Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

8 Mart dünya kadınlar günü etkinliğine davet.

29 Şubat 2020

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Eğitim-Sen önderliğinde Sağlık Sen, Emekli Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Yardım sevenler Derneği, Hayvan Sevenler Derneği, Cumhuriyet Halk partisi ve Sol Parti katılımıyla yapılacak etkinliğe katılım için bir davet programı yayımladı.  Eğitim-Sen’in yazılı olarak basınla paylaştığı açıklama ve program şöyle;

“KADINLAR ÖZGÜRLÜK VE EMEKLERİ İÇİN 7 MARTTA ALANLARDA….

8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” anma etkinliği için Anamur Eğitim Sen İlçe temsilciliği, sivil toplum örgütlerine çağrı yapmış ve bu çağrıya Sağlık Sen, Emekli Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, Yardım sevenler Derneği, Hayvan Sevenler Derneği, Cumhuriyet Halk partisi, Sol Parti cevap vermiş bir platform oluşturarak aşağıdaki metni deklare ederek kamuoyuna çağrıda bulunmuşlardır.

8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” adı ile ifade edilen işçi kadınların ekonomik ve politik haklarıyla ilgili bir gün olduğu kadar aynı zamanda kadınlar arası bir dayanışma günüdür, bir kadın bayramıdır ve tüm kadınlarındır.8 Mart, artık tüm kadınların ezilme ve sömürüsüne karşı hayatın her alanındaki mücadelesinin bir sembolüdür.

Biz kadınlar; “ŞİDDETSİZ”, yaşam haklarına saldırılmadığı bir dünyada yaşamayı istiyoruz. Bu durumun toplumda kadını güçlendirmeden mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Güçlendirmek için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor ve yapılmasını da bekliyoruz.

Toplumsal yaşamın her alanında büyük sorumluluklar yüklenen, gelecek kuşakların yetiştirilmesinden büyük pay sahibi olan kadınlarımızın sahip olduğu hakların bilincine varmaları büyük önem taşımaktadır.

Şu bir gerçek ki; kadınlarımızı anladığımı, onlara saygı duyduğumuz ve onları insan hakları ile donattığımız ölçüde mutlu bir dünya kurulmuş olacaktır.

Her şeye rağmen biz kadınlar; yaşam örgüsünde çok daha güçlüyüz. Yaşadığımız şu ortamda bile umudumuzu yitirmeden direnişlerimizin, çabalarımızın, mücadelemizin süreceğine inancımız tamdır.

8 Mart Emekçi Kadınlar platform üyeleri olarak; Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarından ödün vermeyeceğimizi haykırıyor, kadına karşı her türlü ayırımcılığın ortadan kalktığı, kadının birey olarak var olduğu, özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, şiddetin ve istismarın önlendiği, barışın sağlandığı bir Türkiye ve Dünya istediğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Bu vesile ile 7 Mart 2020 Cumartesi günü saat: 10:30’ da Eğitim Sen sendika binamızın önünde toplanma, topluca yürüyüş ve eski Cumhuriyet meydanında (Cumartesi pazarının altındaki meydan) saat:11:00’de basın açıklaması, 8 Mart 2020 Pazar günü saat:17:00’de Kaşdişlen Kültür Merkezinde ücretsiz olarak sunulacak olan slayt, skeç, şiir ve müzik programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.”

pic0014

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.