GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Anamur’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

29-ekim-20181078Anamur’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet meydanındaki çelenk sunma töreninin ardından stadyumda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Varol, Garnizon Komutanı Şaban Delioğlu, kurum müdürleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Kurdoğlu, Belediye Başkanı Türe ile birlikte okulların ve vatandaşların bayramını kutladı.
KAYMAKAM KURDOĞLU: “TÜRK MİLLETİ MUKADDES DEĞERLERİ İÇİN CANI PAHASINA MÜCADELE ETMEKTEN ÇEKİNMEMİŞ AZİZ BİR MİLLETTİR.”
Kurdoğlu, törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Türk Milleti, tarihinin her döneminde inancı, vatanı, bağımsızlığı, bayrağı, ezanı gibi mukaddes bildiği değerler adına canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiş aziz bir millettir.
Türk milletinin tarih sahnesinden silinmek istendiği bir anda Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen istiklal mücadelesi tarihte ender rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer cumhuriyetle taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi gerçekleşmiştir. Bu mücadele ile Türk milletinin ruh ve şiarına en uygun yönetim tarzı olan Cumhuriyet ilan edilmiştir.
CUMHURİYET İRADESİ TÜRK İNSANININ UFKUNU AÇMIŞTIR
Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, insanı ön planda tutan bir anlayışla devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuurunu geliştirmiş, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, Türk milletine modern dünyanın bir üyesi olmanın gururunu yaşatmış, ülkemiz gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir.
Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişimleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye çalışmalıyız.
HÜRRİYETİNDEN YOKSUN TOPLUMLAR AYAKTA KALAMAZ
Değerli Anamurlular, hak ve hürriyetlerinden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren hak özgürlükleri güvence altına alan tek sistemdir.
Bu nedenle tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin torunları olarak milli birlik ve beraberlik ruhu içinde aziz vatanı kanlarıyla sulayarak bu toprağı vatan yapan şehitlerimize ve gazilerimize karşı sorumluluğumuzu unutmamalıyız.
Bu gün dünyada 34 farklı ülkede 78 ayrı şehitliği olan başka bir millet yoktur. Eczdadımızın emanetlerini yere düşürmemek için her türlü fedakarlığı yapmak zorundayız.
ÖĞRENCİLERİMİZİ MİLLİ, MANEVİ DEĞERLERİMİZLE BEZEYEREK YETİŞTİRELİM
Saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yetişecek nesillere görecekleri eğitimin hududu ne olursa olsun, onlara önce ve her şeyden önce milli unsurlara düşman olan unsurlarla mücadele lüzumu öğretilmelidir’ emrini hiç bir zaman unutmayınız.
Üzerinde bulunduğumuz coğrafya, tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenlerledir ki ‘zorlu coğrafya’ diye anılmıştır. Bu zorlu coğrafyada var olmanın yolu öğrencilerimizi milli, manevi ve kültürel değerlerimizle bezeyerek yetiştirmektir.
HAİN DARBE GİRİŞİMİ, 100 ÖNCEKİ ÜLKEMİZİ PARÇALAMA PLANININ YENİ VERSİYONUDUR
Sevgili öğrenciler, 100 yıl önce ülkemizi dilim dilim doğramak ve küçük parçalar halinde yutmak için kurulan planlar, Çanakkale’de, Kut-ül Amare’de, Dumlupınar’da yok edilmiştir.
40 yıldır kesintisiz süren bölücü terör örgütleriyle mücadele, 15 Temmuz hain darbe girişimi, 100 öncesinin bu güne uyarlanan yeni versiyonlarıdır. Yüce milletin evladı olarak sizler bu oyunu bozacaksınız. Ülkemiz dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biridir. Sizler çalışarak, birlik ve beraberlik ruhunu dimdik ayakta tutarak ülkemizi daha üst seviyelere çıkaracaksınız.
ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUM
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyor, bu devlet için, millet için, namusumuz, haysiyetimiz, dinimiz, bayrağımız, sancağımız için hem yurt içinde hem yurt dışında şehit olan, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
Yurt içinde ve dışında mücadele veren tüm vatan evlatlarını, kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.
Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Herkesin bayramını kutlar sevgi ve saygılar sunarım.”
Halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından tören geçişiyle program sona erdi.29-ekim-2018106029-ekim-2018106629-ekim-2018109529-ekim-2018106929-ekim-2018107029-ekim-2018106429-ekim-2018106529-ekim-2018107129-ekim-2018107229-ekim-2018107629-ekim-2018107729-ekim-2018107929-ekim-2018108029-ekim-2018110029-ekim-20181101

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.