GÜNDEM-YAŞAM Haberleri

Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Mersin’de yılın Ahisi Anamur’dan

22 Eylül 2018

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

22-eylul-2018067Mersin’de bu yıl 25’incisi düzenlenen ‘Ahilik Kültürü Haftası’nda Anamurlu tamirci usta Tahsin Çay, Yılın Ahisi seçildi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) tarafından Ulu Cami Meydanı’nda düzenlenen törene, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Alpay Antmen, Mersin Valisi Ali İhsan Su, MESOB Başkanı Talat Dinçer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, il protokolü, meslek kuruluşlarından başkan ve temsilciler, esnaflar ile öğrenciler katıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, törende yaptığı konuşmada, sahip olduğu zengin kültürel mirası ile Türk milletinin dünya medeniyetine birçok armağanlar sunduğunu belirterek, sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğunu, Ahilik geleneğinin de bu kültürel miraslar arasında önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.

Mesleki değerler yanında toplumda sevgi, saygı, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma hasletleri ile toplumsal gelişmeye de çok önemli katkılar sunan Ahilik teşkilatının, toplumsal yapımızın yüzyıllar boyunca bozulmadan sürdürülmesinde büyük bir önem arz ettiğinin altını çizen Vali Ali İhsan Su, uygulanan bu sistemin günümüzde de esnafça benimsenmeye devam edilerek yaşatılmasının oldukça önemli olduğunun söyledi.

Konuşmasının devamında, Ahilik sisteminin sağladığı verimliliğin yanı sıra, ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenilirlik, saygı, hak ve hukuka riayet etme ile güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sisteminin uygulanmasının, kardeşliğin pekişmesine de büyük katkılar sunduğuna değinen Vali Su, “Biz bu zamana kadar her zaman esnafımızın ve sanatkarımızın yanında olduk, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bizler sizler için, vatandaşlarımız için varız. Bu hizmetleri en hızlı bir şekilde yerine getirebilmek için üstün gayret gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ile Alpay Antmen ve MESOB Başkanı Talat Dinçer’in de günün anlam ve önemin belirten birer konuşma yaptıkları programda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından ayrıca usta oyuncular tarafından temsili ‘Şet Kuşatma Töreni’ sahnelendi.

Daha sonra MESOB tarafından Yılın Ahisi seçilen Anamurlu tamirci usta Tahsin Çay’a ödülü Vali Su tarafından verildi ve kaftan giydirildi.

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ve Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin de Tahsin Çay’ı tebrik ettiler. 22-eylul-201805622-eylul-2018025

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Mehmet Büyükarı: Işıklar içinde olsun… İlk kez Bulut’u...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.