GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Dikkat çeken bilirkişi ataması

30 Kasım 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

30-kasim-2019037Mersin Çevre ve Doğar Derneği (MERÇED), balık çiftlikleriyle ilgili ÇED olumlu kararlarına karşı açılan dava kapsamında yapılacak keşfe atanan bilirkişinin 2 balık çiftliği şirketinin kurucuları arasında yer aldığını, balık çiftliklerinin kurduğu dernekte de görev yaptığını açıkladı.

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında “Biz Mersin’de kurulması planlanan 19 balık çiftliği için hazırlanan ÇED raporuna karşı dava açtık. Bu davalar kapsamında yapılacak keşiflerde bilirkişi olması gerekiyor. Bu davaya atanan bilirkişinin tarafsız olamayacağını düşünüyoruz” dedi.

Derneğin hukuk işlerinden sorumlu üyesi avukat Semra Kabasakal da dernek adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Silifke, Aydıncık, Bozyazı, Anamur halkının, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının tüm itirazlarına rağmen Mersin sahillerinin oldukça yakınında, denizde 20 farklı firma tarafından değişik bölgelerde balık çiftlikleri kurulması planlanıyor. Balık çiftlikleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararlarına karşı Mersin İdare Mahkemesinde, ÇED olumlu kararlarının iptali ve yürütmenin durdurulması için derneğimiz MERÇED tarafından açılan davalarda, mahkemece 4-5 Aralık 2019 tarihinde çiftliklerin kurulması planlanan alanlarda keşif yapılmasına karar verilmiştir.

Ancak keşif için mahkeme tarafından resen atanan bilirkişilerden Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi İşletme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Deniz Ayaz, dahili davalı şirketlerden Kılıç Deniz Ürünleri Üretim İhracat ve İthalat A.Ş. ve Agromey Gıda ve Yem Sanayi Ticaret A.Ş.’nin kurucusudur ve Mersin Kültür Balıkçıları Derneği’nin Denetleme Kurulu Üyesi olarak 3 yıllığına görev almıştır. İstifa ettiği belirtilmişse de kültür balıkçılığını destekleyen açıklamaları basında da yer almıştır. Dolayısıyla bu bilirkişinin hazırlayacağı raporun bilimsel olmayacağı ve balık çiftlikleri lehine olacağı aşikardır.

Zira, Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun 272 ve 36. maddeleri gereğince bilirkişi seçilen Doç. Dr. Deniz Ayas’ın balık çiftliklerinin kurduğu dernekte üye olması ve denetleme kurulunda yer alması, istifa etmiş olsa da o derneklere yol göstermiş olması, balık çiftlikleri lehine basına defalarca beyanat vermiş olması, tarafsızlığı konusunda şüpheyi gerektirecek önemli sebeplerin olması gerekçeleriyle itirazlarımız ve başka bir bilirkişinin atanması konusunda mahkemeye sunduğumuz taleplerimiz reddedilmiştir.

Sunduğumuz bu gerekçelerle, davada tarafsızlığından şüpheye düştüğümüz bilirkişi Doç. Dr. Deniz Ayas’ın hazırlayacağı rapor tarafsız ve bilimsel olamayacağından bu hususu kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu hissediyoruz.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Aziz Saydam: Harika bir oyun, Karacaoğlan hepimizin. Her yerde izi var. Bütün...
  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...