Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Ayhan Güven istifa etti

03 Nisan 2019

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

3-nisan-2019001CHP Anamur Eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Güven, son günlerde ilçede yayılan kendisine ait bir ses kaydında geçen konuşmalarla ilgili açıklama yaptı ve partisine zarar vermemek üzere istifa ettiğini duyurdu.
Güven, ses kaydındaki sözleri nedeniyle tüm ilçeden, partililerinden, CHP Adayı Durmuş Deniz ile ailesinden ve Akinelilerden özür dilediği yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
“İLK DESTEĞİ ANKARA’DA VERDİM
17 Ağustos 2013 tarihinde CHP Anamur İlçe Başkanlığı’na seçildim. 12 Kasım 2018’de geride bıraktığımız yerel seçimde partimden belediye başkan aday adayı olabilmek için ilçe başkanlığından istifa ettim ve aday adayı oldum. 27 Ocak tarihli parti meclisimizin kararı ile CHP Anamur Belediye Başkan Adayı olarak sayın Durmuş Deniz gösterildi. Daha parti meclisinde oylama geçmeden adayımızın yanında durarak Ankara’da kaldığımız otelde bir araya geldik ve adayımızın arkasında olduğumuzu bütün ilçe kamuoyuna deklare ettik.
TÜM MAHALLE TOPLANTILARINA KATILAN TEK ADAY ADAYIYIM
Daha sonra adayımızın 30 Ocak’ta ilçemize gelmesiyle birlikte hep beraber diğer aday adayı arkadaşlarımızla birilkte basın açıklaması yaparak seçim kampanyasını başlattık ve hep beraber çalışmalara elimizden geldiğince katkı sunmaya çalıştık. Hatta bütün seçim kampanyası boyunca tüm mahalle toplantılarına katılan tek aday adayıyım.
KARŞIYA ÇALIŞACAĞINI SÖYLEYEN ARKADAŞI TESKİN ETMEK İÇİN O KONUŞMALARI YAPTIM
Seçim çalışmalarımız sırasında kullanılan araçların şoförü olan bir arkadaşımızın uygunsuz davranışları sonucu kullandığı aracın anahtarının elinden alındığını öğrendim. Nedenini araştırdığım zaman çalışan arkadaşlarımıza karşı uygunsuz davranışlarda bulunduğunu whatsapp görüşme kayıtlarından tanık oldum. Daha sonra bu arkadaşımız kendi özel aracındaki partimizin ve adayımızın fotoğraflarını sökerek karşı partinin ve adayın fotoğraflarını yapıştırmış olduğunu ve bunları whatsapp’taki CHP çalışma grubunda paylaştığını, gruptaki tüm arkadaşlarla birlikte tanık oldum. Kendisini arayıp bunun iyi birşey olmadığını, kaldırması gerektiğini söyleyince kendisi bana, kendisine haksızlık yapıldığını, partiye oy vermeyeceğini ve karşıya çalışacağını belirtmesi üzerine ben de onu teski etme, gazını alma bağlamında “haklısınız düzeltiriz” bağlamında konuşmalar gerçekleştirdim.
SANDIK GÖREVLİSİ OLDUĞU İÇİN TEKRAR İRTİBATA GEÇTİM
Daha sonra, bu olaylar olmadan önce belirlenen ve ilçe seçim kuruluna gönderilen sandık görevlileri listesinde kendisinin sandık görevlimiz olduğunu, bu görevi yapamayacağını ilçe başkanlığımıza bildirmesi üzerine yedek sandık görevlisi görevlendirmek istedik. Ancak yedek sandık görevlisinin de sağlık sorunları dolayısıyla sandık başına gelemeyeceğini gördükten sonra sandığın boş kalmaması adına arkdaşımızla tekrar irtibata geçtim.
GÖRÜŞMEYİ KAYDA ALARAK ŞAHSIM ÜZERİNDEN İNTİKAM ALDI
En son Bahçe mahallesinde yapılan akşam mitingimizden sonra alkollü bir ortamda kendisiyle yaptığımız görüşmede şu an ilçe kamuoyunda, çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılan görüşmeyi gerçekleştirdim. Arkadaşımız da bu görüşmeyi kayda alarak, adayımıza dinletip servis ederek partiden gönderilmesinin intikamını şahsım üzerinden almış oldu.
GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ AMACINI AŞTI, ADAYIMIZDAN ÖZÜR DİLEDİM
Bir gün sonra adayımızla birlikte bir arkadaşımızın ofisinde yaptığımız görüşmede, bu görüşmenin izah edilebilecek bir yönü olmadığını amacı farklı iken görüşme içeriğinin amacını aştığını ve bu konuda beni affetmesini istedim ve özür diledim.
TÜM İLÇEDEN, PARTİMDEN, ADAYIMIZ VE EKİBİNDEN, AKİNELİLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM
Görüşmenin amacı ne olursa olsun, her ne kadar onun önceki konuşmalarındaki ifadelerini kendisine karşı tekrar kullanmış olsam da bu konuşmanın haddini aşan bir konuşma olduğunu, bu ifadelerin benim ağzımdan çıkmaması gerektiğinin bilincindeyim ve bu konuda tüm ilçe kamuoyundan, partimiz kamuoyundan, adayımız ekibi ve ailesinden, özellikle Akine mahallelilerimizden özür diliyorum.
PARTİME KARŞI DURUŞ SERGİLEMEDİM
Şu hususun da bilinmesini özellikle belirtmek isterim ki gerek 31 Mart 2019 seçimlerinde gerekse daha önce yapılan seçimlerde ülkemizin temel taşı ve Cumhuriyetimizin, demokrasimizin yılmaz savunucusu olan partimize karşı herhangi bir karşı duruş sergilemedim.
SEÇİM KAMPANYASINA ELİMDEN GELEN DESTEĞİ VERDİM
Bütün ilçe kamuoyunun bildiği üzere, 17 Ağustos 2013’te ilçe başkanı olduğum zamandan aday adaylığı için istifa ettiğim 12 Kasım 2018 tarihine kadar 2014 yerel, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri, Anayasa referandumu ve en son 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde ilçemizin 56 mahallesinde partim ve ülkemin geleceği adına çalmadık kapı ve sıkmadık el bırakmadım. Son yerel seçimlerde de adayımızın ilk haftalarda programını hazırladım, kendisine sundum ve ilçede seçim için görüşülmesi gereken kişilerin listesini verdim. Partinin sandık kurulları belirlenmesi, konvoyların düzenlenmesi noktasında yardımcı olmaya çalıştım, partinin seçime hazırlanması noktasında bütün yazışmaları gerçekleştirdim.
EŞİMİN OKULUNA GİDİLDİ, EVİM GÖZETLENDİ, ARKADAŞLARIM TACİZ EDİLDİ
Tüm bunlara rağmen, daha sonra öğrendim ki eşimin okuluna kontrol amacıyla insanlar gönderilmiş, oturduğum ev 10 gün süreyle sürekli izlenmiş, arkadaşlarım izve köşelere çekilerek sürekli taciz edilmiş.
MİLLET İTTİFAKININ DİĞER PARTİSİYLE KONSENSUS SAĞLANSAYDI SEÇİM KAZANILABİLİRDİ
Sonuç olarak 31 mart yerel seçimlerde partimiz ve adayımız nerede ise 3 partiye karşı savaş vererek 15 bin 697 gibi bir oy almıştır. Ama ittifakın adayı 19 bin 545 oy alarak seçimi kazanmıştır. Seçim stratejisi olarak Millet ittifakının diğer partisi ile irtibata geçilerek daha iyi bir sonuç alınabilir ve seçim kazanılabilirdi. Ancak adayımızın ve bizlerin çabasına rağmen ortak bir konsensus sağlanamamıştır.
HUKUKSUZCA ELDE EDİLMİŞ BİR SES KAYDIYLA YENİLGİNİN
BİR KİŞİYE YIKILMASINI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM
Seçim sonuçlarından da görüleceği üzere aradaki fark 3 bin 848 oydur. Bu oy farkına rağmen seçimin kaybının birilerine ve bir kişiye yıkılması çabasını, hukuksuzca elde edilmiş bir ses kaydı üzerinden itibar erezyonuna uğratılmaya çalışılmamı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.
PARTİME DAHA FAZLA ZARAR VERMEMEK İÇİN ÜYELİKTEN İSTİFA EDİYORUM
Bu gerçekler altında, partime, ilçe örgütüme, parti tabanıma daha fazla zarar vermemek adına üyesi olmaktan onur duyduğum, Cumhuriyetimizin yıkılması kalesi Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum.”

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.