına karşın şu anda iş makinalarımız Anamur’un 2000 rakımında Çamurlu ve Kaşpazarı yaylalarının yollarını açıyor. İhtiyaç olduğunda sorumluluk alanımız değil demiyoruz” diye konuştu.
Karan, “ Mareşal Feyzi Çakmak caddesinde devam eden yol asfalt çalışmasının bitme aşamasına geldi. Hemen akabinde ise 19 Mayıs ve Hızır Reis caddelerine geçilecek. Bu üç yolun toplamda 73 milyon lira maliyet ile tamamlanacak. Şu ana kadar yapılan işin maliyeti 53 milyon lirayı buldu. Mersin Büyükşehir’in mecliste çoğunluğu bulunmadığından borçlanma yetkisi bile alamadığı kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Bu ekonomik zor şartlarda dahi Büyükşehir Anamur’da bu üç yola 73 milyon lira bir bütçe ayırarak tamamlamaya çalışırken Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın bu şekilde açıklamada bulunması, halkı galeyana getirmeye çalışması ve kavgacı yaklaşımı bizleri derinden üzmüştür.” Dedi.
Vahşi depolama ile çevre zarar görüyordu

Anamur Belediye Başkanlarından M. Suphi Alp(merhum) ve Mehmet Türe’nin de katı atık projesi ile ilgili uğraş verdiklerini belirten Erdal Karan; ”Kaşyaylası Kızılçukur mevkiine dökülen katı atık, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarıklar Mahallesinde kurulan mobil tesiste günlük (kış mevsiminde)ortalama 90-100 ton arası evsel çöpler geri dönüşüm için hazırlanıyor.
Buradan, Mersin Büyükşehir Belediyesi, 147 dönümlük alana kurduğu, 265,512 ton/yıl kapasiteli Silifke Göksu Entegre Atık Değerlendirme, Depolama, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesislerine taşınıyor.
Sürdürülebilir Atık Yönetimi Projesi’ kapsamında evsel katı atıklar bertaraf ediliyor, böylece hem çevre korunuyor hem de çöpler ekonomik değere dönüştürülüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Mersin merkez, Tarsus ve Silifke’de yer alan entegre düzenli depolama tesislerinde günlük bin 750 ton evsel nitelikli katı atığı bertaraf edilirken, saatte 7.5 MW elektrik üretiliyor.”
Sosyal Belediyeciliği en fazla önemseyen belediye
İhtiyaç sahibi tüm yurttaşlara büyükşehir belediyesinin dokunduğunu da belirten
Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Aydıncık ve Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan,
“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in sosyal belediyecilik anlayışıyla 2019′da başlattığı “1 Ekmek 1 Çorba” hizmetinden yararlananların sayısı her geçen gün artıyor.
“1 Ekmek 1 Çorba” mutfak tırı Anamur’a ilk geldiğinde vatandaşlar garipsemişti. Şimdi ise her yaş grubundan mutfak tırına gelerek ekmeğini çorbasını alıyor, Vahap Başkanımıza dua ediyorlar.
Evde bakım hizmetleriyle hastalar hem evlerinde ziyaret edilerek yalnız bırakılmıyor hem de sağlık kontrolleri rutin bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ekonomik yönden dezavantajlı engelli, yaşlı veya yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz muayeneleri ve rutin sağlık kontrolleri gerçekleştiriliyor. Evleri temizlenen, kişisel bakımı ve ev ihtiyaçları karşılanan hastalara aynı zamanda tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor.
Mersin Büyükşehir ekipleri, evde sağlık ve bakım uygulamalarıyla kişisel bakımdan ev temizliğine, medikal malzeme yardımından fizik tedavi hizmetine kadar sunduğu hizmetlerle vatandaşların gülen yüzü oluyor.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Anamur’da çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim gören çocuklarımıza araç gereç desteği, ihtiyaç sahibi aileye eşya desteği,2021 yılında 410 aile halk karttan yararlanıyor,334 Üniversite öğrencisi öğrenim yardımı yapılıyor.”
Tarımsal destek devam ediyor
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, üreten toplum olması adına tarımı desteklediğini beliren Karan; Tarımsal hizmetlerde 2021 yılında Anamur’da, 2540 adet avokado fidesi, 71 adet arıcılık ekipmanı, 1083 adet lavanta fidesi, 4500 adet Nergis soğanı, 1 adet üzüm sıkma makinesi, 240 çuval yem dağıtımı, 50 adet kıl keçisi ve 25 adet koyun dağıtımı yapıldı” Diyerek desteğin devam ettiğini söyledi.
Projelerimiz engelleniyor
Mersin
Büyükşehir Belediyesi tarafından Projelendirilen hizmetlerin siyasi kanallar tarafından engellendiğine dikkat çeken Karan; Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer göreve geldiği ilk anda Anamur’a sebze meyve hal kompleksinin yapımı için çalışmalar start verdi.
O günün şartlarında 55 milyon lira bütçe aktardı. Yer tahsisi engeli ile karşılaştık.
Kalınören mahallesinde yapılması planlanan yerde istimlak yapıldı. Buradaki bazı vatandaşlar hazine arazisi üzerine ev yapmışlar, açtıkları davalar olduğu öne sürüldü.
Oysa emsalleri var bize yapma yetkisi verilirdi ve davalar devam edebilirdi. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin çıkmadı günün şartlarında 55 milyon liraya yapılabilecek olan Hal Kompleksi şu anda 175 milyon liraya mal oluyor.” Diye açıklamada bulundu.

haberanamur0054haberanamur0029

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.