Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Mehmet Ballı MHP’den istifa etti

13 Aralık 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

13-aralik-201891002Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, partisi MHP’den istifa etti.
Ballı, belediyede düzenlediği basın toplantısında MHP İl Başkanlığı tarafından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı destekleyen açıklamalar yaptığı gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini belirterek, şunları söyledi:
“BİZ ADAY GÖSTERİLDİK, ATANMADIK
“Ben iki kez aday gösterildim ve seçimi kazanarak belediye başkanlığı görevini üstlendim. Biz sadece aday gösterildik, atanmadık. Parti genel merkezlerinde şöyle bir yanlış anlaşılma var; ‘Biz O’nu belediye başkanı yaptık.’ Böyle bir şey yok. Belediye başkanları kaymakamlar gibi atanarak göreve gelen birisi değildir. Parti aday gösterir, aday da çevresiyle partisinin teşkilatıyla birlikte çalışır ve seçimi kazanmak için çaba gösterir, kazanırsa başkan olur. Bunun son örneğini Burhanettin Kocamaz partiden istifa ettiği zaman gördük, başkanlıktan da istifa etmesini istediler. Eğer Burhanettin Kocamaz’ı, beni atadılarsa, Aydıncak’a, Silifke’ye neden birer belediye başkanı atamadılar?
İL ÖZEL İDARESİ ZAMANINDA HİZMET GİTMEYEN YERLERE BÜYÜKŞEHİR HİZMET GÖTÜRDÜ
2014’te Büyükşehir Yasası ile birlikte Burhanettin Kocamaz seçildi ve bazı görevler de büyükşehire devredildi. İl Özel İdaresi zamanında gidilemeyen birçok yere Büyükşehir hizmet götürdü. Burhanettin Kocamaz’ın belediye başkanlığındaki tecrübesiyle Mersin, bu yasayı en iyi uygulayan büyükşehirlerden birisi oldu. Kırsal kesimde yolsuz, susuz mahalle neredeyse kalmadı. Hatta Kocamaz’a kırsal kesime fazla önem veriyor, şehir merkezlerini ikinci plana itiyor diye siyasi partilerin grupları tarafından eleştiriler yapıldı. Ama doğrusunu yapmıştı. Biz de böyle yapmasını istiyorduk. Kırsal kesimde sadece ana yollar vardı. Yol ve su ihtiyacı vardı.
‘SAYIN BAŞKANIM’ DİYE KOCAMAZ’IN ETRAFINDA DOLANANLAR SESSİZ KALDI
Burhanettin Kocamaz 2019 yerel seçimlerine girerken aday yapılmadı. 4 buçuk yıl ‘sayın başkanım, sayın başkanım’ diye çevresinde dolanan bazı belediye başkanları, meclis üyeleri bu olaya çok sessiz kaldı. Ben yanlışın yanlış olduğunu söyleyenlerdenim. Hiç bir zaman eğilmedim, bükülmedim. MHP’nin bazı yetkilileriyle oturup konuştuğumuzda ‘Burhanettin Kocamaz bir dönem daha aday yapılmalıydı, hizmetler çok iyi gidiyordu, Mersin’e sahip çıkmak için Kocamaz aday olmalıydı, aday yapılmama sürecindeki yol ve üslup yanlıştı’ diyorlar. Ama Burhanettin Kocamaz ilçelerine varacağı zaman göğe çıkıyorlar, kimse kalmıyor, herkes kaçıyor. Dik durmak bu mu, omurgalı olmak bu mu?
ATATÜRK’ÜN VASİYETİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN BURHANETTİN KOCAMAZ’IN YAYINDAYIM
Ben hayatımda hep omurgalı oldum. Hiç bir zaman kula kul olmam. Genel Merkez de dese, Genel Başkan da dese herhangi bir şey aklıma, mantığıma yatmıyorsa kesinlikle onun karşısında olurum. Bir dönem daha Burhanettin Kocamaz’ın seçilmesi gerektiğini söyledim. Çünkü, Genel Merkez bizim yaylalarımızı bilmiyor, susuz yolsuz yerlerimizi bilmiyor, yörüklerin evlerinin yolu olmadığını bilmiyor. Biz buraları biraz daha hizmete kavuşturmak için Burhanettin Kocamaz’ın olmasını istedik ve yanında dik durduk. Mersin’e sahip çıkmak için Burhanettin Kocamaz’ı destekledim ben ve hala da destekliyorum. Desteklediğimi de ilan ettim. O’nu sevdiğimden ziyade Mersin’i sevdiğimden yanındayım. Atatürk, ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkın’ demiş. Biz de Mersin’e sahip çıkmak için, çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı Mersin’in hizmet görmesi için, Atatürk’ün vasiyetini yerine getirmek için Burhanettin Kocamaz’ın yanındayım ve de yanında olacağım.
ÇIRAK USTANIN İFADESİNİ ALAMAZ
Ben düşündüğüm ne ise onu söyleyen bir insanım. Kocamaz’ı destekledim diye MHP İl Disiplin Kurulu’ndan bir yazı aldım. İhraç talebiyle disipline sevk edilmişim, benden 15 gün içinde sözlü yada yazılı savunma istiyorlar. Şunu herkes bilsin; benim savunmamı alacak ülkücü, bu davaya benden fazla hizmet etmiş olmalı. Süreyse süre, çileyse çile, hizmetse hizmet. Ben buna savunma yapmam. Çırak ustanın ifadesini alamaz. Biz ustayız. Şimdi çıraklar idare ediyor ama olsun, bunu herkes duysun.
MHP’DEN İSTİFA EDİYORUM, BU PARTİ BENİM DAVAM OLMAKTAN ÇIKTI
Ülkü, ideal demek, ülkücü idealist demektir. Bizim de bir idealimiz vardı. Neydi idealimiz yola çıkarken, Türk milletini geri kalmışlıktan kurtarmak, muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak. Avrupa’nın ilim ve tekniğini almak, ama Ziya Gökalp’in tabiriyle ‘Kültürümüzde, bizi biz yapan değerlerimizde hep Türk kalmak.’ Bunun için yola çıktık, bunun için mücadele ettik. Bunun için birçok arkadaşımızı üniversite yıllarında kucağımızda şehit verdik. İdealimden zerre kadar bir şey kaybetmiş değilim. Üniversite yıllarımdaki ülkücülüğüm nasılsa, bugün de aynı şekilde. İşte bugün ülkücülüğümden, düşüncelerimden ve duygularımdan hiç bir zaman vazgeçmeden MHP’den istifa ediyorum. Çünkü artık, bu parti benim davam olmaktan çıkmıştır. Benim ideallerim var, bilgim var, fikrim var, özgür iradem var. MHP hiçbir zaman cemaat olmamalı, cemaatleşmemeli. Atatürk’ün dediği gibi, fikri hür, irfanı hür nesillerin temsil ettiği bir parti olmalı.
HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİYE GEÇMİYORUM, KALAN SÜREYİ BAĞIMSIZ TAMAMLAYACAĞIM
Belediye başkanlığını bu görev bana verildi diye kabul ettim. Parti başkanlarım burada. Hiç bir zaman aday olacağımı söylemedim, hiçbir partilinin yanında. Elimizden geldiği kadar Bozyazı’ya hizmet etmeye çalıştım. Ama siyasi bir ikbal için eğilmedim, bükülmedim. Bugün de eğilmem ve bükülmem. 2 yıl önce hem il teşkilatına hem de ilçe teşkilatına aday olmadığımı söyledim. Bugün MHP’den ayrılıyorum. Bir başka partiye geçeceğim için değil. 3 buçuk ay sürem var. Bu süreyi bağımsız olarak tamamlamak istiyorum. Bu görevi haysiyetimle, şerefimle, bana güvenenlere layık olarak tamamlamak istiyorum. Herhangi bir siyasi partiye katılmıyorum.
GİTMESİ GEREKENLER GİTMEDİĞİ İÇİN BİZE GİTMEK DÜŞÜYOR
Biz ülkücüyüz. Bugün ülkücülük nerede kaldı? Şimdiki partinin haline bakıyorum da keşke bu dava hiç siyasi parti kimliğine bürünmemiş olsaydı. Geçmişte bir davamız vardı, kökü çok eskilere giden. Daha sonra bu dava iktidar olmak için partileşti. Ama partileştikten sonra o dava yerini aynı başka partilerde olduğu gibi klasik particiliğe bıraktı. Bugün ben bu partiden ayrılıyorsam, asıl ayrılması gerekenler ayrılmadığı için ayrılıyorum. Dün ‘Haliç’in sularında tonlarca deterjanla falancalar yıkansın’ diyenler, Türk milliyetçilerini , ülkücüleri ‘Fatiha bilmez, kafatasçı, ırkçı’ diye suçlayanlara övgü düzenler bu partiden atılmadığı için ben bugün gidiyorum. TC’yi silenlere, Andımız’ı kaldıranlara alkış tutanlar bu partinin her türlü değer yargılarına ters davranıp, dün öyle bugün böyle konuşanlar bu partiden gitmedikleri için bize gitmek düşüyor. 23 Ekim’deki konuşmaları alkışlayan genel merkezin salonu, 24 Kasım’daki tam tersi konuşmayı aynı şekilde ayakta alkışlıyorsa benim o partide işim yoktur dostlarım.
PKK’NIN HENDEKLERE BOMBA YERLEŞTİRMESİNİ SEYREDENLERLE İŞBİRLİĞİ YAPANLAR ATILMIYOR AMA BANA KAĞIT GÖNDERİYORLAR.
Mesele sadece Burhanettin Kocamaz’ı desteklemek değildir. Burhanettin Kocamaz 50 yıllık ülkücü, MHP’nin Büyükşehir belediye başkanıydı. Aday yapılmadığı için başka bir yerden aday olmuştur, ben destekleyebilirim gayet doğal. İyi da sen hakkında şunları şunları söylediğin falancayı desteklerken, PKK’nın hendeklere silah, bomba doldurmasını seyrederken eleştirdiğin kişilerle işbirliği yaparken, işbirliğine girerken sen atılmıyorsun bu partiden, ama beni atmak için İl Disiplin Kurulu kağıt gönderiyor bana, savunma yapmam için. Yapmayacağım.”
Ballı, konuşmasının sonunda görev süresinin dolmasından itibaren artık aktif hiçbir siyasi görev almayacağını da sözlerine ekledi.13-aralik-20189100113-aralik-201891003

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.